Nova honda civic 2012

Saint-Jimmy
Obrázek uživatele Saint-Jimmy
5D 1.8 Sport
mám od: 9.9. 2011
v provozu od: 9.9. 2011

Máš pravdu! Když sem otevřel to, co vypadá jako popelník/odpadkáč, tak tam je ukrytej zapalovač nebo jen zásuvka..ted nevim ani Směju se Každopádně tam popelník není. Ale tak když to má vejfuk ukrytej pod kolem, tak mě to ani nepřekvapuje. To auto je prostě ekoefektivní..takže kouření prostě jen na tajňačku Cool A ještě jsem tušim nezmínil přihrádku spolujezdce - dost se zcvrkla a už není klimatizovaná.

--
19. Červen 2012 - 7:50
Asterix
Obrázek uživatele Asterix
5D 2.2 Sport
mám od: 4.7. 2007

Saint-Jimmy> Si zabil a zapoměl si na jednu podstatnou vychytávku! Našel si v 9g popelník (odpadkáč)????? Jsem šokovánNechápu Já nikoliv... KlejuHlasitě se smějuPalce nahoru

--
19. Červen 2012 - 0:04
Saint-Jimmy
Obrázek uživatele Saint-Jimmy
5D 1.8 Sport
mám od: 9.9. 2011
v provozu od: 9.9. 2011

Ahoj, tak jsem měl tu čest a jel jsem v sobotu vyzvednout do brněnského AM Servisu novou Hondu Civic, co si pořídila máti. A boužel budu mít i tu čest s ní dva týdny jezdit (boužel z toho důvodu, že mi nějakej s prominutím kkt odřel zadní dveře, tak sem v servisu musel svoji 8G krom garančky nechat ještě na týden na opravu laku). Ale tak alespoň bude možnost pořádného porovnání s naší 8 G.

První dojmy po cca 200 najetých km:
+ navzdory tomu, že se všude psalo, kolik se udělalo práce na odhlučnění a podvozku, tak i přesto mi to vyrazilo dech. Auto je opravdu nádherně (možná až moc) tichý a co se podvozku týče, tak jsem si připadal jak v autě o třídu výš. Daleko líp to tlumí nerovnosti vozovky, při rychlé jízdě se mi pořád zdá, že to auto jede tak o 30 míň a v zatáčkách zdaleka tak neplave. Ohledně interiéru se mi moc zamlouvá, že je užší středovej panel mezi sedadlama, což přidalo dost místa a pravou nohou o nic neškrtám. Celkově mám z toho vnitřku pocit, že tam je tak nějak víc prostoru. Velice příjemný je i denní svícení, eco mod a ECO Assist (vypnutí motoru při zastavení), když si na to člověk trochu zvykne. Na exteriéru se mi dost líbí čumák auta, díky kterýmu auto vypadá tak nějak větší a robustnější (už to není takovej malej piškot). Lepší mi připadaj taky vzpěry kufru (resp. dveře kufru jsou asi lehčí, tak jde kufr lépe otvírat a zavírat). To samý vlastně platí o všech dvěřích. Z nepodstatnejch blbostí se mi líbí hlavice řadící páky (už to není takovej umělohmotnej shit) a vystřelovací klíček Palce nahoru

- Exteriér: At´ dělám co dělám, nemůžu si zvyknout na ty hnusný zadní světla co trčej do boku. Jak jsem psal, ze předu se mi to auto líbí, ale z boku a ze zadu mi přijde tak nějak podivně laciný a nepropracovaný. Pro někoho jsou to možná nepodstatný blbosti, ale hrozně mi chyběj dvě trojúhelníkový koncovky výfuku, blinkry, šípovitý kliky dvěří nebo proti sobě jdoucí stěrače. Interiér: opět mi chybí tlačítko start engine, co provedli s volantem jsem fakt nepochopil, ten tvar je šílenej, jaksi podivně tlustej a drží se hrozně blbě. Všechno je nudně černý, žádná kombinace s šedivejma prvkama se nekoná. Palubní počítač má podle mě zbytečně krkolomný ovládání a ruční brzda asi nepatří řidiči ale spolujezdci a mám velkej problém ji nahmatat poslepu (ale samo jde o zvyk). Dál mi vadí, že eko asistent je vždy po zapnutí motoru zapnutej, i když ho měl člověk předtim vyplej při poslední jízdě. Diskutabilní je i to jeho vyhodnocování situace, kdy motor vypnout a kdy ne. Vím, že Honda psala, že krom podvozku a odhlučnění byl velký posun v použitých materiálech. To se musím ptát - kde? Čeho jsem si všiml já, je velká úspora materiálů, kdejaká přihrádka nebo plast je tak nějak tenčí a měkší a působí to dost lacině. Celkově mi auto připadá víc fádní, zdaleka ne tolik dravý a zábavný jako 8G. Lame...

