Hledat |
Brzdy a destičkyPři podzimní servisní akci jsem byl obviněn z agresivní jízdy - destičky mám sjeté na 6 mm za 11000 km. Tvrdili, že to je asi polovina životnosti. Neřekli někomu z vás, jak jsou na tom ty vaše? Docela by mě to zajímalo. Je fakt, že je asi namáhám víc, než většina z vás, protože cca polovinu mého nájezdu tvoří německé dálnice a tam se necourám... Takže jak jste na tom vy a po kolika km je "normální" měnit destičky? 2bep napsal: Určitě někomu pomůže toto vlákno, hlavně první Danyho příspěvek (popisuje základní TypeR rozměr brzd, tedy 300mm). Vložil Bruure, 6. Listopad 2006 - 10:55
|
majitel jiné generace
Ďakujem za dobrú radu. Ak som dobre počítal, tak ponuka z RS Tuning Zvolen pri vystavení faktúry s odpočtom DPH,je bez dane 360eur komplet sada P a Z náprava.Je to o 20eur ešte menej ako z UK pri kotúčoch URS a doštičkách Greenstuff.
bývalý majitel
ja osobne som nakupoval na webe: http://www.ebcbrakeshop.co.uk/
komunikacia bola vyborna, dorucil mi to domov DPD kurier, maximalna spokojnost s cenou tovaru aj postovneho.
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006
skus ist na brakes4u.com, tam si nahadz do kosika co potrebujes a cenu uvidis. Ja Ti akurat poviem ze ked som bral odtial sadu Ultimax kotucov USR + dosticky Yellow, tak to bolo aj s dopravou kurierom okolo 360 libier.
See I'm the king of the ring ring
majitel jiné generace
Obraciam sa o radu u skúsenejších kolegov ohladom objednávania kotúčov a doštičiek.Po predošlích problémoch, pri 24tis.km-reklamácia kvality povrchu kotúčov a kmitania pri brzdení mi boli presústružené všetky kotúče.Pri 29tis.km mi dali nové org.Textar zadné kotúče.Pri 50tis.km nie sú brzdy v uspokojivom stave.Predné kotúče-ovalita 24% hladké ale flakaté bodková korózia.Zadné kotúče po 21tis.km hlboko dorýhované hrdzavé flaky 18% ovalita.Z uvedeného som už rozhodnutý vymeniť celú sadu, aj keď s doštičkami by som najazdil ešte 30tis.km.O brzdy sa snažím starať.Po zime, som ich komplet čistil, odhrdzil, medenná pasta atď.Org.kotúče považujem za nekvalitné.Na Slovensko dováža EBC p.Melich RS Tuning Zvolen. Ponúkol mi komplet sadu Ultimax URS 1367,1368 a DP21901,21902 za 440eur, prípadne ak uvažujem o D1367,1368 a doštičkách Greentuff by ma sada od neho vyšla na zhruba 320eur.RS Tuning ich objednáva z Holandska.
Vedeli by ste mi Vy skúsenejší urobiť lepšiu ponuku? Z UK je to lacnejšie, ale oplatí sa objednávať jedna sada samostatne? Je možné sa napoiť na prípadnú väčšiu objednávku?
5D 1.8 Sport
mám od: 27.11. 2008
tak já jsem měnil komplet všechny brzdy a kotouče v 60tis,,, ...
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009
v 41 tis. přední vyměněny právě dnes
majitel jiné generace
Mám najeto 60 tkm a přední mají mají tak cca 40-50 % , zadní měněny při 50 tkm ( ještě by možná těch 10 tkm vydržely, ale... ). Taky se mi to s těma zadníma nějak nezdá...
bývalý majitel
Predné prvýkrát pri 80 tis. km spolu zo zadnými a aj s kotúčmi, pričom zadné doščičky by vydržali možno ešte tak do 100 tis. km.
bývalý majitel
predni jsem menil na 66.251km zadni nevim, bud puvodni majitel pred 49tkm, nebo nikdo
Petr Žitný
5D 1.8 Comfort
mám od: 13.6. 2006
v provozu od: 13.6. 2006
Dotaz: Po kolika km jste kdo měnili přední brzdové destičky?
Dnes jsem byl na Jarní kampani (99,--Kč) v AM Servis+ v Židenicích - Brno. Obdržel jsem sdělení stran předních destiček, že mi vydrží ještě tak max. 10.000 km. Mám najeto 57.000 km!?
Zadní destičky mi měnili už ve 46000 km. Jak je to možné? Jezdím nějak divně?