Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
bývalý majitel
Projdi si tohle vlakno, je to tu nekolikrat zmineny.
5D 1.8 Executive
mám od: 14.4. 2009
Zakoupil jsem ISO adaptér pro Civic 2006<, konkrétně tento:
http://honda.autodoplnky.cz/honda-fit/iso-adapter-autoradia-honda-fit-od-roku-vyroby-s27552077
Ani jsem ho nezapojil, vypojením původního konektoru z OEM rádia se totiž odpojil displej (takže i info o klimatizaci), což je jaksi nežádoucí. Někde bude chybka ve filozofii těchto adaptérů, pravděpodobně některé piny musí zůstat v OEM rádiu zapojeny.
Mojí snahou je přepnout kabeláž k reproduktorům a dostat se ke třem káblíkům napájení.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Dělal to už někdo? Externí dvd přehrávač mám v kastlíku spolujezdce. Bráním se tvrdému přepájení repro káblíků a připojení napájecích káblíků (jsou kupodivu velice tenké na onom konektoru).
Nebo existuje nějaké elegantnější řešení?
bývalý majitel
Když je v autě dost (nezávisle řízených) reproduktorů, tak se dá celkem komplexně pracovat se zvukovým polem a pokud se do nastavení zvukového pole investuje dost času, tak výsledky můžou být překvapivě dobré. Takže Mark Levinson a podobní asi nejen dodají hardware, ale hlavně naladí aparaturu a zvukové pole přesně na daný model automobilu.
odpůrce
Levinsna sem řídil! Ten zvuk je neuvěřitelnej! Nikdy sem se moc akustikou nezabýval, ale tohle bylo to nejlepší co sem kdy v autě a i možná kdekoli jinde slyšel! Jel sem s tim i po dálnici- cca 130 km/h a přenos hluku do kabiny je vážně minimální, takže akustika vynikající i ve vyšších rychlostech..! Na tomhle si dal lexxus vážne záležet! MB třídy S je oproti tomu šlupka (myslím z hlediska hluka.......!!!!!)....
3D 2.0 Plus
mám od: 7.2. 2009
preto ja nechapem prilis premakane audia v autach. Ako Mark Levinsom v LEXUSe... fajn, pomerne tiche auto, ale aj tak kabina auta nebude nikdy nebude zrovna akusticky raj.
Ze niekto do uograde radia trebars v CIVICU ide, to zas chapem. To OEM nehra teda nic extra...
Taky ACCORD EXECUTIVE s LEGENDOM su ina liga, to je na OEM bezpriplatkove radio fakt slusne
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006
No k tej vymene radia za vlastne:
smejdil som trochu po nete a civinfe a hladal nejaky "interface" - adapter, ktory by sluzil k ovladaniu aftermarketoveho radia podla vlastneho vyberu originalnymi tlacidlami na volante a exituje to aj pre nasu hondu. Cena 55 Pounds.
Dalsia vec je ta, ze po vymene originalneho radia ho treba nechat stale pripojene lebo sluzi zaroven aj ako "head unit" a po odpojeni zmiznu udaje z displaya s hodinami. Takze po vymene za aftermarket ho treba niekam sikovne schovat a musi byt zapojene.
Don´t Look To The Eyes Of A Stranger
5D 1.8 Sport
mám od: 12.4. 2008
No nie je to len fyzika. Je to aj o citlivosti ludskeho ucha ktore je pri nizsej hladine zvuku citlivejsie na stredne frekvencie. Cim vyssia hlasitost tym je krivka plochejsia. A este je tu znama vec ze odvalovanie pneu+ine ruchy pozieraju basy. Takze korekcie na 0/0 je sice frajerske no neviem ci opodstatnene
majitel jiné generace
Sau:
výborně, rád si ho poslechnu
na toho většího brášku jsem taky koukal, ale ten už chce 250W
co jsem zběžně koukal po 5kanálovejch zes., aby na čtyřech kanálech bylo po 50W mají ten pátý v rozmezí 150-200W
nevím jak by to pak hrálo na těch 150W, proto zatím ten 10"
shamania:
určitě dej vědět co jsi vybral a jak jsi spokojenej
já nechal tlumit dynamatem a cena hodně narostla (oproti výměně repro bez tlumení)... na všechny dveře padlo 12plátů po 500,-/ks + 10desek adm po 100,-/ks
náhodný návštěvník
Tento SW, akorát 12 palcový mám v autě (připojený přes zes na hi-lo vstup) Možem na sraze porovnat..
...only the good die young...
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008
Tak už jsem rozhodnutej.. začínám šetřit
Jinak to je uplně normální, že s nižší hlasitostí jsou nižší frekvence méně výraznější.. to je prostě fyzika. Se zesíkem se to určitě zlepší. Ale aby jsi pocítil opravdu nízké frekvence tedy od nějakých 100Hz dolů, tak to bez SW nejde.
Jinak já budu dělat jen přední dveře (zadní možná jen odizoluju kvůli hluku) na čtyřkanálovej zesík + SW. Chtěl by jsem se vejít do třinácti tisíc i s montážnim materiálem.
S tim srazem mě to sere.. rád bych si to poslechnul naživo, ale nemůžu jet