Hledat |
Prubeh vykonu a krouticiho momentu pro motor 1.8 103kWObdrzel jsem mailem od neregistrovaneho majitele Jardy nasledujici zajimavy obrazek znazornujici prubeh vykonu a kroutaku vepsany do otackomeru. Vložil Tomík010, 21. Prosinec 2009 - 20:14
|
bývalý majitel
Nemám pocit, že byste tohle tvrzení někde napsal, nehledě na to, že to není pravda. Toyotí 1.6, o které jste psal, je nepochybně skvělý motor, ale 20 kW rozdíl ve výkonu oproti Honde 1.8 se někde musí projevit. A projeví se tam, kde je výkon potřeba, tedy při jízdě ve vysokých rychlostech.
Zpřevodování Hondy 1.8 podle mě není úplně ideální (na 6 ku při 130 km/h jsou otáčky zbytečně vysoké, což se projevuje zbytečným hlukem při cestovních rychlostech kolem 150 km/h).
Mimochodem, mám zkušenost s Toyotí 1.8 (96 kW) a oproti němu má Honda 1.8 výrazně vyšší krouticí moment v nízkých otáčkách.
A pokud porovnáváte svou Toyotu 1.6 a Hondu 1.6, tak je potřeba si uvědomit, že se jedná o motory, mezi kterými je tak asi 10 letý rozdíl v uvedení na trh
Jinak gratuluji ke Corole, taky jsem o ní uvažoval, ale za 1.6 ve výbavě Sol chtěli nechutně moc peněz.
náhodný návštěvník
A nebo jim nestojí zato sa s tebů vůbc zabývat, tak jako já..
...only the good die young...
obdivovatel
Když jsem sem napsal,že motor 1,8 ivtec jede dle mého zdání skoro jako 1,6 jiných značek čekal jsem úplnou smršť krytiky,
ale nestalo se tak. Je to proto ,že za 1. je to pravda a za 2. asi většina zdejších členů četla tento test http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=1227 ,ktery to potvrzuje.
Můj motor Toyota 1,6 VVT-i je ještě lepší něž H 1,6 VTEC , takže moje dojmy z jízdy s CV jsou správné.
Ovšem podobné motory 1,6 1,8 a často i 2,0 značek jako Volkswagen Ford PSA Mazda atd
ovšem tak výkonné jako Honda nejsou.
Tak tedy s pozdravem "AŤ ŽIJE TOYOTA A HONDA"
, nashledanou na našich kvalitních silnicich.
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009
... a o tom to auto je
...když se chci vyřádit já, je to sice nesrovnatelný s 1.8, bez posilovače, točit se dá k 5.5tis., pravej adrenalin (no asi než z rychlosti, spíš jde o adrenalin z přežití), tak to řeším pučením si našeho firemního auta určenýho jako náhrada v nej.nouzi (auta v servise ...) ... je to krám, co si budem povídat, ale tej radosti z jízdy .... http://mitsubishi.katalog-automobilu.cz/automobil/mitsubishi-colt-i-1-5-55kw/
5D 2.2 Sport
....
5D 1.8 Executive
mám od: 6.8. 2009
Pripojim vlastnu skusenost :
Raz v noci som sa velmi ponahlal a siel som asi 4 km usek od benzinky (takze vynulovana spotreba). Vkuse po obmedzovac, otacky som v priemere drzal od 5-6 000, noha stale na plyne a jazda do stupania. Spotrebu pri dojazde na miesto ukazalo 17.5 litra Keby mal diesel schopnost tocit sa do 7000 otacok a mal zvuk ako benzin, tak jednoznacne volim diesel, lebo ta spotreba mi nevyhovuje ked sa chcem vysalit (a to chcem pomerne casto). Kedze ma ale tlaci penazenka, striedam pruzne a "klobuckarske" jazdy, a tak mam dlhodobu spotrebu (5700 km) 8.5 litra podla PP. Asi jedna z najvyssich, co som cital na fore. Ale to tocenie motora a ten zvuk, to by som nemenil ani za ten krutak...
Ked pomer kludna - pruzna jazda co najviac naklonik na tu pravu stranu, vacsinou pri dotankovani zistim spotrebu tych 10 - 11 litrov/100 km. Samozrejme studene starty a pruzna jazda v meste. (velmi casto po obmedzovac).
Tu mam otazku : Skodi 1.8-micke caste vytacanie po obmedzovac ? Ak ano, preco, ak nie, preco ?
The power of dreams ...
náhodný návštěvník
Nezkůšal, protože jich ten akcelerometr neuměl změřit. Nebo sem teda aspoň nedošel na to jak.
...only the good die young...
obdivovatel
Je to trochu o naftě , ale budiž udělám vyjímku.
Do práce přijíždí Milan naftovou Felícií pořízenou za těžké prachy na které musel krátce po koupi nechat udělat plechařinu, bohužel mu to už zas kvete(mě to dělala Astra F ).
Pvní co udělá(není to jeho povinost) nastartuje chlapům Destu aby se jim "zahřála" než začnou dělat. Pak rychle běží vyvézt traktor s odpadem,aby ho někdo nahodou nepředběhl.Nedávno si udelal strojničák a prěstoupil na jiné pracoviště, ve firmě jezdí s nakladačem Liebher.Když má prostoje a možnost tak se po areálu projíždí v ještěrce(máme tady několik typů)Doma pečlivě ošetruje traktor (mají 1 hektar) a druhy Zetor(skoro vrak) odkoupil když se tady rušil a davá ho do kupy. Tak to je on : prototyp DIESELFILA - jeho přezdívka
5D 2.2 Sport
já bych poprosil o info ? díky
obdivovatel
To Sau: naměřils stejný čas 0-100 za 9,92s jako v tom testu Ojetiny
Tak třeba neměřili tak blbě jak se tady trochu naznačovalo.
A náhodou pružnost na jednotlivé rychlosti nezkoušels?