Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
bývalý majitel
to niio: Výbavy Sport a Exe mají výškové repro z vnitřní strany zpětného zrcátka, mezi A sloupkem a spodní hranou okna.
bývalý majitel
chcel by som vymenit predne repro v aute. mam tam v prednych dverach a v zadnych dverach dokopy 4 repro, asi jednopasmove. ich zvuk je velmi nevyrazny, plochy.
uvazujem nad tymto:
budem vytlmovat predne dvere, tak do prednych dveri by som dal nejake dvojpasmove repro. alebo je lepsie kupit dvojpasmove repro s aktivnou vyhybkou a vyskac umiestnit niekde pri A stlpik?
Nie som nejaky fajnsmeker na hudbu, ale zlepsenie kvality reprodukovaneho zvuku by som privital. Nechcem do repro investovat nejake velke prachy, max 50e. Da sa za tak malo penazi ziskat vela muziky alebo to budu iba vyhodene peniaze, bez nejakeho pocutelneho prinosu?
majitel jiné Hondy
Když si to zadáš do strejdy googla, tak nejdeš různé odkazy, např. http://www.lingshondaparts.com/honda_car_parts_selection.php?block_01=17SMG601&block_02=B__3710&block_03=16544
5D 2.2 Executive
mám od: 3.10. 2011
v provozu od: 11.11. 2005
a cena je tam koľko nevieš?
3D 2.0 Sport
mám od: 17.4. 2010
v provozu od: 20.10. 2011
Přímo v hondě tady máš code
77251-SMG-G00ZA
možná k tomu budeš potřebovat ještě
77256-SMG-G00
77257-SMG-G00
jsou to nějaké držáky či co...
5D 2.2 Executive
mám od: 3.10. 2011
v provozu od: 11.11. 2005
Chlapi kde kúpim stredový panel pre 2DIN rádio?
Díki
5D 1.8 Sport
mám od: 30.3. 2012
v provozu od: 19.2. 2008
K tomu značení/barvy polarity vývodů repro z radia, potažmo kabelů => dá se to odvodit ze schépatu, který je uveden v dílenském manulánu...
Cesta ke schématu: Dílenský manuál > Karosérie > Audiosystém/Zábava > Popis audiosystému > dole v Odstavci "Vstupy a výstupy pro konektor audiosystému (s gps/bez)" při rozkliknutí obrázku kde je pohled na zadní stranu radia a konektory [skartky], pod nimi je dole tabulka co který pin znamená + ZKRATKY BAREV (anglicky) A POLARITI...
-----------
Vypíšu ty základní (klid - barvy jsou u jednotlivých repro vždy barevně k rozeznání
BRN (=nědý) --- Levý zadní reproduktor (-)
YEL (=žlutý) --- Levý zadní reproduktor (+)
ORN (=oranžový) --- Pravý zadní reproduktor (-)
BLU (=modrý) --- Pravý zadní reproduktor (+)
------------
LT BLU (=nějkaká modrá ?) --- Reproduktor levých předních dveří (-), levý vysokotónový reproduktor (-)
LT GRN (=nějaká zeleá?) --- Reproduktor levých předních dveří (+), levý vysokotónový reproduktor (+)
BRN (=hnědý) --- Reproduktor pravých předních dveří (-), pravý vysokotónový reproduktor (-)
GRY (=šedý) --- Reproduktor pravých předních dveří (+), pravý vysokotónový reproduktor (+)
------------
Kaktéž jsem dlouho špekuloval jak to může být s polaritou, ale dospěl jsem k názoru, že to někde musí být popsáno a po několika vteřinách (spíš hodinách) jsem to našel v dílence,,,naštěstí
bývalý majitel
xyorky máš pravdu, ale přece i tak poznám jaký kabel je + a jaký mínus. Na orig.repro žádná značka není, jen na těch nových co jsem montoval.Metoda s baterií fungovala. Je to zapojený, hraje to slušně, zatím to pouštím jen zlehka. Zároveň jsem vytlumil dveře Alubandem, dobře se s tím dělá, můžu doporučit .
majitel jiné Hondy
Chlapci, na repro to má napísané, ktorý kontakt je plus a ktorý mínus ale na kábloch nie On asi chcel vedieť akú farbu má plus kábel a akú farbu má mínus kábel
bývalý majitel
Díky, vyzkouším.