Hledat |
Upgrade audiosystému od "blesk666"Upgrade audiosystemu Kopie přísp. z www.cafe.auto.cz/nová honda Civic ze 3/10/06 Ono strategia automobileik je limitujuca pre kvalitne audio v aute. Zistili totiz ze sa im oplati ponukat viac menej nerozsiritelne radio s CD a max MP3. To co sa jedine da dorobit je vymenit repro a kvalitne vytlmit dvere (podlozky z MDF pod basaky, vnutro dveri pod tapacirungom polepit syntetickym bitumenom (napr pomerne drahy Dynamat, lacnejsi Sikadamp) tymto sposobom sa da aj bez zosiku dosiahnut dost podstatnemu zlepseniu kvality. Kvalitne pocuvat znamena vsak pocuvat bez korekcii a pocuvat vyvazenu reprodukciu bez korekcii znamena instalovat subwoofer a este lespie napojit aj repro cez zosik. To ze vyrobcovia ponukaju aj riesenia tovarenskeho radia so zosilovacom, DSP a subwooferom je ich samozrejma snaha zarobit zas kusok viac (priplatok za vyssi model je casto aj cez 20tis) Repraky su vsak aj v takomto systeme pomerne slabe (zvacsa tie iste pripadne ako Soundsystem pre OII maju doplneny stredovy reprak-avsak tradicne navalnej kvality). Zosiky tychto radii su dnes zapajane cez CAN BUS zbernicu teoreticky ak by sa dopracovali k tomu ze radio v paneli je len riadiaca jednotka s mechanikou, cez CAN BUS tiekli digitalne data do externeho DSP so zabudovanym zosilovacom, slo by to aj tak, menit repro a tlmit dvere aj tak pomoze. Jedina dalsia kvalitna cesta je najst v radiu vystypy pred zosilovacmi, tie vyviest von za ne pripojit predzosilovac a z neho to standardne priviest na zosiky pre repraky a subwoofer. Ja mam taky predosilovac uz skoro hotovy, je to plosny spoj 4x6cm ktory sa zmesti za radio, z neho potom vyvediem cinche. Riesenie napojenia zosilovacov z repro vystupov povazujem za nepouzitelne nakolko to degraduju natolko ze nema zmysel investovat do toho vobec. Cize riesenia ako naozaj skvalitnit ozvucenie s origo radiom su len dve: 1. s predzosilovacom,zosikmi pre minimalne subwoofer, lepsie aj pre repro, vymenenim repro a zatlmenim dveri, 2. bez subwooferu a zosikov len s vymenenim repro a zatlmenim dveri. Je este moznost urciteho kompromisneho ale stale pomerne kvalitneho riesenia pridete vsak o zadny par repro, co pre kvalitney posluch vpredu nie je prakticky ziadna nevyhoda. Predne repro napajat z origo radia, zadne repro odpojit zapojit na vystupy tzv HiLo adapter (lacnejsi tovarensky stoji radovo 200-300 Sk, robi to napr Sinus Live) za neho zosik pre subwoofer a zapojit subwoofer. Nezabudat ze SW sa nedava len v pripade tych co chcu machrovat s duc duc ale je nevyhnutne pre kvalitny plnorozsahovy zvuk kedze aerodynamicky hluk a hluk z odvalovania kolies nam basy "poziera". Nedat sa oklamat tym ze si audio pustite v stojacom aute-vtedy su basy aj bez SW ok, ale za jazdy je to inak. (S laskavým svolením autora okopíroval Iček) Vložil Iček, 26. Říjen 2006 - 10:09
|
5D 2.2 Executive
mám od: 25.11. 2011
v provozu od: 15.5. 2006
Nercis: Dakujem.
Tiez som chcel vacsi ale uz 8 palcovi by tak nevosiel a tym padom by ozvucnica musela byt taktiez vacsia a pre mna bola priorita zachovat kufor bez obmedzeni na velkosti.
Ozvucnicu mi robil kamos co sa tomu venuje.
