Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
5D 2.2 Sport
mám od: 28.12. 2007
Uvazuji o vymene vsech repro a o vytlumeni dveri. S origo radiem nechci delat nic - ani s kabelazi. Ma to smysl? Bude v kvalite reprodukce znatelny rozdil? A zasadni vec - jak je to s hondackou zarukou? Prijdu o ni, kdyz se budu vrtat ve dverich? Diky za radu!
5D 1.8 Executive
mám od: 2.11. 2006
tie biele blinkry su tak platne asi ako mrtvemu kytica....urcite su u nas aj v CZ predrazene jak hovado a rozdiel je dost mizivy a malokto si to vobec vsimne...prida na krase auta minimalne......radsej ked uz tak objednat z ebay uk a urcite ma to nebude stat 2000 CZK za jeden....
killing is my business...and business is good
5D 1.8 Comfort
mám od: 27.6. 2007
Ahojky !
Měl jsem "zimní spánek", takže jsem neexperimentoval ! A taky jsem si na to pro letošek koupil vlastní garáž (otci nějak "vadilo", že mu z jeho dělám tuning dílnu). Zatím makám na garáži a až se oteplí tak budu pokračovat. Jo, spínací napájení jsem nakonec vytáhl z předního zapalovače. Vymontoval jsem kvůli tomu středový panel. A začínám mít hondu celkem rád, zjistil jsem, že rozebírání plastů není zas až taková trága ! Všechno funguje na principu klik and klik . Horší je to se zpětnou montáží,jelikož se některý klik and klik uvolní natolik,že už nekliká , prevít ! Samozřejmě, že budu i nadále informovat !
PS: Koupil jsem na svého Blacka bílé zadní blinkry Type R = SUPER !
5D 1.8 Sport
mám od: 4.11. 2006
Diky moc za rady.
Asi tedy zvolim postup, jaky doporucujete. Zacnu tema prednima reprakama, ty staci jen vymenit ne? To co jsi mi poslal je i vejskovyma, pasuji na soucasnou pozici bez uprav?
Jeste jedna vec, resili jste impedancni prizpusobeni? Jakou maji impedanci originalni repro nekdo nevite?
Nemel by si jeste nejaky tip na ten vysokourovnovy zesilovac? Nemusi byt nejak extra silny, staci obyc.
Jinak, ten woofer musim vymyslet nejak, aby nezabiral tolik mista v kufru... tohle by asi nedelalo dobrotu
5D 2.2 Sport
mám od: 27.9. 2007
Sau: mas recht, neni to prave orechove, ale staci to. Minuly tyzden som spravil upgrade smerom SUB, zosik a LOC (low output convertor).
Predne mam infinity reference 6510. Zadne repro som nechal zapojene, napichol som sa len v stlpliku pri prednom pase spolujazdca na repro kabliky. Nasledne do LOC konvertora, potom zosik a basa.
Hra to lepsie ako povodne, ale stale to neni ono. Chcelo by to priamo napojit z radia cez ten konektor co je vzadu na radiu.
náhodný návštěvník
K Subwooferu (basáku) potřebuješ zesilovač nezbytně, těch 15W co dává rádio na jeho napájení nestačí. A pokud nebudeš dělat úpravy na samotném rádiu (vyvedení linkového výstupu) potřebuješ zesilovač s vysokoúrovňovým vstupem (High Input). Jinak ho k našemu rádiu z výroby nepřipojíš.
Ono to není ideální řešení, není to tak kvalitní propojení jako klasický linkový vstup přes cinch, ale dá sa to tak bez problémů poslůchat. Pokud nemáš teda nejaké vyloženě vyšší ambice. Já to tak mám a takto si poslůchám
...only the good die young...
5D 2.2 Sport
mám od: 28.12. 2007
Vubec audiu nerozumim.
Podle toho, co pises, znamena to, ze staci koupit njk ten subwoofer (viz Tebou uvedeny link) - a v servisu mi ho "nejak" pripoji k radiu, aniz potrebuju zesilovac? Nebo zesilovac v pripade subwooferu potrebuju?
Docela rad bych trochu zlepsil muziku, ale nemam ambice ani usi poustet se do njk vetsich akci...
náhodný návštěvník
Chtělo by to v první řadě si nechat udělat ty linkové výstupy na rádiu (podle schématu - možu poslat) a na ně připojit už v podstatě jakýkoliv zesilovač. Jinak já osobně doporučuju vyměnit enom přední repra za nejaké lepší, zadní nechat stávající eventuelně je uplně odpojit (podle toho jak moc nároční posluchači jezdí vzadu, pro ty sedící vepředu zadní repro nemá defakto žádný význam). Tyto repra připojit přes zesilovač (ať už přes ty linkové výstupy rádia nebo vysokoúrovňově) a taky přes zesilovač následně připojit subwoofer.
Takto to je podle ma naprosto dostačující řešení. Jinak dost podstatného zlepšení dojmu z hudby sa dosáhne už enom čistě doplněním součesných repro subwooferem, basy stávajícím repro v autě od výroby opravdu chybí. Teď nemluvím o nejakém dunění až sa střecha třese, ale příjemném basovém podkreslení hudby.
Můj tip na řešení :
Repro : http://www.hificar.cz/reproduktory/hertz-dsk-165.html
Zesilovač : http://www.hificar.cz/zesilovac/carpower-hpb-604.html (to v případě že by byl dodělaný ten linkový výstup z rádia)
Subwoofer : http://www.hificar.cz/subwoofer/helix-deep-blue-12-single.html
...only the good die young...
5D 1.8 Sport
mám od: 4.11. 2006
Zdravim,
mohl by me nekdo poradit, pripadne pomoci s nejakym vylepsenim toho naseho nestastneho audia?
Rad bych to nejak postupne vylepsoval. Nejdrive jsem uvazoval o dvou novych repro dozadu + napojit pres vyhybky woofer. Nechci nic extra draheho a velkeho, spis nejaky ten stred...
Na kolik Vas tak vysly jednotlive komponenty?
Muzete mi nekdo napsat treba jake konkretni komponenty jste pouzivaly?.
Predem dik
5D 2.2 Sport
mám od: 27.9. 2007
Ahoj conan, uz mas poriadnu basu v kufri??? Ako si to vyriesil nakoniec? Signalny kabel tahaj od zadneho zapalovaca cigariet, co je v kufri. Je to 12v, zapnes klucik. Hra. Vypnes klucik, nehra.
Kde su fotky?? Ako si tahal elektriku od baterky? Kade??? Ja som tam cumel parkrat pod volant, atd... ale furt neni ziadna optimalna priechodka. Asi to supnem cez blatnik a popri kabloch na ovladanie okien.