Hledat |
Brzdy a destičkyPři podzimní servisní akci jsem byl obviněn z agresivní jízdy - destičky mám sjeté na 6 mm za 11000 km. Tvrdili, že to je asi polovina životnosti. Neřekli někomu z vás, jak jsou na tom ty vaše? Docela by mě to zajímalo. Je fakt, že je asi namáhám víc, než většina z vás, protože cca polovinu mého nájezdu tvoří německé dálnice a tam se necourám... Takže jak jste na tom vy a po kolika km je "normální" měnit destičky? 2bep napsal: Určitě někomu pomůže toto vlákno, hlavně první Danyho příspěvek (popisuje základní TypeR rozměr brzd, tedy 300mm). Vložil Bruure, 6. Listopad 2006 - 10:55
|
bývalý majitel
ahoj,
brzdy od EBC nie su podmienka. kludne mozes pouzit kotuce napr od TRW aj dosticky, ako pises nejazdis ako drak, ak ti stacili tieto budu dobre sluzit aj nadalej. nerob si pracu tam kde nie je
nie, stare musis ocistit a znovu pouzit.
nie, stale sa daju pouzit stare.
jedine co bude narocnejsie je zatlacenie piestika na zadnych brzdicoch a odmontovanie brzdoveho kotuca. na to potrebujes "momentovy srobovak". neviem ako sa to odborne vola, ale srobovak po ktorom buchnes kladivom a on sa otoci
pozri si detialy napr tu
napr toto - tu
co viem, len to srobovak a nieco na zatlacenie brzdoveho valceka.
--
Martin
5D 1.8 Sport
mám od: 13.4. 2011
v provozu od: 1.10. 2006
Zdravím všechny, na jaře budu měnit přední kotouče+destičky( a ještě svíčky,vzduchový filtr, jenom tak na okraj).Poctivě jsem si celé toto téma přečetla a prostudovala odkazy na české internetové prodejce(nejvíc se mi zamlouvali MJauto,Haspa)nicméně s největší pravděpodobností si budu objednávat z Brakes4u.co.uk základní řadu D1367kotouče a D1901destičky(vzhledem k tomu, že nejsem žáden závodní jezdec ani nejezdím brzda plyn).Chci se vás zeptat na pár věcí:
1)u OEM destiček jsem si všimla, že jsou k nim dodávány nějaké vymezovací plíšky,jsou i u EBC destiček?
2)součástí budou i ty šrouby, které drží třmeny(brzdiče)jestli se nepletu musí se dávat nové
3)jak hodně náročná výměna to je(předchozí auto jsem měla Favorita a na něm jsem si byla schopna spolu s mým otcem toto vyměnit a stále jsem na živu a auto taky stk brzd o.k.).Předpokládám, že v principu to bude skoro stejné
4)co je to ta měděná pasta, která tady byla několikrát zmiňovaná?
5)jsou k tomu potřeba nějaké speciální klíče(myslím tím nějaké imbusáky,hvězdicové apod.,nebo stačí klasické?
Díky
bývalý majitel
mjd128 - u toho isteho som nakupil aj ja (ultimax komplet + ferodo ds2500), spokojnost a mozem odporucit. az na jednu neprijemnost s DHL ta si vytlacila dorucenku Bratislava, Estonia.
--
Martin
bývalý majitel
Caute, buduci tyzden idem objednavat EBC kotuce a dosticky z ebay, tak ak by mal niekto zaujem sa pridat ... Napiste SZ.
Nasledne mam moznost odovzdat osobne v BA a potom smer TT, NR, ZV, LC.
Ja konkretne planujem EBC Ultimax Brake Discs (zadne) + EBC Greenstuff (zadne).
Konkretne budem objednavt od tohto ebay predajcu.
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008
Ja jsem byl treba v servisu (u Aldy) pokaran za to ze malo brzdim Ono to totiz bylo po 1100km "eko" dalnicni jizde (+ snih/sul), takze se brzdy opravdu moc nedostaly ke slovu a na tech zadnich to bylo znat. Sice povrchova rez, ale vhodnym brzdenim by se nemelo zapominat ji odstranit, hlavne teda vzadu kam jde mene brzdoveho ucinku.
bývalý majitel
Tohle bude vsude stejne a jde jenom o povrchovou rez. Ta muze klidne vzniknout na kotoucich i po 2 dnech, kdyz je na to patricna vlhkost, nicemu to ale nevadi.
Horsi jsou prave experti co treba nechaji auto venku pres zimu a nevyjedou s nim klidne par mesicu. Protoze jsou kotouce u C8G hodne nachylne k rezaveni, muze se objevit prave rez co uz jde do hloubky
Hlavně se destička od kotouče vzdálí až pár otáček po odbrzdění - vlivem nerovností kotouče se postupně "odstrká". Když se zabrzdí do zastavení, tak se jenom povolí tlak na kotouč, ale destička zůstane v kontaktu...
http://moje.auto.cz/Kubajsu/honda.html
bývalý majitel
To som veru nevedel, vdaka za info.
bývalý majitel
Ještě abych doplnil, ručku při parkování nepoužívám a desky se kotoučů dotýkají, to je obecná mýlka, že ne. Resp. mezera mezi deskami a kotouči je v řádu desetin mm, takže se lehce přichytí a pak právě následuje to puknutí. Když hned zastavíte tak na kotouči uvidíte hezký obtisk desky. Jinak právě kvůli rychlejšímu srovnání jsem si pomohl na dálnici ručkou, stačí 2-3x 5sec. zatažení při rychlosti nad 120km/h, hlavně to moc nepřehánět s délkou zatažení aby se destičky zbytečně nezahřívaly.
bývalý majitel
Taky zalezi na stylu brzdeni. Kdyz to jen solichate, zadni brzdy se skoro nedostanou ke slovu.