Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
bývalý majitel
ked pripojim telefon cez AUX a pustim si tam nejaku muziku, tak ozvucenie je omnoho omnoho lepsie v aute aj na tovarenskych repro, je to uz pocuvatelne, prijemne to basuje. Myslim, ze radio do toho nesaha, nemrsi ten signal a len to pretecie a ide priamo do repro. nevyhoda stale ostava, ze ked chcem tomu vypeckovat, tak musim uz zacat pridavat hlasitost na radiu a zacnu sa stracat spodne tony...
Viete niekto porovnat zvuk cez aux pred upgrade a nasledne z audiosystemu po nejakom jeho upgrade?
4D 1.8
mám od: 25.5. 2013
v provozu od: 1.3. 2006
Radio je to Pioneer AVH-1500DVD...bohužel nemá navi ani bt...možná vyšší řady tohoto modelu...ale disponuje funkcí APP MODE tj. po připojení Iphone či Android by tam měla fungovat i navigace a další programy ovládané telefonem, ale ještě nemam vyzkoušeno čekám na kabel k telefonu...poté by to mělo být zase něco jiného
každopádně je lepší než origo a za ty peníze je to i taková střední třída ve 2din radiích...už jen vyměnit origo repro a bude to ještě lepší...
jinak na co bych si dal hlavně pozor je výběr toho panelu co se týče barvy a kvality...už jsem ho jednou prodejci vracel...nevím jak hatch, ale u sedanu mám šedou palubku a většinou nabízí černej...takže raději se zeptat jestli nechcete lakovat...
bývalý majitel
Copak je to za radio? Prosime info
Uvazuju ze original na ufu taky vyenim za 2din ale kdyz uz tak bych tam rad mel i navi a kdyz navi, bt hf/media popripade rovnou androida. Bohuzel zatim jsem jen na podobne kombinace narazil je nna DX ci alibabovi takze secteno a podtrzeno cinske smecka a to do civica rozhodne davat nechci.
4D 1.8
mám od: 25.5. 2013
v provozu od: 1.3. 2006
dnešní práce na civicu...už sem to origo nemohl vydržet...je to úplně něco jiného
5D 2.2 Executive
mám od: 25.11. 2011
v provozu od: 15.5. 2006
A keby si skúsil len vytlmit dvere? Tiež to chcem skúsiť
5D 1.8 Sport
mám od: 21.8. 2010
Bully:
bývalý majitel
niio:
pujcit si Skodovku v pujcovne
viezol som sa v tej truhle fabii novej a velmi ma tam prekvapili repro. su tam dvojpasmove, zvuk neporovnatelne 1000x lepsi, ako v honde. da sa nieco spravit s tym zvukom v honde, aby to nestalo viac, ako 50e?
5D 1.8 Comfort
mám od: 1.12. 2012
v provozu od: 1.9. 2008
Jsem majitelem vybavy comfort takže jsem si koupil komponentní repro Powerbass 6c . Výškače jsem navrtal do trojuhelníku u vokna na sloupku A. Dveře vytlumil ale zvuk se zlepšil jen nepatrně, hlavně výškový pásmo, jinak basa skoro stejná a zvuk furt plochý... Jak již několik stránek zpět, reprem nic moc nezlepšíš... Je to vo radiu, takže buď 2 dinový poctivý radio, který bude mít vystupní zvuk vo ničem jiným pak by repro hralo tak jak má nebo se vydat cestou zesilovače na přední repro,s poctivým HI-Low adapterem kterej ti rozdělí škálu na basy, výšky apod...Nebo sub se zesíkem do zadu jestli chceš hlavně basu.
Ja cestu zlepšení zvuku radši vzdal Nemám skill na to se hrabat v elektrice, v radiu apod..... Ale je tady dost lidí co ti určitě poradí....
bývalý majitel
viem, ale mam comfort vybavu a ta ma iba jednopasmove repro 4x...preto aspon predne repro chcem dvojpasmove