Hledat |
Prubeh vykonu a krouticiho momentu pro motor 1.8 103kWObdrzel jsem mailem od neregistrovaneho majitele Jardy nasledujici zajimavy obrazek znazornujici prubeh vykonu a kroutaku vepsany do otackomeru. Vložil Tomík010, 21. Prosinec 2009 - 20:14
|
5D 2.2 Comfort
mám od: 17.1. 2008
Kdo má civica 1.8 benzín, tak ho bude vychvalovat a to právem, ano je to víc než dobré auto. Až se mu dostane do ruky civic 2.2 disel, tak změní názor na naftu a zjistí že se jedná o skutečně vynikající motor- ta jeho pružnost, spotřeba, tichý chod, žádné vybrace atd. no to je paráda. To je dle mě benzin. motor do kterého se leje nafta.,
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009
....
5D 1.8 Sport
mám od: 25.4. 2009
v provozu od: 25.4. 2009
Pekny roman , v tomto sa s tebou zhodnem. Cely benzin je o tom, ze sa s tym autom musis hrat podradovat, tocit a tocit, ale to je na tom to najlepsie. Ja si viem predstavit, ze by som jazdil v diesli, tomu Hondovskemu neni naozaj co vytknut. Oba motory maju svoje pre a proti. K tej spotrebe, myslim ze by nebol velky rozdiel pri rovnakom jazdeni, max 1 L.
Ale sme trochu OT
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009
Lipáku , souhlasím s tebou.
... předem chci říct, že nechci prosazovat benzín ani diesel, natož někoho urazit nebo tak něco, je to jen můj amatérskej názor (možná špatnej, ale můj)
... když jsem se rozhodoval, co si vlastně koupím za auto, tak jsem měl v hledáčku i civic 1.8 ... můj táta je zastáncem benzínu(když jsem mu říkal, že chci naftu, tak o naftě nechtěl a nechce ani slyšet dodnes...), v práci jsou zase všichni nafťáci, chci ale rozebrat ufouna 1.8, no musím říct, že jsem s autem nenajel zase tak moc, abych mohl regulérně soudit toto auto-motor a nejsem ani búhví jakej odborník (vlastně žádnej, pouze spotřebitel), ale při předváděčce v brně, jsem se byl projet po rychlostní směrem na kuřim, přes centrum a zpět, ... nechtěl jsem auto nějak honit ze startu, a tak jsem jel vlažnou jízdu, když bylo studené, po brně v malých rychlostech v pohodě, auto jde samo za plynem, perfektní, plně stačí, po zahřátí jsem si hrál s plynem a zkoušel jsem pružnost z 90, 100 asi tak na 120-140, neříkám, že by auto taky nešlo za plynem, ale bylo to takové nemastné, neslané, zkrátka jsem byl zklamanej, musím podotknout, že to bylo na 5 a 6ku (srovnatelná nuda, jako firemní rencek scenic 2.0) - chybí mu turbo, který by dodalo potřebný krouťák, jako mají benzíňáky od vw, ... kdo to zná, tak z kuřimi od kruháče do kopce jsem vyzkoušel pověstný vtec, 1čka na plno, 2 i 3 taky až do červenýho pole, no mazec největší...srdíčko mi zaplesalo, úplně jsem byl mimo, v euforii, prostě tohle můžu, ale ... jaký zklamání pak pro mě byla výsledná spotřeba 8.9/100km, auto sice bylo nový, to ano, ale nemyslím si, že po necelých 400metrech by spotřeba po této sportovní vložce natolik vzrostla, když jinak jsem jel jako kloboučkář, vyloženě jsem si užíval defenzní jízdu, chtěl jsem prostě v civicu být co nejdýl a sžít se s ním (povedlo se), radši si ani nechci představit, za kolik bych jezdil v běžným provozu se svižnými rozjezdy a předjížděním ... a spotřeba kolem 9L/100km za nic ? (relativně za nic,trochu přeháním to s tou defenzní jízdu,kterou mi otlučete o hlavu, že při 9L jezdíte jako zběsilí a co bych si představoval za rychlost při takové spotřebě atd. ..., při plným nasazení věřím, že 12L by to asi těžko spláchlo, věřím, že s tímto autem by táta byl schopnej jezdit a i spousta řídičů tady jezdí pod 6.5 - 7L/100km což je slušné)... tento motor je určitě skvělej a je, ale musí se mu dát co proto a honit ho, aby podal to, co já bych si představoval a určo bych do něj šel mít na to, abych ho měl jako 2auto v rodině, na ježdění po městě a na pořádně svižný odreagování, jinak ne, ... nejsem ten, kdo chce machrovat a lítat 200kou po rovinkách, nebo dálnici, i ve městě dodržuju předepsaný limit 50km/h (reál 55km/h - kvůli bodové nouzi ) miluji předjíždění, užívám si klikatý silnice a příměstský okrsky, kde chci předjíždět rozdílem třídy a "machrovat", to je moje, což věřím, že i s 1.8 bych si taky užil, ale né s takovou spotřebou, proto jsem volil radši naftu a mamutí krouťák ...
