Hledat |
Brzdy a destičkyPři podzimní servisní akci jsem byl obviněn z agresivní jízdy - destičky mám sjeté na 6 mm za 11000 km. Tvrdili, že to je asi polovina životnosti. Neřekli někomu z vás, jak jsou na tom ty vaše? Docela by mě to zajímalo. Je fakt, že je asi namáhám víc, než většina z vás, protože cca polovinu mého nájezdu tvoří německé dálnice a tam se necourám... Takže jak jste na tom vy a po kolika km je "normální" měnit destičky? 2bep napsal: Určitě někomu pomůže toto vlákno, hlavně první Danyho příspěvek (popisuje základní TypeR rozměr brzd, tedy 300mm). Vložil Bruure, 6. Listopad 2006 - 10:55
|
5D 2.2 Sport
mám od: 9.5. 2011
Ahojte,
tak dnes dorazili Front Ultimax a greenstuff. Chcem sa len spytat, na krabici je napisane, ze kotuce treba ocistit od nateru pred pouzitim. Robili ste to vsetci? Ja ich beriem do servisu, tak rozmyslam ci im ich mam predtym ocistit lebo oni sa na to asi vy...
F.
bývalý majitel
Kazdy konkretni brzdovy kotouc ma predepsanou minimalni tloustku pri ktere se musi vymenit (pokud neni zkrouceny ze by nesel srovnat, zrezavely nebo jakkoli jinak mechanicky poskozeny). Jestli se svemu limitu uz hodne blizi a meni se zrovna desky, meni se i kotouc, uz kvuli jejich spravnemu zajeti. Ve finale to nevyjde ani nijak draz, desticky se ojedou stejnomerneji a muzou vydrzet delsi dobu + nepocita se nasledujici cela doba prace servisu navic (kola, cisteni brzd, ..).
Se vzorcem nesouhlasím, bó vždy rozhoduje stav "kotouče".Dřívější výměnou člověk nic neskazí, ale proč to dělat, když je kotouč v cajku, tak nějak nechápu.Vyhozené peníze a že to chce servis tak nějak chápu.
5D 2.2 Sport
mám od: 9.5. 2011
Tak objednane. Verim ze budem spokojny.
F.
bývalý majitel
se vzorcem 2desky = 1kotouc souhlasim, a me piskali nedavno menil jsem je cca 5tisic km zpet , takze po cca 65tisicich, sice jsem druhym majitelem vozu, (koupeno na 49tisicich) ale brzdy odpovidaj stari, takze pochybuju ze by sjel kotouce a dvoje desky za 49tisic
j, byl jsem na tom skoro stejne, resp predni desky uz mam vymeneny, takze te to asi bude cekat taky
Petr Žitný
bývalý majitel
Ostry styl jizdy s kratkym prudkym brzdenim + brzdenim motorem opotrebuje brzdy urcite mnohem min nez to co predvadi fura jedincu v kopcovitych terenech- ze celou dobu v klesani stoji na pedalu brzdy jak to vidim treba pri cestach do prace u porad stejnych lidi. Moje zena taky brzdi podstatne vic nez ja a pritom jezdi klidneji.
v provozu od: 1.4. 2011
Já souhlasím. Ovšem kolik km to ve skutečnosti bude, záleží už na každém jednotlivci.
bývalý majitel
Ja mám 70 tis. km a ešte som nemenil ani dosky ani kotúče a zatiaľ všetko funguje ako má. Pritom jazdím skôr športovejšie.
bývalý majitel
Jo a přitom určitě můj styl je mnohem klidnější, než našich okruhových borců zde. Nakonec i spotřeba oscilující dlouhodobě kolem 8L/100km snad naznačuje, že destičky zas tak moc neničím.
Pokud tomu mohu rozumět, že máš za sebou jednu výměnu - tedy teď jedeš 2. destičky celkem, tak to zase není tolik odlišné ode mne. 130tis / 4 (tolik sad předních destiček jsem ojel - ty páté jsou přece teď nové) = cca 33tis. Takže pokud tvé druhé destičky budou brzy pískat, tak je to vlastně podobné.
Ono teď při poslední výměně mě došlo, že vlastně díky těm varovným plíškům možná měníme destičky dříve, než je nutné. Pískat to začne, když je tam snad ještě 8mm, ne? Já kvůlivá čekání na kampaň jezdil měsíc (tedy přes 2000km) s pískáním, a hlídal to. A i na konci tam ještě byla zřetelná funkční "vrstva" - samozřejmě vnější destička, vnitřní běžně nevidím. A vím, že všechny předchozí výměny byly po pískání, a to dost brzy. Kdy tam tedy ještě přece jen něco zbývalo. No a ono měsíc k měsíci a km ke km, a pak prům. nájezd může být jiný.
Spíše jak souhlasíte se vzorcem: 2x desky = 1 kotouče?
3D 1.8 Plus
mám od: 3.4. 2009
tak ja po 40 tkm predne dosky (este by mozno 10tkm zniesli) a komplet zadok... Predne kotuce mechanik zhodnotil este na 1 sadu dosiek...