Nova honda civic 2012

kremilek007
Obrázek uživatele kremilek007
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009

s naftou jsi to asi prokaučoval

pajounek napsal:
Přemýšlel jsem o koupi 9G, ale zdá se, že si asi pořídím nový 8G. Myslíte, že se bude třeba teď s příchodem nového modelu dát sehnat 8G za nějakou sníženou cenu?Nejsem naivní a tuším, že automobilky něco takového asi nedělají, ale kdybyste měli někdo tip na nový 8G 2.2 diesel, budu vám velmi vděčný.

Spritmonitor.de
--
26. Únor 2012 - 19:16
pajounek
5D 1.8 Sport
mám od: 3.4. 2010

Přemýšlel jsem o koupi 9G, ale zdá se, že si asi pořídím nový 8G. Myslíte, že se bude třeba teď s příchodem nového modelu dát sehnat 8G za nějakou sníženou cenu?Nejsem naivní a tuším, že automobilky něco takového asi nedělají, ale kdybyste měli někdo tip na nový 8G 2.2 diesel, budu vám velmi vděčný.

--
26. Únor 2012 - 19:05
zitnyp
Obrázek uživatele zitnyp
Administrátor
bývalý majitel

Black: kdyz mas civica jako 2mistnou dodavku se sportovnim vzhledem, tak koukej pridat neco do http://8g.hondaclub.cz/forum/co-jste-prevazeli at nevypadam jako blazen sam Směju se)

Petr Žitný Spritmonitor.de

--
25. Únor 2012 - 23:39
Black
bývalý majitel

Dnes jsem jel okolo s manželkou a metrem Směju se
Otvor do kufru je přesně o 10cm menší na šířku. 100cm vs 110cm. Což je docela dost.
Vzdálenost v kufru mezi stěnami podběhů kol je +- stejný 105 cm.

Prodejce mi tvrdil, že verze S neexistuje a nedá se ani objednat, přestože je v oficiálním ceníku. Jsem zvědav co se stane, až to někoho tak naštve, že to dá jako podnět české obchodní inspekci za klamání spotřebitele. Nechápu, že to má Honda zapotřebí. Dělají ze sebe blbce a navíc podrývají dlouhodobě budovanou zákaznickou důvěru ve značku Honda. Pokud je to skutečně tak, jen to vypovídá o situaci v českém zastoupení Hondy.

--
25. Únor 2012 - 19:42
dimi
Obrázek uživatele dimi
5D 1.8 Sport
mám od: 15.9. 2011
v provozu od: 15.9. 2011

Super porovnání. Díky. Taky se chystám na prohlídku do Liberce a pak porovnám.

--
25. Únor 2012 - 17:36
Black
bývalý majitel

Včera jsem se stavil na nový Civic podívat na Jarově. Srovnávám ho s 8G rok 2007 1.4 Comfort ve kterém denně jezdím.
Pár subjektivních postřehů z verze 1.8 Sport kterou mi nechali prolézt na prodejně.
Barvy: Nejlépe vypadal v bílé
Vnější design se mi líbil zezadu i zepředu i ze stran.
Palubka fajn, budíky moc pěkné, řadící páka lepší.
Výrazně lepší místo na špičkami nohou !!! Ve starém při svých 45 botách musím nohu kroutit a drhnu o nějaký plast, vlastně mám nohu stále šikmo na plynu. Tady nic nepřekáží a prostoru tam je opravdu dost.
Volant mi přišel mírně menší a tlustší. Pro mne asi ok, pro manželku teda bych měl trochu obavy
Start-Stop se musí vypínat po každém nastartování Jsem smutný
Ploutev na střeše se mi nelíbí. Mělo to i ostřikovač zadního skla.
Stěrač vzadu tragédie (nikdy mi nechyběl). Motorek vadí ve výhledu. Oč se zlepšil výhled dozadu, o to víc tam vadí ten motor stěrače.
Hrana kufru o pěkný kus výše (horší)
Vstupní otvor do kufru menší (horší)- vozím silniční kolo celé i s předním kolem uvnitř - pro mne osobně dost velký problém v porovnání s 8G. Budu se tam muset vydat s metrem a přeměřit to o kolik to je horší.
Vnější zrcátka jsou fajn. Ani velká ani malá.
Přední stěrače oproti 8G klasické uspořádání, ale přišli mi ok.
Víčko nádrže ... co říct ... no lepší není rozhodně zvlášť designově, ale horší asi taky ne. Nestačí už do něj jen ťuknout musí se ručně zamáčknout. U 8G jen ťuknu a zaklapne samo.
Ve předu je méně prostoru než ve starém. Dá se to ale je v tom stísněnější pocit, asi spíš odpovídající dané třídě. Starý byl v tomhle luxusní. Zavalitější postavy by se mohli cítit hůř než v 8G.
Kliky v zadních dveřích se mi zdály o trochu lepší.
Klika přední je lepší. Není hezčí ale je lepší na otvírání. Zabouchnutí dveří pocitově podobné tedy fajn.
Ruční brzda bych řekl lepší než v 8G
Kastlík s roletkou mezi předními sedadly je menší tedy horší. Designově asi hezčí provedení.
Nulování Trip ... mechanickým tlačítkem Směju se to je úlet.
Zaslepené tlačítko Start mi nepřišlo jako zásadní problém, není to moc vidět. Je to spíš trapné v návrhu, než otravující. Startování klíčem mi nevadí. Zvlášť když v minulé verzi je tlačítko jinde než klíč. Nicméně proti 8G je to krok zpět.
Sedadla mi přišla méně sportovní ale dobrá na denní používání při normální jízdě možná i lepší.
Obecně kvalita interiéru mi přišla srovnatelná možná lepší.
Když to porovnám s nedávným zážitkem s novou i30 je to stále o dost dál a to i když i30 má měkkou palubku.

