Hledat |
Nova honda civic 2012Mno naciel som dake spy fotky noveho civicu http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/254821/next_honda_civic_pictures.html Vložil wladobbb, 23. Červenec 2010 - 7:54
|
bývalý majitel
Ano, 9G nemá startovací tlačítko jak jsme nyní zvyklí u 8G.
Nižší výbavy budou startovat klasicky na klíček (výklopný), vyšší výbavy by měly mít bezklíčový přístup, tudíž budeš startovat a zhasínat motor tlačítkem.
bývalý majitel
Je pravda,že vydět fotografie a skutečnost je rozdíl.
Ale ta kombinace zadního stěrače a ¨žraločí¨anténky je šílená na první pohled. A přijd emi,že jsme přišli o startovací tlačítko nebo jsem ho přehlédl?
bývalý majitel
Tak jsme zde s malým souhrnem osobních živých dojmů z Frankfurtu, omlouvám se za zpoždění, ale po návratu jsem hned zapadl do pracovního blázince a také jsem si ty dojmy chtěl nechat chvíli uležet v hlavě.
Předem se ale omlouvám, jelikož mi první setkání s C8G před cca 6 lety vyrazilo úžasem dech a poté co jsem si ho letos v dubnu pořídil si užívám každý společný okamžik

Tudíž nejsem asi zcela objektivní 
Exterier:
Naprosto nechápu schování koncovek výfuků, ta záď díky tomu ztrácí veškerou sportovnost a dostává spíše nálepku ECO.
V nižší střední třídě je to pořád moc zajímavý počin, ale jak zde již několikrát zaznělo, je cítit snaha přiblížit auto "standardu"
K pohledu zepředu a zboku nemám více méně výtky a uměl bych si to představit doma. Jen asi zklamu Ty co by čekali od takto řešené haubny i lepší servisní přístup ke všemu v motorovém prostoru. Omyl, ona klame. Motorový prostor je "ohraničen" prolisy na haubně, tudíž např. taková výměna žárovek bude i nadále stejně komplikovaná. Při jejím zvednutí je to skoro stejný pohled jako do C8G.
Co u mě propadá je záď, vybouleným světlům pořád nemůžu přijít na chuť, navíc rozsekali na více kusů spojler na zadním skle. Zadní stěrač mi tam jednoduše nesedí, holt zvyk z C8G a anténa formou "žraločí ploutve" mi přijde jako Baumax tuzing
Interier:

Sebrali nám dokonce i "bombonek" a místo něj zapínáte výstražné obyčejným nevzhledným obdelníkovým ovladačem
Na umístění řadící páky ke spolujezdci se zde už naříkalo
Volant mě také nezaujal, designově horší, průměrově větší, na dotek méně příjemný a ovladače na něm bych si musel ozkoušet za provozu 

