Nova honda civic 2012

TECH
bývalý majitel
TECH
bývalý majitel

2ice.j :Zkus si i Ceeda....

--
1. Červen 2012 - 15:01
ice.j
Obrázek uživatele ice.j
majitel jiné Hondy

padam napsal:
Musím ještě přidat komentář k podvozku Civicu 9G, a porovnání s Hyundai i30 (hatchback, 1.4), který jsem měl půjčený na týden a najel jsem celkem 1000km.

Co se týká podvozku C9G, tak může být Honda naprosto v klidu. Podvozek 9G má mnohem menší boční náklony a lépe kopíruje vozovku, při zachování komfortu a tlumení nerovností. Při rychlejší jízdě a užívání si zatáček je od podvozku Civicu cítit jistota, že jsou všechna čtyři kola neustále v kontaktu s vozovkou a i když je odezva od předních kol tlumena elektronickým posilovačem, tak je stále cítit co se pod předními koly děje.
Podvozek Civicu se podle mě dost blíží svou agilností CR-Z, které je ale ještě o kousek dál a dává vychutnat lépe pocit z jízdy. Na druhou stranu CR-Z je o něco méně komfortní oproti C9G, ale stále je mnohem komfortnější než Civic 8G (1.8 ).

Naproti tomu nový Hyundai i30 je zaměřen hlavně na komfort cestování a žádné sportovní ambice nemá. Boční náklony jsou celkem výrazné, a celkově je podvozek naladěn do měkka. Na dálnici to určitě nevadí, ale na klikaté okresce je poměrně dost těžké si podvozek užít, protože vzhledem k měkkému naladění a bočním náklonům se člověk cítí tak trochu jako na lodi a musí tím pádem jet mnohem pomaleji, než v Civicu 9G.
Na druhou stranu musím uznat, že pro rodinné cestování jsou na tom obě auta ve srovnání komfortu v podstatě stejně. i30 tlumí rázy i roletky velice slušně a oproti např. Hyundai Getz, se kterým mám také najeto spoustu kilometrů je to skok vpřed o několik generací.

Pokud bych se rozhodoval pro auto, se kterým chce mít člověk radost z jízdy na základě odezvy podvozku, tak jednoznačně vyhraje Civic 9G. Pokud by mě ale nezajímala sportovní stránka svezení ani kontakt s vozovkou a měl jsem rád "gumovost" např. Golfu nebo Oktávky, tak je i30 velice dobrý konkurent těchto zavedených německých značek.

Děkuji za poznatky, tušil jsem, že to tak dopadne, no taky si zkusim tu i30 projet Cool

--
1. Červen 2012 - 8:44
TECH
bývalý majitel

2Padam :Mám podobnou zkušenost.I30cítka se povedla a Ceed taky.Tichost podvozku oproti 8G je o generace jinde.

--
31. Květen 2012 - 18:54
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

Musím ještě přidat komentář k podvozku Civicu 9G, a porovnání s Hyundai i30 (hatchback, 1.4), který jsem měl půjčený na týden a najel jsem celkem 1000km.

Co se týká podvozku C9G, tak může být Honda naprosto v klidu. Podvozek 9G má mnohem menší boční náklony a lépe kopíruje vozovku, při zachování komfortu a tlumení nerovností. Při rychlejší jízdě a užívání si zatáček je od podvozku Civicu cítit jistota, že jsou všechna čtyři kola neustále v kontaktu s vozovkou a i když je odezva od předních kol tlumena elektronickým posilovačem, tak je stále cítit co se pod předními koly děje.
Podvozek Civicu se podle mě dost blíží svou agilností CR-Z, které je ale ještě o kousek dál a dává vychutnat lépe pocit z jízdy. Na druhou stranu CR-Z je o něco méně komfortní oproti C9G, ale stále je mnohem komfortnější než Civic 8G (1.8 ).

Naproti tomu nový Hyundai i30 je zaměřen hlavně na komfort cestování a žádné sportovní ambice nemá. Boční náklony jsou celkem výrazné, a celkově je podvozek naladěn do měkka. Na dálnici to určitě nevadí, ale na klikaté okresce je poměrně dost těžké si podvozek užít, protože vzhledem k měkkému naladění a bočním náklonům se člověk cítí tak trochu jako na lodi a musí tím pádem jet mnohem pomaleji, než v Civicu 9G.
Na druhou stranu musím uznat, že pro rodinné cestování jsou na tom obě auta ve srovnání komfortu v podstatě stejně. i30 tlumí rázy i roletky velice slušně a oproti např. Hyundai Getz, se kterým mám také najeto spoustu kilometrů je to skok vpřed o několik generací.

Pokud bych se rozhodoval pro auto, se kterým chce mít člověk radost z jízdy na základě odezvy podvozku, tak jednoznačně vyhraje Civic 9G. Pokud by mě ale nezajímala sportovní stránka svezení ani kontakt s vozovkou a měl jsem rád "gumovost" např. Golfu nebo Oktávky, tak je i30 velice dobrý konkurent těchto zavedených německých značek.

--
31. Květen 2012 - 15:58
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

Ještě doplnění, dnes jsem jel stejnou trasu, ve stejném obsazení v podobném stylu a s Civicem 8G 1.8 Executive 6MT jsem skončil s 7,5L/100km. Hlavně asi kvůli krátké šestce, která točila při 152km/h tacho cca 4000ot. a okamžitá spotřeba byla cca 8,8L/100km.

--
8. Květen 2012 - 19:57
PIV
5D 1.8 Executive
mám od: 5.3. 2009

Pěkný článek od Padam. Zaujalo mě, jak dlouhou 5-ku má automat. Bohužel 6-ka v manuálu je dle mého mínění zbytečně krátká, takže ačkoliv auto má 6-i stupňovou převodovku, tak bohužel nemá dálniční rychlostní stupeň. Ověřil jsem si to s 9G (1,8 ) a podle mě, tam jsou naprosto stejné převodovky s 8G. Alespoň 6-ka je üplně stejná. .

--
8. Květen 2012 - 19:28
TECH
bývalý majitel
--
7. Květen 2012 - 10:28
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

Trochu jsem se rozepsal o C9G 1.8 Sport 5AT na hondaclub.cz - http://www.hondaclub.cz/blog/padam/2012/5/postrehy-z-projizdky-v-civicu-9g-sport-1-8-5at

--
5. Květen 2012 - 22:05
TECH
bývalý majitel

Asterix napsal:
Pan redaktor je alibista, kterej mluví sračky.... klasika BlinkámOfftopic

TECH: souhlas. Shrnul bych to asi tahkle: 9G designová nic neříkající tuctovka, která zapadne do roka mezi ostatní ale po technické stránce vyladěná, zatímco 8G je a bude legenda, která má styl, přitahuje pozornost, neokoukatelnost, jasnou odlišnost a designovou vyjímečnost. Cool ;)

Je to přesně jak píšeš.Jinak k tomu testu, dodones redaktoři imho nemají jasno, co je vlastně Civic za auto.Pořád řeší pseudosportovno a přitom 8G a i 9G je rodinné auto se sportovním vyjimečným vzhledem, velice slušným kufrem a úložným prostorem díky magic seats.První co se dočteš že jsou sedadla moc nahoře a že to není hothatch.Měli by si hošci ujasnit, k čemu vlastně auto slouží.... Vyplazuju jazyk

--
4. Květen 2012 - 7:52

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".