Inac hra to velmi pekne a ked ludia pozru do kufra tak nechcu tomu verit ze ten 6 palec tak dobre hra
bývalý majitel
ked budem menit, tak asi najskor predne dvere
5D 2.2 Executive
mám od: 25.11. 2011
v provozu od: 15.5. 2006
jointer: ako to myslis? sedacky sklapam stale ako pred tym
5D 2.2 Executive
mám od: 5.2. 2014
v provozu od: 17.9. 2006
Osobne by som siel do komponentnych repro. Ono zalezi aj na to kde a ako to chces pouzit.
bývalý majitel
aky je vas nazor na repro, kde je vyskac zvlast a ma aktivnu vyhybku? oplati sa priplatit, alebo nie je rozdiel oproti repru, kde je vyskac umiestneny nad stredovym?
5D 1.8 Executive
mám od: 19.8. 2015
v provozu od: 6.8. 2007
O tom vím, to je ten 1 zboku, o kterým jsem psal a je stříbrnej jinak zvuky jdou nakonec z repro, chtěl jsem to zkontrollovat hned, ale zapomněl jsem na to. Není to nic hroznýho, kdyžtak dokoupim nějaký odrušovač. Někdo další nápady?
5D 2.2 Executive
mám od: 5.2. 2014
v provozu od: 17.9. 2006
Ten cierny vyzera ako ten co z boku drzi kryt pod volantom. Ten kryt drzi len na klipoch ale ma jednu skrutku z lavej strany pod tym trojuholnikovym krytom. Ale zase pochybujem ze akurat tento by si tam zabudol dat a sposoboval by podobne zvuky.
5D 1.8 Executive
mám od: 19.8. 2015
v provozu od: 6.8. 2007
Ahoj, možná trošku OT, ale týká se to upgradu hudby. Vylepšoval jsem rádio o usb/aux a následně jsem ze starého auta přendával zes a sub. Jelikož původní činský usb/aux nfungoval, doobjednával jsem yatour a pak jsem na to neměl nějakou dobu moc času, měl jsem ve finále rozdělanou palubovku asi 2 měsíce (průběžně i prahy, podlaha kufru apod.). Bohužel mi nakonci zbyly dva šroubky. Co vím, tak v rádiu jich bylo 5, 4 ve středovým tunelu a jeden u řidičem pod tím úplně bočním krytem. Od té doby, co jsem to složil se mi objevilo pískaní vázané na otáčky motoru(jak turbo, ale mám benzín), které je tu taky někde popisováno. Je to slyšet pouze vevnitř, tak nevím jestli to má spojitost, ale jinak mi nikde nic nedrnčí. Přikládám foto, třeba si někdo vzpomene, díky za každou radu.
3D 2.0 Plus
mám od: 8.3. 2014
v provozu od: 17.2. 2010
Ja mam v platu 2x freeair Gladeny na Rockford Fosgate PBR300, jako neni to uplne ono (jako uzavreny sub), ale potreboval jsem zachovat misto, kdybych zacpal tu mezirku vpravo, uz bych neprevezl nejaky veci bez sklopeni sedacek.
majitel jiné generace
to niio: v predu mam stredobas zo setu morel maximo 6 + vyskace+ tlmenie a hra to super aj na factory radiu, ludia ktorych vezem prvy krat sa ma pytaju ci mam subb v kufri a ked im poviem ze nie ze hra len predok tak nechu verit. Zadne repro som odpojil, 90% casu sme v aute max 2ja. Upgrade na 2 din je v plane, cakam na financie. Tak isto chcem este doplnit aj subb, som bass head co uz a vyskace su preto ine lebo z tej sady ostali v starom aute tak som musel dokupit, ale aj tie z tej sady hrali vyborne, este predtym som mal v starom aute sinuslive neo 25s a tie sa my moc nepacili, moc rezali v usiach pri vysokych hlasitostiach. Vsetko vsak zalezi od rozpoctu.
to kevin43: paradny subb, presne tak isto to planujem spravit aj ja ale s 8 palcovim Gladen SQX. Ta ozvucnica je robena doma ? alebo sa to da kupit, zatial som nic take nenasiel a usetrilo by to vela prace keby sa da kupit.