Upgrade audiosystému od "blesk666"

Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06
(původní znění bez redikace)

Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3.

To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik.

To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche.

Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri.

Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda.

Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer.

Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak.

(S laskavým svolením autora okopíroval Iček)

Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09

funtomino
Obrázek uživatele funtomino
5D 2.2 Sport
mám od: 27.9. 2007

matulo: nielen MY09 ale aj starsie modely mohli mat Honda pripojku na i-pod za priplatok

babo: ktoru vezriu x-car-linku mas?

--
12. Květen 2009 - 9:35
matulo
3D 1.8 Plus
mám od: 3.4. 2009

babo napsal:
zaujimave by to bolo, keby iPOD poznal rovno aj palubny pocitac (vsak niektore automobilky to tak maju) a islo by to ovladat nejak este sofistikovanejsie.... ale stejne by to potom bolo zaujimave len pre majitelov iPOD a nie inych playerov...

v MY09 uz pozna... Mrk ovladanie cez menu radia nie je uplne dokonale, ale funguje bez chyb...

--
12. Květen 2009 - 5:54
babo
3D 2.0 Plus
mám od: 7.2. 2009

SamuelOrange napsal:
cawko, no tak som dnes objednal tu pripojku na ipod od Xcarlink som zvedavy ako to bude fungovat, montaz si budem robit sam tak ked tak nafotim a uploadnem.
Civic 1,8 Sport Tangrine orange metalic

ako som nainstaloval XCARLINK este do ACCO, tak dost ludi sa ma na to pytalo a zatial su vsetci fakt spokojni. ani na nete som necital zlu recenziu, ze by mrzol, aleo nieco podobne.
Jedine co mi osobne vadilo, ze ked som navolil ja neviem 38-y playlist konecne a potom som vypol motor (trebars tankovanie) a znovu zapol, tak sice pokracoval v hrani toho playlistu, ale uz stratil poziciu a myslel si, ze hra 1ku. To bolo este OK, ale ked som chcel potom 37y playlist, tak si to zase musel preklikavat z radia ako magor Směju se
Origo adapter mal kolega len v legende a stazoval sa, ze funguje priserne... priam skoro az nefunguje. navyse oproti tomu xcarlink nic neprinasa, zaujimave by to bolo, keby iPOD poznal rovno aj palubny pocitac (vsak niektore automobilky to tak maju) a islo by to ovladat nejak este sofistikovanejsie.... ale stejne by to potom bolo zaujimave len pre majitelov iPOD a nie inych playerov...

--
11. Květen 2009 - 23:07
v-tec-inside
Obrázek uživatele v-tec-inside
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006

SamuelOrange napsal:
cawko, no tak som dnes objednal tu pripojku na ipod od Xcarlink som zvedavy ako to bude fungovat, montaz si budem robit sam tak ked tak nafotim a uploadnem.

na to som zvedavy, tiez som minule nad tym usilovne rozmyslal. Odkial si bral, z UK alebo CZ?

Don´t Look To The Eyes Of A Stranger

--
11. Květen 2009 - 22:42
SamuelOrange
Obrázek uživatele SamuelOrange
5D 1.8 Sport
mám od: 27.5. 2008

--
11. Květen 2009 - 22:30
heavyspeedy
bývalý majitel

Stačily by zatím jen fotky jak nebo kde je uložený sw i zesík. Jdem mi o to aby to pak nepřekáželo při sklopení sedaček ... budu občas v autě spát .... pak bych se ozval díky

--
11. Květen 2009 - 18:29
Sau
náhodný návštěvník

Čeho konkrétně fotky chceš ? SW jak leží v kufru nebo zesilovač pod sedačků ? Klidně to nafotím ale bojím sa že ti to moc asi neřekne. A jak a kama přesně su natáhlé kabely nevím, abych je nafotil. Já sám sem to nedělal, dělal mě to smluvní firma Honda servisu. Jinak klidně sa pak v tom Červenci ozvi a není problém sa sejít a ukázat ti to.. ...only the good die young...

--
6. Květen 2009 - 10:10
heavyspeedy
bývalý majitel

Sau napsal:
Tak pokud chceš táhnůt signál ze zadních repro (jak třeba já) tak pak samozřejmě mosíš mět zesilovač, který má odpovídající - vysokoúrovňové (high input) vstupy. Jinak máš smolíka. A zdaleka ne každý zesilovač je má. Pak není problém.

Myslím že mě ten SW hudbu dokresluje parádně. Není to nic extra, ale oproti zvuku bez něho je to obrovský rozdíl k lepšímu. Možu klidně ukázat na srazu.

...only the good die young...

Prosím tě dodal bys do galerky nějaké fotky celkem bych se rád mrknul jak to máš udělaný a tohle řešení se mi zamlouvá víc než HiLo Adapter. Případně se ve zlínském kraji budu pohybovat první dva víkendy v červenci ...
--
6. Květen 2009 - 7:23
porsche917
Obrázek uživatele porsche917
3D 2.2
mám od: 12.11. 2008

ak by niekto mal ponuknite cenu ... a mozno sa dohodneme

--
5. Květen 2009 - 11:42
Peto_B
Obrázek uživatele Peto_B
5D 1.8 Sport
mám od: 12.4. 2008

zaujem by aj bol ale ked si predstavim driapanie tapacirov po celom aute tak ma to hned aj prejde

--
5. Květen 2009 - 10:06

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".