Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
5D 2.2 Sport
mám od: 27.9. 2007
kastlik je dost veliky a pokial viem, tak menit nexces
mne by sa to tiez nexcelo tahat dozadu
ak by niekto mal zaujem, tusim tieto ciselka su tie spravne na objednavanie:
"Pocket" pod radiom radio:39006S30G01
Facia:77251SMGG00ZA
3D 1.8 Sport
mám od: 19.12. 2007
Jj, origo jednotka musi zustat v aute (kufr nebo jednoduseji v prihradce spolujezdce), nicmene je do dost prasacky reseni no... Servisy se do toho nehrnou a i kdyz nejaky 2DIN dotykovy jednotky jsou za libovy ceny tak tohle me dost, dost odrazuje.
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006
no tak tymto to ti japoncici pekne posrali, takuto hovadinu spravit. To si ten ramik moze honda nacpat viete kam. Odmietam vzadu v kufri nosit pod bednickou schovane radio, bol by som asi idiot Kukam ze na jdnom obrazku to ma ten neststnik napratane v kastliku............aj tak je to debilne vymyslene. A to by znamenalo, ze by mi nefungovalo ovladanie na volante?
5D 2.2 Sport
vidm dalsieho kukatela obrazkov,
no nevadi, ja to najdem, ze preco si ludia nechavaju v kufri orig. radio.
Urcite to nebude len tak.
(...10.sec uplynulo)
Takze tu je vycuc z civinfo:
"Unfortunately the Civic head unit is a main hub in the car's communication bus, with incoming and outgoing connections from other bus hubs."
cize po slovensky: "Nanestastie orig.autoradio CIVIC-a je zaroven komunikacnym uzlom civikovej komunikacnej zbernice, so vstupnymi a vystupnymi spojeniami medzi ostatnymi komunikacnymi uzlami.
Cize, kto chce mat druhe radio musi nechat tento diel v aute.
TU je to vsetko popisane pofotene, stacili tri kliky na civinfo.com
(pre lenivcov je tu podrobny postup: prvy klik na WIKI-pediu, druhy klik DIY,
treti klik "Changing the head unit")
kto nevie dobre po anglicky, moze pouzit preklad cez translate.google.com
Ten preklad je trosku krkolomny, ale da sa pochopit aj z obrazkov.
5D 1.8 Executive
prepac ,ale to je nejaka blbost, teplota nema s radiom co robit, ukazuje ti na displayi akurat frekvnciu, nazov stanice s podobne. Pokial si spomenies, na prvom zraze Hondy, ked sme sa stretli a spoznali na nabrezi, tak som ti hovoril, ako som na Yarisovi nechal odpojit original zabudovane radio na kazety, ktore bolo riesene takym istym sposobom. Z multifunkcneho displaya mi akurat zmizla frekvencia apod., ale teplota, spotreba a pod. mi na displayi ostalo a funkcie radia obsahovalo radio na CD zabudovane nizsie. Takze pochybujem, ze ak niekto kupi hondu bez radia, ktora sa u nas nepredava, tak mu display nebude ukazovat teplotu a podobne.To je nejaka blbost a preto sa pytam, preco ma ten chlapec stare radio v kufri auta ? Je to blbost a nezmysel, aby honda predavala ramik na 2din radio a pritom pocitala so zabudovanim originalneho radia v kufri pod bednickou...........To radio nijako neovplyvnuje zobrazovanie teploty apod. Pytal som sa na to Martina z MotorCaru a tiez v tom nevidi ziadny zmysel, akurat povedal, ze nevyhoda ramika je jeho vysoka cena.
5D 2.2 Sport
hehe vidim ze si kukal len obrazky na civinfo LOL orig. radio ma preto, aby mohol mat funkcny predny display (hodiny,teplotu,fukare),ak sa mylim tak ma pls opravte. Preto ho ludia davaju do kufra, aby nezavadzal.
5D 1.8 Executive
to funtomino:
je mozne, ze myslel aj zosik, zapamatal som si len to tienovanie. Inak ty si mi vtedy spominal o vymeneni naseho radia - vstavaneho, za ten diel, kam si mozes vlozit vlastne 2 din radio. Mam k tomu otazku, videl som to na civinfo a nechapem, preco si ten chlapec vlozil povodne radio,stale zapojene, do kufra a prikryl ho bednickou ? Na co mu tam je stale zapojene? neni to nejaka kravina ?
5D 2.2 Sport
urcite mal na mysli aj ZOSILOVAC ku tym kablom.. inak v tom nevidim vyznam.. Repro som menil za trosku lepsie, ale jedine vo vyssej hlasitosti badam stale ciste vysky a stredy.
Tuto chlapec pekne pofotil ako robil komplet kable so zosikom
Jedine co mi je divne, ze to potom napojil naspat na kabelaz v aute!
(asi bude ten zosilovac klucovym elementtom)
čekatel
Ja jeste Civika nemam, ale to audio mi urcite stacit nebude, kdyz to tady ctu. Skoda ze nejde dat pryc radio a nahradit necim poradnym. Pro me jedina moznost bude sverit to profesionalum, snad si s tim poradi
5D 1.8 Executive
Kamarat z Hondy Motor-car mi povedal ze prave tu kabelaz k reprakom by chcelo zamenit. Zevraj by sme sa divili ak by sa vymenili za kable s inym tienenim.