Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
5D 1.8 Comfort
mám od: 12.6. 2006
Pojízdné INFERNO pro diskotéky, kam nevedou dráty el.proudu.
5D 1.8 Sport
mám od: 5.9. 2007
http://video.google.com/videoplay?docid=-1835725194006684298
náhodný návštěvník
No optimálním řešením bych to určitě nenazval, to je pravda, ale extrémním taky ne.. Bohužel, Civic nemá vyloženě ideální místo kam zes v autě umístit. Řešením je ho mět v kufru, ale ne každý je ochotný ho tam tolerovat. Včetně ma, stačí že už tam je sw. takže pod sedačků byla pro ma jasná volba, aj za cenu jistého omezení.
...only the good die young...
5D 2.2 Executive
mám od: 1.6. 2007
ok, mas pravdu, ale ako si to sam opisal, je to extremne riesenie...
náhodný návštěvník
Ale dáš.. Já ho tam daný mám a není problém, akorát samozřejmě pokud je sedadlo v najnižší poloze tak už leží na něm. Aby sa nedotýkalo zesu je potřeba ho nespůšťat níž než do cca poloviny jeho chodu. A samozřejmě taky záleží co je to za zesilovač, jaké má rozměry..
5D 2.2 Executive
mám od: 1.6. 2007
Pos predne sedadla nedas nic, chcel som tam dat zosilovace, ale ani tie sa tam nezmestia, sedadlo na doraz dole sa dotyka podlahy...
I drive this way just to piss you off...
5D 1.8 Comfort
mám od: 27.6. 2007
Aha...ty výdechy budou možná problém aktivní SW má v sobě samozřejmě také zesilovač a tudíž se také "mírně" zahřívá...sakr.... No, uvidíme. Ale pánové (a dámy!) poraďte mi někdo ještě s tím ovládacím napájením = kde nejjednodušeji vzít 12V po zapnutí klíčku do polohy I.? Jasně, spínací skříňka, či ISO od rádia je nejlepší řešení, ale pro mě a Ufona ne zrovna nejjednodužší! Takže, uvítám každou radu. Co třeba napájení zapalovače cigaret???
náhodný návštěvník
Neboj, neshoří A to "motto" sa plní neustále, naposledy před 3 týdny
náhodný návštěvník
.....nebo shoří i s autem.........only the good die young...sa Ti konečně splní.
náhodný návštěvník
Vidíš.. To sem si neuvědomil.. Mám je tam taky. A přímo na nich ten zesilovač.. Tak to není moc dobré. Já ho tam mám od jara, takže topit sem eště nepotřeboval, zatím sem enom chladil klimů a to mu jedině prospělo Ale v zimě s topením to bude špatné. Zesilovač sám o sobě hřeje tak že sa na něm dá pomáli uvařit vajíčko a ne tak eště když sa pod ním zatopí, to sa brzo vypne..