Upgrade audiosystému od "blesk666"

Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06
(původní znění bez redikace)

Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3.

To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik.

To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche.

Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri.

Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda.

Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer.

Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak.

(S laskavým svolením autora okopíroval Iček)

Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09

Doc46
Obrázek uživatele Doc46
čekatel

Me to rikal kamarad, ze z USB to zni o neco hur a to ma Mercedes E novej. Sem ale na to audio zvedav, zatim se slysel nic moc ohlasy...
Ale pocitam s tim, ze prvni investice do Civika bude lepsi audio Mrk

--
8. Červen 2010 - 20:54
Bubak333
Obrázek uživatele Bubak333
5D 1.8 Executive
mám od: 27.4. 2010

Nehovorim ze je to strasne, ale moznost vyladit si equalizer podla mojho vkusu je nemozne Jsem potměšilý . Chyba mi napriklad, doladenie stredov a basy su trosku vysoke na moj vkus Smích No proste

Musim dodat ze pocuvam predovsetkym Hard Rock a Metal tak asi preto Smích
MY BAD To mi spadla čelist!

--
8. Červen 2010 - 19:31
shamania
Obrázek uživatele shamania
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008

Tomy napsal:
Co vam pride na tej kvalite hudby take strasne ? Ja nemam dovod si stazovat a nie som taky nenarocny na audio.
Z USB a CD je ta kvalita na auto primerana, prijemna. (Je zase pravda ze som nikdy nemal v aute hudbu za 50 litrov)

The power of dreams ...

Stačí zkusit poslechnout instalaci za patnáct tisíc (i když toto měřítko je neštastné, protože záleží na provedení a zvolených komponentech) a ten rozdíl prostě uslyšíš a hlavně pocítíš na vibracích - ano, mluvím o basech Směju se
--
8. Červen 2010 - 18:43
shamania
Obrázek uživatele shamania
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008

Doc46 napsal:
Je pravda, ze poslech hudby pres USB je o neco horsi nez z CD MP3?

CD nebo USB klíč je jen médium na kterém je přenášena digitální informace - MP3 skladba - a tato digitální informace JE všude stejná. Rádio si jí veme z přenosného média (CD/USB klíč/SD karta) a převede na analogový signál, který pustí do reproduktorů.
IMHO je to tedy blbost.
Rozdíl spíše může být mezi USB vstupem a AUX vstupem.
--
8. Červen 2010 - 18:36
Tomy
Obrázek uživatele Tomy
5D 1.8 Executive
mám od: 6.8. 2009

Co vam pride na tej kvalite hudby take strasne ? Ja nemam dovod si stazovat a nie som taky nenarocny na audio.
Z USB a CD je ta kvalita na auto primerana, prijemna. (Je zase pravda ze som nikdy nemal v aute hudbu za 50 litrov)

The power of dreams ...

--
8. Červen 2010 - 11:52
džulio
Obrázek uživatele džulio
5D 1.8 Sport
mám od: 8.4. 2009

to by som nepovedal a ked ti mam pravdu povedat, ja som mal cdcko s mp3 kami iba raz v aute, ked som ho kupil a bral domov , lebo som nemal usb kluc ,odvtedy pocuvam len z usb a sem tam aj z mobilu

--
8. Červen 2010 - 11:39
Doc46
Obrázek uživatele Doc46
čekatel

Je pravda, ze poslech hudby pres USB je o neco horsi nez z CD MP3?

--
8. Červen 2010 - 7:55
Bubak333
5D 1.8 Executive

Super. Presne toto som potreboval Smích Dakujem

--
7. Červen 2010 - 17:04
FLP
Obrázek uživatele FLP
bývalý majitel

No už sa síce prestahovali ale spomenul som si na názov firmy Cool .
http://www.autodesign.sk/predajna-bratislava

--
7. Červen 2010 - 9:17
Bubak333
5D 1.8 Executive

Medzi tou benzinkou a Slovnaftom?? alebo este dalej od slovnaftu smerom na madare? Smích

--
6. Červen 2010 - 22:45

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".