Popravdě, když jsem podíval do ceníku tak se mi nejvíc začala líbit verze S protože je bez stěrače a ploutve Směju se Nejlíp kdyby neměla ani Start-Stop ale ten je bohužel všude.
Jen si nejsem jist zda je v ní manuální klima nebo je bez klimy úplně, ale to snad ani není možné. No a to radio je taky úlet, že tam není.

Asi kdybych starý rozbil na kaši, tak bych ho vzal, ale výměna pokud je 8G ok, moc smysl nemá.

Je to všechno subjektivní, a neberte prosím jako nějakou zásadní kritiku. Jen sem se to snažil popsat ze svého pohledu, každý má jiné preference a očekávání. Já to auto používám jako dvoumístný kombík který vypadá trochu sportovně a ne jako klasický dlouhý krabicoidní kombík, což je poměrně netypické použití asi ve srovnání s ostatními, takže proto mám dost specifické požadavky.

Každopádně si myslím, že to je vcelku důstojný nástupce 8G.

--
25. Únor 2012 - 8:46
johnwolsh
Obrázek uživatele johnwolsh
5D 1.8 Sport
mám od: 18.3. 2008
v provozu od: 18.3. 2008

< />Dostalo se ke mě toto:
iv.jpg

--
24. Únor 2012 - 0:53
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

džulio napsal:
crash test hondy civic 2012, okrem ineho je tam zmienene, ze europska verzia ma Systém pre zmiernenie následkov nehody CMBS (Collision Mitigation Brake System)
http://www.youtube.com/watch?v=IRNOnenkYOE

Ano, za příplatek 65.000,- k nejvyšší výbavě: Viz. ceník a specifikace na stránkách Hondy

--
14. Únor 2012 - 23:48
Saint-Jimmy
Obrázek uživatele Saint-Jimmy
5D 1.8 Sport
mám od: 9.9. 2011
v provozu od: 9.9. 2011

Fargon napsal:
Paci sa, tu je funkcni link na test z 5th gearu: http://bcove.me/xqhdlhw8
Zamerajte sa na poslednych 10sekund ;)

"The previous car was such an intergalactic game changer. That´s always gonna be Herculean mission to replace. My advice is to go and buy a Honda Civic but the one from 2011." ...indeed Palec nahoru
--
14. Únor 2012 - 23:30
džulio
Obrázek uživatele džulio
5D 1.8 Sport
mám od: 8.4. 2009

crash test hondy civic 2012, okrem ineho je tam zmienene, ze europska verzia ma Systém pre zmiernenie následkov nehody CMBS (Collision Mitigation Brake System)

http://www.youtube.com/watch?v=IRNOnenkYOE

--
14. Únor 2012 - 21:57

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".