Upgrade audiosystému od "blesk666"

Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06
(původní znění bez redikace)

Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3.

To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik.

To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche.

Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri.

Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda.

Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer.

Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak.

(S laskavým svolením autora okopíroval Iček)

Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09

Jimmy22
Obrázek uživatele Jimmy22
5D 2.2 Sport
mám od: 13.2. 2010

Zdravim pani, dnes som asi odpalil vyskove repro na vodicovej strane Nejsem si jist Vedeli by ste mi prosim poradit nejaku nahradu v cene cca 40 eur?? Neviem aky rozmer tam je, nieco co bude hlavne pasovat do povodnych ramikov, nakolko som neni moc sikula co sa tyka tychto veci.
Dakujem za pomoc.

--
22. Únor 2012 - 20:20
palimad
4D 1.8 Executive
mám od: 19.11. 2011
v provozu od: 19.11. 2011

Takze ake je podla vas najschodnejsie riesenie? Objednaval novy Civic sedan z Polska a myslel som ze upgrade repro bude ok. Nie je, mam JBL a hra to naprd (rozumej bez basov). Predtym som mal Mazdu 323 a tam bol zvuk super aj bez subwooferu, takze viem ze sa to da aj bez neho. Zohnali ste niekto tu suciastku ktora dokaze v zadnych repro obnovit basy? Tie su filtrovane, co mi vo Fusione neverili. Overil som si to ked som vypol DSP na radiu. Avsak toto nastavenie sa mi vzdy po vytiahnuti klucika zrusi. Rozmyslal som nad Pioneer TS-WX110A ale je to dost drahe a neviem ci sa to vobec zmesti pod prednu sedacku pasaziera. Taktiez by ma zaujimalo ako funguje BASS WORKS. Je to obycajny zosilnovac alebo to dako kombinuje subwoofer vstup a vstup na zadne repro? Prosim akekolvek nazory a napady su vitane. Vdaka!

--
9. Leden 2012 - 16:43
iv0
5D 1.8 Sport
mám od: 21.2. 2010

Odpovím si sám:
http://www.civinfo.com/forum/how/59344-parrot-mki9200-honda-civic-5d-tight-installation.html

U mě to je sice trochu jinak, ale zkusil jsem to proletovat + přidat odpory podobným způsobem a už se těším na instalaci - dám sem pak info.

--
23. Říjen 2011 - 2:38
iv0
5D 1.8 Sport
mám od: 21.2. 2010

DXMICHAEL: Myslíš, že by si se mohl podělit o to zmiňované schéma autorádia? Doufám, že bych z toho vydedukoval, jak aktivovat vstup pro hands-free. Ten operák podle specifikace umí klasický hands-free vstup (vše ztišit a přepnout na vstup, po skončení hovoru zase přepnout zpátky), ale bez schéma se už dál asi nepohnu.

Díky moc.

--
5. Srpen 2011 - 12:38
shamania
Obrázek uživatele shamania
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008

Díky Palec nahoru až dojdou všechny komponenty a oteplí se, tak jdu instalovat Cool

---

Dílo dokonáno.

1. fáze: origo rádio, vytlumené dveře a přední reproduktory. Nedoporučuji.
2. fáze: vyměněné rádio. Zvuk se výrazně zlepšil a tato varianta uspokojí většinu lidí toužících po lepším zvuku. Navíc nové rádio nabízí nové možnosti (USB/Navigace/Video).
3. fáze: přidán zesilovač a subwoofr -> Palce nahoru Navíc kufr je stále použitelnej, protože zesilovač se dá sehnat takovej, že se vejde vedle rezervy pod podlahu a 10" SW zas tolik nepřekáží a dá se snadno odpojovat.

--
23. Březen 2011 - 18:54
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

shamania: Odpovědi:

Hifil napsal:
Co se týče napájecího kabelu: Táhnul jsem ho do kabiny průchodkou pro hlavní svazek elektriky. Svazek elektriky má průměr cca 20 mm a ta průchodka tak 50mm s tím, že je tam třívrstvá guma. Udělal jsem teda do průchodky a jejích jednotlivých vrstev dírku, kterou jsem kabel protáhl. Díky tomu, že ta guma je bezvadně pružná a ve třech vrstvách krásně obepnula kabel, takže je tam bezpečně a vlkost taky nemá šanci. To co je na těch obrázkách se mi zdá zbytečně složitý a přes zbytečně moc plechů..

Jak vypadají průchodky do dveří si už nepamatuju.. Tuším, že jsem tam nechával původní origo kabely - od rádia měly dostatečný průřez a byly v cajku, takže nebyl důvod je měnit. Od zesíku už by to měnit chtělo, ale to jsem neřešil..

--
28. Únor 2011 - 19:20
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

shamania: co se týká dojmů z audia, tak nové repro a vytlumení dveří pomohlo docela dost kvalitě. Subwoofer zdatně sekunduje, ale není to takový ten tuc-tuc tuning, jen dodává potřebnou úroveň basů aby byl celý dojem vyvážený.
Co se týká dotazů k instalaci, tak sám nevím, musím se zeptat Hifila z http://www.autoozvuceni.cz/
Má na stránkách i krátký popis instalace, ale odpovědi na tvoje otázky tam nejsou - http://www.autoozvuceni.cz/padam.html

--
28. Únor 2011 - 13:31
shamania
5D 1.8 Sport

4 padam: vím, že je to vedle zvyšování výkonu pro tebe druhořadé, ale zapomněl jsi popsat dojem z audio instalace Směju se

Pak se tě chci zeptat ještě na dvě věci, ale nevím jestli jsi to instaloval ty.
1) koukám, že napájení máš vedené trochu jinak z motoru do kabiny než tady. Nemáš k tomu nějaký info?

2) nevíš jak je to s natažením nových repro kabelů od zesilovače do dveří? (hlavně ten úsek mezi kabinou a dveřmi, jestli se dá využít originální průchodka atd..)

--
28. Únor 2011 - 12:14
xyorky
majitel jiné Hondy

shamania napsal:
Našel jsem zajímavou věc. Faceliftovaní civici maj o pětistovku levnější výměnu rádia, stačí jim tento kabel: Adaptér z volantu pro Honda Civic 2008-, Civic, Civic Hybrid 200.
Ostatní se musí spokojit s tímto: Adaptér z volantu pro Honda Civic 2006-.

Len pre info aj tí faceliftovaní musia kúpiť ten drahší kábel, lebo v tom lacnejšom mi chýba konektor antény. Alebo sa mýlim?

--
24. Únor 2011 - 21:45
shamania
5D 1.8 Sport

Našel jsem zajímavou věc. Faceliftovaní civici maj o pětistovku levnější výměnu rádia, stačí jim tento kabel: Adaptér z volantu pro Honda Civic 2008-, Civic, Civic Hybrid 200.
Ostatní se musí spokojit s tímto: Adaptér z volantu pro Honda Civic 2006-.

--
24. Únor 2011 - 12:41

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".