Toť moje prvotní dojmy, jakkoliv neobjektivní nebo hloupý jsou Mrk

--
18. Červen 2012 - 14:11
Bllesk
Obrázek uživatele Bllesk
5D 1.8 Sport
mám od: 29.9. 2011
v provozu od: 29.9. 2011

rasto1303 napsal:
Bully napsal:
Bllesk napsal:
ja som neni narocny mne staci len vysoka spolahlivost (myslim ze ma to doveze kam potrebujem a nemusim volat odtahovku) vykon je bonus a neake tie poruchy co ma Civic (a co som si vsimol tak to su neni poruchove japonske diely vzdy je na nich napisane made in germany alebo ine krajiny tejto idijotskej europy) (take prkotiny)tak to ani neregistrujem mozno aj preto ze ja som ich moc nespozoroval

U 2,2i-CTDi je turbo od fy Garrett, vstrikovani od Bosch Mrk Prestan tady papouskovat dogmata.

Civic Type-R 8G Beruna

A ja som si myslel ze 2.2 i-CTDi ma velke a kvalitne japonske turbo, tak ako je to naozaj?

Garrett su Swedi a ty este vyrabaju celkom kvalitne na lodi mame 25 rocny bugstrahl Scania a ma turbo garrett a este stale funguje bez problemov

--
7. Červen 2012 - 20:55
Bully
Obrázek uživatele Bully
bývalý majitel

rasto1303 napsal:
A ja som si myslel ze 2.2 i-CTDi ma velke a kvalitne japonske turbo, tak ako je to naozaj?

Snad se ti ted hned neporoucha kdyz to uz vis Hlasitě se směju

Civic Type-R 8G Beruna

--
7. Červen 2012 - 16:43
rasto1303
Obrázek uživatele rasto1303
5D 2.2 Sport
mám od: 1.6. 2009
v provozu od: 30.1. 2008

Bully napsal:
Bllesk napsal:
ja som neni narocny mne staci len vysoka spolahlivost (myslim ze ma to doveze kam potrebujem a nemusim volat odtahovku) vykon je bonus a neake tie poruchy co ma Civic (a co som si vsimol tak to su neni poruchove japonske diely vzdy je na nich napisane made in germany alebo ine krajiny tejto idijotskej europy) (take prkotiny)tak to ani neregistrujem mozno aj preto ze ja som ich moc nespozoroval

U 2,2i-CTDi je turbo od fy Garrett, vstrikovani od Bosch Mrk Prestan tady papouskovat dogmata.

Civic Type-R 8G Beruna

--
7. Červen 2012 - 16:29
Ukrutnik
bývalý majitel

zitnyp: Riesili nieco s nastavenim 1 davky nafty v ECU a tesneniami v tryskach. Snimac teploty bol ok.

--
6. Červen 2012 - 20:56
zitnyp
Obrázek uživatele zitnyp
Administrátor
bývalý majitel

Ukrutnik: a bylo to urcite teplotni cidlo chladici kapaliny Vyplazuju jazyk tim trpej snad vsechny skodovky a VW Smích a to nemusej mit ani 4 valce Smích

Petr Žitný Spritmonitor.de

--
6. Červen 2012 - 20:28
sumy
5D 1.4 Comfort
mám od: 14.10. 2012
v provozu od: 20.12. 2007

Tak, tak, tatíkova octa II 2.0TDI byla v servisu 3x ročně a to při nájezdu cca 12tkm za rok. Turbo, váha, startování, klima, reznutí, elektrika ... teď si kopil Kiu, evropský auto už prý ani za zlatý prase. Jinak v 7.g civicovi jsem měl ABS bosh-made in germany do jednotky byl připojenej kabel s nápisem Bosh made in japan Jsem zděšený

--
6. Červen 2012 - 14:58
Ukrutnik
bývalý majitel

Dejv napsal:

Tyhle dvě věci u VW jsou taky nějaká legenda ne? Já TDi PD měl, r.v. 2003, a jezdí dodnes (180.000 km) bez jakéhokoliv problému. A startuje v horku i v mrazu, se studeným i horkým motorem. To spíš kvalita výfuku a podvozku šla po r.2000 dolů, zejména životnost některých dílů.

Ja som hovoril z osobnej skusenosti s otcovym golfom TDI PD 77kW r.v. 2004. Cize legenda ani omylom...
Vyhoda je ze v servise vedeli co to je pokial sa jedna iba o problem s teplym startom.
A podotykam ze sposob pouzivania bol skoro ucebnicovy...

--
6. Červen 2012 - 14:29

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".