Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
5D 1.8 Executive
mám od: 29.10. 2014
v provozu od: 20.8. 2007
Nezkoušel náhodou někdo přidat jeden pár reproduktorů do zadního plata? Ono totiž výborně izoluje, mám v kufru malý aktivní subwoofer na zkoušku a přes zadní plato toho dovnitř moc neprojde, hlavně ne až dopředu. Pokud plato vyndám, tak je to o 100% lepší. Dovnitř do auta není subwoofer kam dát, tak jsem přemýšlel co takhle zkusit posílit hudební výkon rádia přidáním ještě jednoho páru nějakých kvalitnějších reproduktorů do zadního plata. Kdysi jsem to v Civicu 5g 3D měl a nehrálo to špatně.
bývalý majitel
Pekne, kolko to cele vyslo?
5D 2.2 Executive
mám od: 25.11. 2011
v provozu od: 15.5. 2006
Neviem ci mam zalozit novu temu ,,moja instalacia subwooferu'' ale zatial v skratke: Digital Desing DD 506 Redline + Holywood HXA 20 , +- 9l ported enclosure @ 40 HZ
Priorita bola zachovať veľkosť kufra.
A video v HD tu: www.youtube.com/watch?v=AMd_9Lprr2s
5D 2.2 Executive
mám od: 28.1. 2013
v provozu od: 7.11. 2007
ad basspump: nemyslim si, ze rozklepanim sedacky nahradis kvalitni zvuk wooferu. Nemuzu mluvit ze zkusenosti, ale podle toho co jsem si precetl je to nesmysl aby to nahradilo woofer pri poslechu.
ad vysky: kdyz tak bych menil cely komponent system. Vysky prskaji obcas proste jen proto, ze vyhybku jim tvori samotny kondenzator a ten v nekterych situacich zkresli signal do nesmyslu a nebo pusti co nema a pak ti vyskac chrchla.
5D 1.8 Executive
Ahoj, všiml jsem si, že mi začínají stále víc "prskat" výšková repra ve dveřích. A to i při celkem nízké hlasitosti a přehrávaném CD.
Byla by za ně nějaká kvalitnější alternativa?
5D 1.8 Executive
mám od: 18.11. 2019
v provozu od: 27.8. 2006
Zaujala mě myšlenka doplnit SW pro zvýraznění basů. Když jsem koukal na možnosti na webu ahifi tak jsem objevil bassPump, který by měl jít namontovat někam přímo na karoserii. Máte někdo s tím zkušenosti? Je to vhodná alternativa místo reproduktoru v ozvučnici?
5D 2.2 Executive
jestli ne hned u radia, tak potom kdyz sundas ten plast vedle nohou spolujezdce, tak primo pred vstupem do dveri je konektor v tom gumovem husim krku co jde pak do dveri.
5D 1.8 Sport
mám od: 20.10. 2008
dovolím si dotaz,přestaly mě hrát oba repráky v PP dveřích,nejde tam signál,syn to přeměřil,nevíte kde je nějaká spojka,či tak něco,kde by to mohlo být upadlý??
5D 2.2 Executive
Jestli jsi videl ty reproduktory vyndane, musi ti byt jasne ze stacit muzou jen nekomu kdo ma hudbu jako podkres pod zvuk motoru v CTR.
Ty kabely urcite najdes i pod tema sloupkama, ale tam je k nim pristup docela sileny.
5D 1.8 Executive
Roníku nezlob... ,