Po jejich sklopení je schod minimálně dvakrát tak vysoký než u 8G. Zvedla si i hrana kufru a to skoro na dvojnásobek současnosti
Jinak byla ergonomie kufru srovnatelná.
Linka zdůrazňující kokpit je moc povedená. Řadě z Vás se určitě zalíbí i klasické provedení řadící pátky, myslím Ty, kterým se moc nelíbí joystick z C8G. Mě se naopak líbí naše provedení
Tím asi končí moje pozitivní pocity z pracoviště řidiče
Nechápu, nelíbí se mi a připadá mi nepraktický návrat k trojtubusu s hlavními budíky, návrat ovladačů ventilace, klimi a radia na středový sloupek či umístění vypínače VSA či ovladače sklonu světel až dolu k levému kolenu
Dost zásadně se zmenšila schránka u spolujezdce
Do nějakého hodnocení plastů v interieru se pouštět nebudu, jelikož si myslím, že je to spíše o praktické zkušenosti z užívání. Či a jak brzy začnou vrzat, jak to bude s jejich údržbou atd. Každopádně mi přijde stropní tapec mnohem příjemnější na dotek v 8G než v 9G, tam mě udivil svou hrubostí
Co se týče prostornosti, tak ta byla dle mě zachována identická s tím na co jsme zvyklí v 8G. Tudíž dost prostoru na nohy na zadních sedadlech, ale relativně málo místa na hlavu pro vyšší cestující na zadních sedadlech.
Magic Seats jsou zachovány, hurááá... Ale
Závěr:
Od nového Civica jsem odcházel dost rozpačitý a pokud slibovaný posun v technice, jízdních vlastnostech a jízdním komfortu nedokáže přebít negativa designová, tak za mě jednoznačně vyhrává C8G
Pár fotek z místa činu: http://8g.hondaclub.cz/index.php?q=gallery&g2_itemId=48635
5D 2.2 Sport
mám od: 21.4. 2011
suhlasim s tym volantom,na starsom sa mi hlavne paci to strieborne a novy je cely taky matny hnusny a tiez sa mi velmi nepacia tie zadne svetla co trcia
5D 1.8 GT
mám od: 19.5. 2011
v provozu od: 19.5. 2011
Mozme sa na fotky pozerat kolko chceme, obkecavat ich ako chceme, ale skutocna predstava nastane, az toho Civica 9G uvidime v skutocnosti v 3D projekcii. Myslim si, ze bolo mnoho novych aut s inovativnym dizajnom, ktore v skutocnosti vyzerali krajsie ako na fotkach, alebo naopak, ze fotky im na krase pridavali a v skutocnosti to bolo horsie.
Myslim si, ze najviac na novom Civicu zbabrali volant. Ten, ktory ma vacsina z nas v 8G je bez subjektivity (ze ho vlastnim) absolutne najkrajsi, aky som kedy videl. Nevraviac z toho pocitu, ked ho este drzim v ruke. Samozrejme, ze nemusi niekto so mnou suhlasit, ale volant je totalne zbabrany. Japonska filozofia zlepsovania je zalozena na na pristupe KAIZEN - to co je dobre nechaj... no tu to akosi neplatilo. Na skodu veci, myslim si.
bývalý majitel
Mozna tak nejodvaznejsi a spatne taky nevypada, jenom uz je u nej videt docela slusny odklon od filozofie designu vsech Civicu. Uz 7G pusobilo trosku nafoukle a 8G to dotahlo mnohem dal- do te doby totiz byly vsechny Civicy krasne placate a designove jednoduche vozy. Za sebe bych za krasnou klasiku volil spis 5. a 6. generaci, ale tim nerikam ze se mi ostatni nelibi. Jenom u te 8. to byla vazne laska az na druhy pohled a obavam se ze 9G tech pohledu bude potrebovat tolik, ze si driv poridim neco od konkurence.
moj názor: Zatial je 8g civic tan najkrajší civic, čo kedy vyrobili.
bývalý majitel
Nevím, zda jsem ten správný shrnovač - 8G před 5ti lety zaujalo jak vnějšem - zejména tím "skleněným" čelem, tak interiérem ála Ufo. Ty ostatní zajímavé tvary, jako boční profil, mezitím okoply resp. použily i jiné automobilky. Zejména Peugeot se tak nějak snaží mít co nejšíleněji protáhlé světlomety apod. Ale i zde platí okřídlené: Bys vedl osla do Paříže (
), komoň z něho nebude. Šly roky, a plexi čílko dostalo otvory, nebo se dokonce změnilo v černou mřížku. Podobně mi přijdou jen kosmetické změny exteriéru u 9G. Jako detail to je určitě pokrok někam dále, ale celkově se to auto sbližuje vzhledově s ostatními - jak se zmíněným Peugeotem, tak i s některými korejci aj. Další značky si doplňte dle vlastního pocitu. Když před mnoha léty (nevím, 1997?) Ford vyrazil s Focusem, taky to byla bomba. To designově dobré z něj pak postupně přesunul do dalších svých řad (Fiesta, Mondeo atd.) U Hondy tak nějak pořád marně čekám, kdy ufo interiér uvidím i u CRVéčka, nejen v Insightu?
5D 1.8 Sport
mám od: 5.9. 2006
v provozu od: 5.9. 2006
Po zhlédnutí videa se opět nemůžu ubránit dojmu z podobnosti 9g a 7g pro zajímavost přihládám fotky. Všimněte si především prolisů na kapotě a tvaru samotné másky. Podle mě 9g designově vychází více z 7g než v 8g. Alespoň co se týče pohledu ze předu.
5D 2.2 Sport
mám od: 4.7. 2007
Přesně jak jednou napsal Milda. Už se osobně těším, jak spoustu chytráku tady co haníte 9G, ji budou mít za pár metrů doma...