Prubeh vykonu a krouticiho momentu pro motor 1.8 103kW

Obdrzel jsem mailem od neregistrovaneho majitele Jardy nasledujici zajimavy obrazek znazornujici prubeh vykonu a kroutaku vepsany do otackomeru.

Civic-HP_-_Kopie_-_Kopie.jpg

Vložil Tomík010, 21. Prosinec 2009 - 20:14

Sau
náhodný návštěvník

Koly napsal:
Sau napsal:
Jo, byl sem slepý.. Směju se Pokud vidím správně tak v nějakých cca 6650 - 6700 ot/min. Což je teda dost brzo. Pak by to sedělo jak říkáš ty, to je pravda.

Vcelku to teda ale nechápu, proč to zasahuje tak brzo, když Honda píše těch 6950 ? Nechápu Resp. proč sa Honda "chlubí" něčím co není pravda. pokud to tak teda fakt je.

V oboch prípadoch presne 6800ot. Odkiaľ máš, že to Honda píše? Oficiálny údaj som nikde nevidel, tých 6950ot sme predsa len my zhruba odčítali z otáčkomeru. Ešte aj na oficiálnom grafe to je zhruba 6800ot, vid celkom dole tu.

Bylo to někde psané. Mám za to že přímo na stránkách honda.cz Stejně tak tam byly aj jednotlivé převody, oboje tam ale už nevidím. Pro knížku sa mě do auta teď nechce, ale není to psané aj tam ? Určitě sem to enom neodečetl z otáčkoměru ale vyčetl.

...only the good die young...

--
13. Leden 2010 - 19:12
Koly
Obrázek uživatele Koly
Administrátor
bývalý majitel

Sau napsal:
Jo, byl sem slepý.. Směju se Pokud vidím správně tak v nějakých cca 6650 - 6700 ot/min. Což je teda dost brzo. Pak by to sedělo jak říkáš ty, to je pravda.

Vcelku to teda ale nechápu, proč to zasahuje tak brzo, když Honda píše těch 6950 ? Nechápu Resp. proč sa Honda "chlubí" něčím co není pravda. pokud to tak teda fakt je.

V oboch prípadoch presne 6800ot. Odkiaľ máš, že to Honda píše? Oficiálny údaj som nikde nevidel, tých 6950ot sme predsa len my zhruba odčítali z otáčkomeru. Ešte aj na oficiálnom grafe to je zhruba 6800ot, vid celkom dole tu.

--
13. Leden 2010 - 19:01
Sau
náhodný návštěvník

Koly napsal:
Sau: A kde vidíš zásah obmedzovača? ;)

--
13. Leden 2010 - 18:39
Koly
Obrázek uživatele Koly
Administrátor
bývalý majitel

Sau: A kde vidíš zásah obmedzovača? Mrk

--
13. Leden 2010 - 18:02
Sau
náhodný návštěvník

Koly napsal:
Sau: Šach a mat? (civinfo) ;)

Popravdě nevím kam tím míříš ? To je graf motoru, ne ? nevidím tam nic z toho co sme tu řešili, nebo su slepý ? Směju se

--
13. Leden 2010 - 16:58
Koly
Obrázek uživatele Koly
Administrátor
bývalý majitel

Sau: Šach a mat? (civinfo) Mrk

--
13. Leden 2010 - 9:16
Shi
bývalý majitel

Jedeš-li rovně konstatntní rychlostí, tak chyba GPS bude pod 1 km/h.
Jinak moje pozorování sedí s tím co psal Koly - mi tachometr ukazuje 4 až 7 km/h víc, než GPS (v závislosti na obutí a rychlosti).

--
12. Leden 2010 - 21:58
Sau
náhodný návštěvník

Směju se Já nemám problém přiznat pokud sa spletu, o to nejde. Rád sa přiučím nečemu novému, obzvlášť pokud sem v tom něčem žil v omylu. A rád sa pak omluvím a uznám že sem sa spletl.

Ale v tomto případě su pořád přesvědčený že mám pravdu. Popravdě nevím jak moc přesné sů omezovače otáček, resp. jak moc přesně ukazujů naše otáčkoměry. Ale předpokládám že tady by moc nepřesné byt neměly, jak tachometry. Tady k tomu, na rozdíl od tacha, není důvod je uměle zkreslovat. Rozhodně sa mě nezdá o nějakých 150 otáček. Nicméně pokud by to tak bylo tak samozřejmě máš pravdu.

Ke GPS, neřekl bych že ta bude pro vcelku přesné měření vhodná, nejaká odchylka u ní bude určitě a to že to budů klidně ty 3-4 km/h na 100 km/h aj věřím.

A ten akcelerometr, tak ten už vůbec ne, tam je ta odchylka v určení správné okamžité rychlosti eště větší.

Rád by sem, pokud by sa vyjádřil někdo kdo vidí víc do toho otáčkoměru - jeho přesnosti resp. přesnosti nastavení omezovača otáček. Možná tu bude fakt ten zakopaný pes. Nebo k tomu něco na netu najít.

--
12. Leden 2010 - 20:53
Muf
Obrázek uživatele Muf
5D 1.8 Sport
mám od: 5.9. 2007

jen se optám... a ta GPS žádnou toleranci nemá ? ..... jestli ne, tak to klobrc dolů

--
12. Leden 2010 - 20:12
Civic
Obrázek uživatele Civic
majitel jiné Hondy

Já vás nezávisle rozsoudím, že Koly má pravdu a že to na dvojku v reálu těch 100 neudělá a basta Vyplazuju jazyk
A ruku na srdce, je to pro Vás tak důležité? A myslíte že poznáte že nejedete 100 ale 99??? Pískám si

--
12. Leden 2010 - 17:59

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".