tak se do mě pusťte všichni benzíňáci a admini, že to sem nepatří, a že nafta je na topení ... v poho, vše beru, jsem přestárlý puberťák (25let), ale ne zase natvrdlej tolik, abych někoho ohrožoval na silnici a prosazoval jen své amatérské názory a myšlenky
PS: omlouvám se za takovej román, ale nudím se, silvestr holt strávím v posteli nemocen a né s přáteli a se skleničkou v ruce
PF2010
obdivovatel
V běžném provozu mě rozhodně rodiče neujedou, v pohodě jim budu stačit i na předjíždění.
Já mám spotřebu dlouhodobou vypočítanou 6,6 l/100 .PC ukazuje asi o 0,2 deci méně.Nejezdím dálnice, Tam by to šlo o trochu víš.Pro zajímavost hmotnost auta s plnou nádrží je 1205 kg.
S 1.6 Cit.Xsara jsem jezdil skoro 2 roky a i dálnice( to znamená průmer 150-160km/hod) a spotřeba dlouhodobá byla 6,9. Rodiče maj podle PC spotřebu myslím asi 6,6 a tady se nekde píše že to proměřuje o 0,5l/100.
Takže 1,6 Žerou míń!!!!!
5D 1.8 Sport
mám od: 18.3. 2008
to Lipák: Najeď s nim 50 000km a uvidíš ten výkon 2.0 a spotřebu 1.6
obdivovatel
Chtěl jsem znát výkony tohoto motoru protože jsem s tímto autem ujel asi 30km (je to funglovka,na moje doporučení ho koupily rodiče).Ale projev motoru byl pro mě trochu zklamáním, vzláště potom jak ho Honda vychvaluje "výkon 2.0litru a spotřeba 1.6ky" ,byl totiž hned na první phled dost línější hlavně v nišších otáčkách.
Vlastním 1.6 a ta je o mnoho pružnější než Civic
,tedy hlavně v nišších otáčkách od tech 1600 do 3500 ot/min ,pak se to vyrovná. A tento test mi moje dojmy jen potvrdil.
Podle mě (pocit) ty udaje z toho testu asi sedí. 10,7s a 13,3s
Moje kára má pružnost na 4. 60-100 za 9,5s na 5. 80-120 za 12,8s
Ten "rychlejší" test jsem si taky našel,ale řekl bych,že hlavně na tu 5.R se to tak nezbíralo.Pravda bude třeba někde uprostřed.
Zrychlení (GPS):
0-100 km/h: 8,7 s
0-160 km/h: 22,4 s
0-200 km/h: 51,9 s
1 km s pevným startem: 31,1 s
Pružnost (GPS):
60-100 km/h: 2 st. 5,2 s; 3 st. 7,1 s; 4 st. 9,2 s
80-120 km/h: 3 st. 6,8 s; 4 st. 8,9 s; 5 st. 12,1 s
80-160 km/h: 17,4 s
Je mi jasné že v CV je točivý motor a gradace výkonu je znát, já ho netočil nad 5000ot(je novej), Ale i tak mě prostě na první svezení zklamal!!
5D 1.8 Sport
mám od: 25.4. 2009
v provozu od: 25.4. 2009
http://www.autorevue.cz/Prehled-testu/Honda-Civic-18-Sport-jina-a-pritom-stale-dobra-velky-test/Vyborny-motor-Razeni-Pruznost-a-dynamika-Spotreba-Jizda-s-Martanem/sc-132-sr-1-a-7951-ch-26281/default.aspx
Iba pre doplnenie... niektore udaje sa im tam celkom rozchadzaju
bývalý majitel
Miro: vím, není to úplně přesně, ale myslím že pro orientaci to bohatě stačí
Navíc, tady šlo hlavně o hodnoty pružného zrychlení..
majitel jiné generace
rybiz trochu by som oponoval:
1 dá 60
2 dá 100
chcelo by to trošku opraviť