Upgrade audiosystému od "blesk666"

Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06
(původní znění bez redikace)

Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3.

To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik.

To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche.

Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri.

Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda.

Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer.

Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak.

(S laskavým svolením autora okopíroval Iček)

Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09

thomaZ
Obrázek uživatele thomaZ
náhodný návštěvník

Děkuju za tip. Palce nahoru Hned objednávám, na montáž bude asi za potřebí Honda servis. Nejsem si jist
274147.png

--
10. Září 2008 - 17:34
Sau
náhodný návštěvník

He, do Brodu to mám co by kamenem dohodil, že bych sa stavil poslechnůt ? Směju se Já su momentálně totiž bez muziky (když vynechám teda tu původní), bo sa mě pokazil zesilovač..

...only the good die young...

--
10. Září 2008 - 16:08
Vlad

Od Connects 2 fungovala pouze jednoducha AUX verze. USB/AUX verzi jsem testoval a nejela, coz jsem si take potvrdil na civinfo.com. Nicmene nevylucuju, ze mezitim vyrobce uvedl novou verzi, ktera jiz funguje i pro 8g Civic.

--
10. Září 2008 - 13:06
funtomino
Obrázek uživatele funtomino
5D 2.2 Sport
mám od: 27.9. 2007

btw.: Connects 2 funguje aj na nasich civikoch..
maju ho u nas za 3100,- skk

--
10. Září 2008 - 8:28
Vlad

Ups, beru zpět. Před dvěma měsíci jsem prostě tuzemského prodejce nenašel. Možná je to novinka, nebo jsi prostě lepší Palec nahoru

--
9. Září 2008 - 19:42
v-tec-inside
Obrázek uživatele v-tec-inside
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006

funtomino napsal:
VLAD odkial mas ze v Europe a hlavne Cesku sa nedodava???

kuk sem!

http://www.xcarlink.cz/?p=p_21&sName=honda

parada, a je tam aj model kompatibilny s nasim radiom, ktory ma v sebe aj bluetooth, to by sa mi lubilo

--
9. Září 2008 - 14:31
funtomino
Obrázek uživatele funtomino
5D 2.2 Sport
mám od: 27.9. 2007

VLAD odkial mas ze v Europe a hlavne Cesku sa nedodava???

kuk sem!

http://www.xcarlink.cz/?p=p_21&sName=honda

--
9. Září 2008 - 14:20
Vlad

Ano je. Popsaný upgrade byl proveden na 8g Civikovi s orig. radiem (bez navigace). Info na http://www.xcarlink.co.uk/, ale v Česku se nenabízí - nutno objednat z UK nebo Číny. Adaptér od Connects 2 , který je dostupný i u nas, na 8g. Civicovi nefunguje!!!
Pro verzi s navigací je nutné ješte dokoupit Y kabel (předpokladam neco jako rozdvojka - slot pro CD měnič bude již obsazeny přípojkou navigace).

--
9. Září 2008 - 14:16
thomaZ
Obrázek uživatele thomaZ
náhodný návštěvník

To zní zajímavě. Ten "USB/SD/AUX adaptér Xcarlink mod. V" je dostupný pro origo rádio z Civica? Pokud ano, kde je k sehnání? Směju se

274147.png

--
9. Září 2008 - 12:11
Vlad

Ahojte. Tak po dlouhém váhání jsem se přece jen odhodlal k vylepšeni tovarního audia. Nic extrémního, na první pohled ani není nic vidět, ale o to víc je slyšet.
- předni repro Focal Access A1 + cca 20mm podložky - zlepšení na výškách i středech.
- vytlumení předních dveří (Dynamat extreme + samolepící EPDM pěna pod dveřni panely) - nutne!!! Zvuk je mnojem hutnějsi a hlavně nic nevibruje a nerezonuje.
Navíc dveře mnohem líp izoluji od hluku zvenčí.
- miniaturní subwoofer Pioneer TSW11A upevněný pod palubku u spolujezdce (jen težko by jste jej hledali a hlavne nikne nezavazí, napíchnutý na repro výstupy zadních repro. Je opravdu malý, ale snaživý.
- USB/SD/AUX adaptér Xcarlink mod. V - opravdu funguje a zvuk je snad ješte lepši než z CD. Je umístěn společne s DO subwooferu do schránky pod loketní opěrkou.

Celý upgrade si vyžádal cca 16 hod trpělivé a pečlivé práce, nicméne výsledný efekt je opravdu velmi dobrý, samozřejmě v rámci možností továrniho rádia.
Takže, zatim zdar a třeba nekdy na přistim srazu:-)

PS: Pro váhavce a nedočkavce potřebující motivaci....bydlím v Uherském Brodě.

--
9. Září 2008 - 11:08

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".