Nova honda civic 2012

Boda
5D 1.8 Comfort
mám od: 20.10. 2007

Máte někdo info, od kdy budou nové Civiky v autosalonech? Rád bych ho viděl naživo (ideálně se i svezl Směju se)

--
6. Říjen 2011 - 9:52
Stewee
Obrázek uživatele Stewee
5D 1.8 GT
mám od: 19.5. 2011
v provozu od: 19.5. 2011

Mili diskutujuci, mam pocit, ze sa debata uplne odtrhla od podstaty tohto vlakna. Pripomeniem, ze je zalozene na temu "nova Honda Civic 2012". Vase uvahy, postrehy a poznamky maju sice hlavu aj patu, ale skusme sa drzat tematiky, ktoru by si malo zachovat kazde vlakno.
Stale tu pribudne novy prispevok a ja stale idem do tohto vlakna, aby som videl nazory inych ludi, ale zial, docitam sa len o porovnaniach, co je lepsie, co je viacv a podobne... skuste pisat svoje postrehy k novemu Civicu, alebo ked potrebujete kecat o com kolvek, zalozte nove vlakno s nazvom co slina prinesie Směju se

--
5. Říjen 2011 - 16:35
Asterix
Obrázek uživatele Asterix
5D 2.2 Sport
mám od: 4.7. 2007

ok1wu: Pod tohle se podepíšu! Palec nahoruPalec nahoruPalec nahoru

--
5. Říjen 2011 - 13:04
ok1wu
5D 1.8 Sport
mám od: 26.9. 2008

Nazdar všichni! Iček (Milan) po mně vrhnul rukavici! Sebral jsem jí a prezentuji toliko pár základních postulátů:

1. Fyzikální zákony nelze přelstít
2. Pro konstruktéra je rozhodující zadání:
a) pro jaký účel je motor navrhován
b) s tím souvisí životnost motoru
c) jaká bude sériovost výroby motoru
d) možnost dodatečných úprav (zvyšování výkonu, obsahu, nasazení elektroniky atd.)
3. Ekonomie výroby a ekologické ukazatele při provozu, servisu a likvidaci

Firma Honda je od samého začátku průkopníkem aplikace výsledků vývoje nejen do závodních motorů, ale zejména do sériové výroby pro běžného spotřebitele.

Výkon motoru
Pro každý motor existuje hranice, kterou nelze překročit.
Týká se množství směsi ve spalovacím prostoru, snižování nežádoucích ztrát, které jsou žroutem výkonu a ty mají přímý vliv na možnost dosažení co nejvyšších otáček.

Pozn.: stávající vynikající motor i-Vtec není konstruován na závodní dráhu pro TRVALÉ zatížení - viz Padam - zejména materiálově. Kvalita použitých konstrukčních prvků odpovídá motoru nižší střední třídy a při všech schopnostech upravovatelů životnost motoru je značně omezená použitými materiály.
Technicky je však motor Civika na úrovni a pro nižší střední třídu je špičkou.

Podobně bych mohl pokračovat v oblastech přeplňování, snižování odporu při nasávání směsi (vzduchu) za účelem dopravy co největšího množství směsi do spalovacího prostoru, snižování mechanických ztrát v ložiskách, snižování odporu rotujících elementů - klikovka + ojnice atd, atd.
Tato tématika však za posledních 20 let, kdy už nejsem v oboru, utekla mílovými kroky kupředu a do popředí se dostala sériovost výroby při nejvýhodnější ekonomii. Výrobci automobilů mají přesně zmapován trh a vědí, kolik ten který typ motoru vydrží a podle toho plánují své výrobní kapacity a přizpůsobují technologii výroby těmto poznatkům.

Ti, kteří vystudovali tento obor v posledních 20-ti letech mě určitě rádi doplní a zpřesní mé historické údaje a závěry. Přinesl jsem svou kůži na trh, a proto buďte ke mně shovívaví. Předem děkuji.

Jirka

--
4. Říjen 2011 - 14:11
Iček 11
Obrázek uživatele Iček 11
5D 1.8 Comfort
mám od: 13.6. 2006
v provozu od: 13.6. 2006

Jirka (ok1wu) mi ve Vranově n/D vysvětloval, proč obsahem malý a výkonem velký přeplňovaný motor nemusí vydržet déle než odhadem 80-100 000 km a že je z dlouhodobého hlediska proto lepší obsahově větší atmosferický motor se stejným či i větším výkonem. Debata se odvíjela na příkladu motorů pro Renault Wind. Myslím, že Jirka je v tomto směru dostatečně zkušený a vzdělaný motorář-odborník (mimo další účastníky tohoto fóra) a bylo by fajn, kdyby se k tomuto tématu ozval a vyjádřil.

Pomoc!

--
4. Říjen 2011 - 8:17
shamania
Obrázek uživatele shamania
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008

zitnyp napsal:

o tom to sice je, ale tohle z hlediska euro norem dlouhodobe nejde udrzet Mrk mmjn VW ma v 1.4 preplnovany 132kW

Petr Žitný Spritmonitor.de

Bych chtel videt tech jejich 132kW pri plnym vyuziti vykonu jak by to proslo euronormama.. nizka spotreba a velky vykon dohromady proste nepujde nikdy. V tomhle smeru ekologie vs. vykon je pro me nejsympatictejsi napriklad crz od mugen. Do mesta hybrid a mimo mesto sportak.
--
4. Říjen 2011 - 8:07
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

To je sice hezké, ale pak je tady i životnost těchto motorů a té se osobně dost bojim. U Hondy počítám s tím, že motor přežije zbytek auta Směju se

zitnyp napsal:
Iček 11 napsal:
to TECH: Honda si snad zakládá na výkonných atmosferických Otto motorech, ne?
Je to její rukopis, umí to! Tam kde VW má ve 2L 150 přeplňovaných koní, tam Honda umí 140 PS v atmosféře. Myslím si, že o tom to je.

o tom to sice je, ale tohle z hlediska euro norem dlouhodobe nejde udrzet Mrk mmjn VW ma v 1.4 preplnovany 132kW

--
3. Říjen 2011 - 22:41
Iček 11
Obrázek uživatele Iček 11
5D 1.8 Comfort
mám od: 13.6. 2006
v provozu od: 13.6. 2006

V době, kdy Honda vyvinula a dala do výroby náš motor, v té době měl VW ten jejich jen na papíře. Tak to musíš hodnotit.

2bep: Palce nahoru

--
3. Říjen 2011 - 22:54
zitnyp
Obrázek uživatele zitnyp
Administrátor
bývalý majitel

Iček 11 napsal:
to TECH: Honda si snad zakládá na výkonných atmosferických Otto motorech, ne?
Je to její rukopis, umí to! Tam kde VW má ve 2L 150 přeplňovaných koní, tam Honda umí 140 PS v atmosféře. Myslím si, že o tom to je.

--
3. Říjen 2011 - 22:26
HandrejH
Obrázek uživatele HandrejH
5D 1.8 Sport
mám od: 25.4. 2009
v provozu od: 25.4. 2009

Vidis to dost optimisticky, VW ma z 2,0 peknych 200kW Cool

--
3. Říjen 2011 - 22:26

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".