Nova honda civic 2012

2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

to Iček 11: Kapacita kufru měla narůst myslím o nějakých 50 - 60L.
Co se motorů týče, tak benzíny by měly zůstat téměř nezměněné, tedy 1,4 a 1,8 (ovšem nově s výkonem 142k). Pak nový 2,2 i-DTEC na 150k.
Dále i 5D by mělo mít nově hybridní provedení, myslím, že by mělo jít o agregát z Jazzu a Insightu. Kéž by aspoň ten z CR-Z.
Pak se počítá také s novou naftou 1,6.
Co si pamatuju z materiálu k 1,8, tak sice o chlup posílal (krouťák zůstává stejný), dokonce jí i snížili spotřebu (ta se docela liší dle výbavy), ale zhoršily se parametry maximálky a zrychlení, tudíž tipuju na odlišné zpřevodování.

K výbavám, někde na úrovni Sport by měla být standartem couvací kamera a nebudou senzory.
Ty budou až ve vyšší výbavě a s možností mít je i vepředu.
Ale je otázkou jak dopadnou jednotlivé národní verze.

--
1. Říjen 2011 - 22:16
Iček 11
Obrázek uživatele Iček 11
5D 1.8 Comfort
mám od: 13.6. 2006
v provozu od: 13.6. 2006

TECH napsal:
Vzhled není všechno, já se těším jak to bude jezdit, pak se uvidí.

Souhlasím, se škaredou babou se dá také jezdit, ale potmě a bez brýlí. Vyplazuju jazykKoulím očima
--
1. Říjen 2011 - 22:10
TECH
bývalý majitel

Vzhled není všechno, já se těším jak to bude jezdit, pak se uvidí.

--
1. Říjen 2011 - 21:59
Iček 11
Obrázek uživatele Iček 11
5D 1.8 Comfort
mám od: 13.6. 2006
v provozu od: 13.6. 2006

2bep popsal, co viděl a osobně mu za to děkuji. Byl bych tam také zajel (v SRN jsem pracoval a dohromady žil skoro 7 let a německy se domluvím plynně), leč v té době jsme byli v HR a tak jsem čekal, co kdo napíše z prohlídky na živo. Mluvil jsem s majitelem jednoho Honda servisu v Brně a ten IMHO řekl, že kufr má 9G větší než 8G (??). Zamrzel mne ten schůdek po složení sedadel, to je mínus. Zadní stěrač vypadá jako ptačí péro na mysliveckém klobouku (je tam zřejmě proto, že zadní okno má menší sklon než 8G a tak turbulenční čistící efekt je zřejmě také menší a sklo je náchylné se rychleji zamatlat). A ty boule na zadních světlech dělají z elegána svalovce. Hádám, že facelift přijde rychleji než za 3 roky a bude výrazný a k lepšímu (u 8G to v pár aspektech bylo naopak - např. absence akvária), protože výtky a kritiky budou mohutné a masívní a Honda Japan to nemůže ignorovat. Jak už bylo napsáno, soudruzi z Japonska udělali chybu a budou ji napravovat, to se vsadím. Takže kdo uvažujete o koupí nového Civica, pospěšte si a jděte do 8G dokud se ještě nabízí. 8G zůstal krasavcem. Mladší brácha se zřejmě do krásy tolik nepovedl.
JaponecJaponec Nazdar! JaponecJaponec
P. S. Ví se už něco hodně konkrétního o stupních výbav a motorech?

--
1. Říjen 2011 - 21:55
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

Bully: podobně funguje Eko, Normal a Sport v CR-Z. Standardně se vrací do Normal, případně jde nastavit aby se po Eko vrátilo do Eko, ale že by soudruzi z Japonska udělali možnost nastavení ze Sportu do Sportu to ne. Palec dolu

--
1. Říjen 2011 - 21:28
Bully
Obrázek uživatele Bully
bývalý majitel

Jednou jsme meli (na par tisic km) pujcenou Alfa Romeo Mito s DNA systemem (3 stupne naladeni auta- "zimni", Eco a "Sport"). Samozrejme neslo jezdit s nicim jinym nez Sportem, potiz byla v tom ze pri kazdem nastartovani se automaticky sepnul Eco rezim. Diky tomu nez jsem na to prisel jsem ale aspon zjistil, ze jsem mel stejne nejnizsi spotrebu na ten "Sport" Hlasitě se směju . Spotreba je vzdycky jenom o tom s jakym citem na to slapu, ale umrtveni auta elektronikou nesnesu.

2bep napsal:
Toto tlačítko by mělo aktivovat ekologický režim, kdy se motor a odezva na plyn nastaví na co nejekologičtější režim. Bude to málo žrát, ale pojede to hůř.

Beruna

--
1. Říjen 2011 - 21:25
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Asi tak nějak Jsem smutný Chápal bych to u hybridní motorizace, ale jinak je to jen zbytečná mrtvá váha, která se vozí v autě a řidič ji nevyužije Jsem smutný Resp. ten s krevní skupinou H+ a snahou užít si údajně velice dobře naladěné auto nižší střední třídy Směju se

padam napsal:
2bep napsal:
Toto tlačítko by mělo aktivovat ekologický režim, kdy se motor a odezva na plyn nastaví na co nejekologičtější režim. Bude to málo žrát, ale pojede to hůř.

Předpokládám, že to bude podobné jako u CR-Z, odezva plynu je tragická, posilovač volantu nastaven pro blondýny, klimatizace se snaží maximálně šetřit, a tak dále. Nevím kolik to ušetří, ale podle mě to víc než 0,2L/100km nebude. Pro netečné (nebo bývalé VW) řidiče ideální, ale pro někoho kdo si chce vychutnat jízdu je to naprosto odpuzující tlačítko.

--
1. Říjen 2011 - 20:58
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

2bep napsal:

Předpokládám, že to bude podobné jako u CR-Z, odezva plynu je tragická, posilovač volantu nastaven pro blondýny, klimatizace se snaží maximálně šetřit, a tak dále. Nevím kolik to ušetří, ale podle mě to víc než 0,2L/100km nebude. Pro netečné (nebo bývalé VW) řidiče ideální, ale pro někoho kdo si chce vychutnat jízdu je to naprosto odpuzující tlačítko.
--
1. Říjen 2011 - 20:04
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

joci2000 napsal:
tiež som si to tlačítko všimol, že tam neni. Je tam nejaký ECO gombík. NAČO????

--
1. Říjen 2011 - 19:53
joci2000
Obrázek uživatele joci2000
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2009
v provozu od: 1.4. 2009

tiež som si to tlačítko všimol, že tam neni. Je tam nejaký ECO gombík. NAČO????

--
1. Říjen 2011 - 19:21

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".