Hledat |
Prubeh vykonu a krouticiho momentu pro motor 1.8 103kWObdrzel jsem mailem od neregistrovaneho majitele Jardy nasledujici zajimavy obrazek znazornujici prubeh vykonu a kroutaku vepsany do otackomeru. Vložil Tomík010, 21. Prosinec 2009 - 20:14
|
5D 1.8 Sport
mám od: 6.10. 2006
No tak to sa pleties s zatahom "vocpodu". Mame firemnu 1,6VVTi Auris a teda to je bieda pri plynulom rozbehu... i ked to je surovy motor, ma nejakych 500 km.
Pepec
8G 1,8 SPORT Royal Blue Pearl
lovec UFOnov
náhodný návštěvník
Trváš si špatně. Na rodinné auto s šestistupňovů převodovků sů převody krátké. Byt to 5 kvalt s tím že převod co je na šescte bude na pětce tak je to tak akorát, ale takto sů krátké.
...only the good die young...
obdivovatel
No nevím s tou 1,8 , nečetl jsem žádný test kde by ji haněli za chod v nízkých otáčkách.
Avensis 1,8 r.2003-2008 1280kg 0-100km/h 10,3s ,max 200km/h
Ale 1,6 VVTi naopak zatahuje od 1600 ot/min.Nejel jsem v podobném benzinu, ktery by lépe táhl od spodu, ani 8v. 5tku tedy pod 2000ot spíše nedávám ,ale ostatní rychlosti naprosto v pohodě.
Uvidíme po zajetí auta rodičů, možná se potom chování kolem 2000 ot zlepší, ale pochybuji že o tolik aby bylo lepší než u mého auta.Nebo přijed můžem to porovnat.
A na tomto si trvám: 8G má naopak převody dlouhé proto když nepodřadíš nemáš dynamiku.
V te Celice byl ,ale motor 1ZZ-FE navýšen na 103kW a ta závada tak častá není,
to je častější větší spotřeba oleje u motorů řady ZZ-FE (špatné pístní kroužky) prvních ročníků.Ale jako mor to nebylo, pověst značky to mezi automobilovou veřeností nějak závažně nepoškodilo.
bývalý majitel
Byl to Avensis - pohotovostní hmotnost kolem 1350 kg (na to že to je kombi je to v porovnání s konkurencí překvapivě lehké auto, Avensis sedan 1.8 měl pohotovostní hmotnost dokonce jen něco přes 1250 kg).
Tvoje 1.6 (3ZZ-FE) je motor totálně stejné koncepce jako 1.8 (1ZZ-FE), dokonce měl stejnou výrobní nedokonalost* . Z momentové křivky je vidět, že pod 2000 otáček je to bída a poznat je to i za jízdy, pod 1800 otáček se na pětku po rovině trápí, zatímco v Hondě na 6 ku mohu při 1800 ot/min dokonce jet do mírného kopce a zrychluje to.
Honda 1.8 je můj první 16V motor, který při nízkých otáčkách táhne jede jako osmiventil, ovšem takhle se začal chovat až po ujetí cca 2500 km. Během záběhu se v nízkých otáčkách choval stejně jako jsem byl zvyklý od Toyoty, tedy moc se mu nechtělo a trápil se.
---
* Řada xZZ-FE do r. v. 2004 měla poddimenzované pístní kanálky, takže se písty mohou přehřívat. Reálně je to problém pouze u motorů 1.8, pokud jsou moc honěny. U Celicy to byl doslova průšvih - málokdo s ní jezdil "něžně". Menší motory xZZ-FE (tj. 1.4 a 1.6) produkují méně tepla, nevede to u nich k zapékání.
obdivovatel
Hm,hm to se divím, že nešla odspodu, já teda tu možnost neměl, ale motory Toyoty co jsem jel, 1,3 65kw - 1,3 55kw - 1,6 81kw - 1,6 vvti - 1,33 74kw.
Jsou seřazeny podle stáří konstrukce. Jdou všechny!!!!! pěkně odspoda, přitom jsou to pěkný točáky.
U mého když se zapomeneš a máš třeba 1100 ot/min a přidáš plyn tak se pomalu rozběhne,
žádné cukání ani chrchlání.Zrychluje od 1600 ot.
Napiš co to bylo za model RAV , Avensis ??? Rozdíl v mezi 1250 kg a 1400 kg je znát hodně.
Ne,ne jedná se o motor ZZ-FE 1,6 VVT-i 81kW Corolla ,už jsem to psal,má stejné parametry (jede stejně) jako 1,6 Vtec.
91kW Dual VVTi - je novější ,dává se do řady Auris/Corolla a má bohužel trošku horší parametry asi kvůli hmotnosti a aero odporu auta.0-100 10,4s 190km/h pruznost 60-100 10,5s 80-120 14,3s
Od ledna montuje Toyota nový motor 1,6 Valvematic 97 kW, ta už zase jede líp 0-100 za 10s max 195km/h.A taky dělaj novou 1,8 108 kW 0-100 9,5s max 200km, ale ta je tak nekřesťansky drahá(to je ta zkurvená cenová politika),
že ji v ČR asi nikdo nemá.
bývalý majitel
Auto bylo těžší asi o 150 kg, ovšem rozdíl v průběhu momentové charakteristiky u otáček pod 2500 je dost výrazný.
Zatímco v Hondě se rovinka na pětku dá jet při cca 1600 -1700 ot/min, aniž by motor protestoval, tak Toyotě bych tohle neprovedl ani na trojku.
Co se týče motoru 1.6 od Toyoty, tak se snad bavíme o 91 kW verzi (1ZR-FE
), která se do Corolly dává tak od roku 2007 ne ? Takže s 10 letým rozdílem oproti Civic 7G jsem se zase tak moc nesekl.
obdivovatel
Zpřevodování, To je otázka komu co vyhovujeALe 8G má naopak převody dlouhé proto když nepodřadíš nemáš dynamiku. viz Test:
""Jak již bylo řečeno výše, dynamika šestnáctistovky může kdekoho překvapit, stodesetikoňovému stádečku vypomáhají krátké převody a nízká hmotnost auta, takže na 8G s osmnáctistovkou s výkonem 140 koní sice ztrácí, ale méně, než by se vzhledem k výkonovému rozdílu dalo čekat. Marťan má naopak kvalty dost těžké, zatímco 7G točí na pětku 4000 otáček, 8G stačí otáček 3900, a to má k dobru ještě šestku (3350 ot/min). Není tedy divu, že oba vozy dokážou zatopit nejednomu dvoulitru""
Já mam ve 130 km na 5. 4000 ot/min ,dlouhá jízda po dálnici je pak trochu otravná.Jinak se mi ovšem zvuk vytočené Corolly líbí.
A ta 1,8 96 kw reagovala na sešlápnutí plynu třeba v 60 na 3. špatně? Nejspíš jsi ji měl vě větším (těžším) autě co?
obdivovatel
Já právě myslel ,že ten rozdíl 20kW bude znát hodně a on právě není.Projeví se až ve vysokých otačkách. Proto 1,6 VTEC a VVT-i jsou v běžném provozu konkurence schopné, myslim motorycky ,neporovnávám podvozek.
VVTi se začal prodávat v Corolle v modelovém roce 2000 ale je to úprava předchozího modelu , ten měl také výkon 81 kW tuším od roku 1996.Takže 10 letý rozdíl nevidím.
Cenová politika některých výrobců je někdy zvláštní.Toyota má v základu výbavu bohužel slabší , proto naši šli do Hondy, která má třeba zas horší např. odhlučnění. Já kupuji auta starš, "lehce", a mám štěstí že výbavu SOL mám,takže jsem spokojen.
obdivovatel
TECH napsal: ""Píšeš nesmysli.Naopak, tahle 1,8 jede velice podobně jako konkurenční dvoulitry.""
Asi jsem opravdu blbej, měl jsem to napsat lépe, nejspíš neumím psát: """ Ovšem podobné motory 1,6 1,8 a často i 2,0 značek jako Volkswagen Ford PSA Mazda atd ovšem tak výkonné jako Honda nejsou.""
Napsal jsem že tyto motory jsou horší než 1,8 iVTEC :"""tak výkonné jako Honda nejsou.""
bývalý majitel
Píšeš nesmysli.Naopak, tahle 1,8 jede velice podobně jako konkurenční dvoulitry.Tvoje zdání si nech někam jinam.Realita, ta je důležitá.A kdyby jsi si ten článek přečetl ještě jednou, tak by jsi netvrdil tyhle nesmysli.Dále ber v úvahu váhu vozu a zpřevodování a hlavně to, že tahle 1,8 je zároveň konstrovaná na nízkou spotřebu.Dále ber v potaz emise.No prostě píše blábol, blábolů....a bude to tím že tomu tak nějak nerozumíš a nebo vytrhneš z kontextu jen to co se hodí.Ale nevadí.....