Nova honda civic 2012

maxxi
Obrázek uživatele maxxi
3D 2.0 Sport
mám od: 17.4. 2010
v provozu od: 20.10. 2011

Dostal jsem pozvánku na zkušební jízdu v této hondě sice nerad ale musím říci že toto auto je pro mě zklamání Jsem smutný . Interiér je stašnej o exterieru raději ani mluvit nebudu. Jízdní vlastností jsou ok ale ruku na srdce kdo si koupí auto jen proto že pěkně vede stopu a dobře pohlcuje díry v silnici. Bohužel pro hondu i v tomto směru už má konkurence náskok Jsem smutný toto vše mi utvrzuje v tom že moje další auto nebude civic 9g!

--
8. Únor 2012 - 20:39
tomahawk
Obrázek uživatele tomahawk
3D 2.0 Plus
mám od: 20.10. 2010

Podle mě Civic 9G prostě zdědkovatěl a to je ve vizuální rovině jasně zřetelné. Ukrytá koncovka výfuku pod zadním nárazníkem, fádní karoserie postrádající kreativitu, zadní stěrač s nádechem 80. let, umístění a tvar LED pro denní svícení inspirované čínskou produkcí, totálně hnusnej volant a budíky ala VW ve mě nebudí ani emoce natož zájem. Vyčpělé auto ještě před jeho prodejem. No a proti těm zadním lampám v zásadě nic nemám, akorát jenom že patří na úplně jiné auto.
Podvozek bude zřejmě pro většinu z Vás skvělej, ale já jezdím CTR s LSD, takže nemůžu a ani nechci hodnotit.
Když postavím tahle dvě auta vedle sebe, tak já bych neměnil a jestli tohle chtěl evropský zákazník, tak musel mít vypito hodně saké... To se zapije

--
8. Únor 2012 - 21:08
TECH
bývalý majitel

Vzhled je jedan věc, (taky ten zadek moc nemusím) ale podvozek bude v hlučnosti o dvě třídy jinde a to bych bral.Bohužel ceny nebudou zrovna moc konkurence schopné, ale kdo chce Hondu, tak to neřeší, aspoň naše 8G, bude dál držet cenu. Vyplazuju jazyk

--
8. Únor 2012 - 14:12
Vortex
Obrázek uživatele Vortex
5D 2.2 Sport
mám od: 21.4. 2011

neviem mne sa ten novy civic vobec nepaci,este predok je v pohode ale zadok je strasny,prilis trcia tie svetla,neni to take zaoblene ale je tam taky skok,jedine co sa mi paci je vnutro
ale 100ludi 100chuti Směju se nechcel som nikoho urazit,kazdemu sa nieco ine paci Palec nahoru

--
8. Únor 2012 - 12:36
Jana
Obrázek uživatele Jana
3D 1.8 Sport
mám od: 23.8. 2008

Včera jsme se taky projeli v novým nádherným Civiku. Jediný, co se mi na něm nelíbí je volant ( ten na mě dělá opravdu nehezký dojem a kdyby to šlo, tak ho vyměním za ten současný) Svezli nás v Kolíně v STYX CAR ještě nám na našem Civiku seřídili světla.

--
7. Únor 2012 - 10:18
DavidK
bývalý majitel

Dnes jsem se projel v červené 2,2 i-DTEC s MT a musím říct, že je to krásný poježděníčko. Interiér se mi zdá útulnější a jsou v něm použity lepší plasty. Volant má širší věnec, což je lepší. Podvozek je krásně odlaďen, to se jim opravdu povedlo. Auto mělo najeto něco přes 2tis, zatim nic nedrnčelo a to jsme udělali okruh po docela ošklivých okreskách okolo Kolína.
Co mi vadí je ten zadek, je divnej, horní křídlo super, ani ten stěrač a ploutev nevadí, ale spodní část dveří mi vadí. Hlavně část se znakem, chybí mi tam prosklená část. Chvilku jsem lapal po ručce, ta je u spolujezdce. Motor bomba, řazení a řízení nemá chybu. Chcípání na křižovatce neni nic pro mě.
I tak dle mě velmi povedený nástupce.... Palce nahoru

--
6. Únor 2012 - 19:23
Miro
Obrázek uživatele Miro
majitel jiné generace

Od dnes patrím ku štastlivcom, ktorí C9G videli naživo a mali možnosť sadnúť si za volant a šlapať na všetky pedále Směju se. Kto má záujem tak je nielen k videniu dnes v Honde Trnava.
Naživo vyzerá lepšie ako na fotkách až na ten zadný spojler so svetlami (ale kvoli aerodynamike to tak asi musí byť)
Interiér sedadlá sú super tak ako v C8G. Prístrojovka je iná treba si na zvyknúť, čo ma zarazilo tak ani vo výbave SPORT nie je štartovacie tlačítko a je tam len nechutná záslepka a pod jedným z tubusov je taký "čudlíček" (podobný tomu čo bol v Š 105/120 na nulovanie denného počítadla km). Palubný počítač sa presunul na centrálny displey ten sa podaril je super. Zobrazenie tempomatu sa presunulo na ľavo od rýchlomera a zobrazuje aj nastavenie rýchlosti a dá sa nastaviť aj limit cez ktorý Civic nepojde iba ak sa stlačí plyn naplno. Na ovládanie klímy si treba navyknúť, ale nie je to tak hrozné. Už som aj zistil prečo je ručná brzda na strane spolujazdca, lebo kvoli monokoku by sa na stranu vodiča nedala. Velmi potešila cúvacia kamera. A čo vynulovalo všetky negatíva? je naladenie podvozku je fakt super oproti C8G sa to nedá porovnať je naladený do komfortu žiadne úderý na tom našom tankodrome.
Motor 2.2 diesel tam som pocitoval najväčší rozdiel hlavne v radení, šípky ne preradie ukazovali pri 1600 otáčkach na výšší stupeň a pri 1000 až 1100 na nižší stupeň. Pre tých čo majú diesel možem uviesť nejaké hodnoty:
56 km 4 st. 1600 ot, 3st. nie som úplne istý ale okolo 1900 ot.
97 km 6 st. 1600 ot.
130 km 6st. 2000 ot.

--
3. Únor 2012 - 13:51
kremilek007
Obrázek uživatele kremilek007
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009

pokud bych znovu uvažoval o civiku, tak právě v kombinaci nafta a AT, jinak měl by být k vidění v motole, aspoň teda podle toho, jak mi chodí info sms o novinkách od nich

TECH napsal:
padam napsal:
kremilek007: automat je v plánu pouze k 1.8

Asi nemají automat na ten krouťák, no a právě k dieselu by se to šiklo skoro víc než k benžu.

Spritmonitor.de
--
2. Únor 2012 - 12:58
TECH
bývalý majitel

2bep napsal:
to Dejv: Padam něco psal, že objednávali (snad jeho otec) na konci listopadu a termín dodání je Duben Směju se
By mě zajímalo co tady chce Honda půl roku prodávat (myslím tím hned; příjdu, zaplatim a vyjíždím s autem), Když Ufo už je nedostatkové zboží a u 9G jsou dodací termíny na jaře:-( Osobně v tom vidím nezvládnutý plán vároby a prodeje, ale nejspíš jsou důvodem omezené kapacity výrobní linky Jsem smutný

Dodávky dílu z JPN tuším váznou....holt měli tam kalimitydžejn, tak se není co divit a náš trh je až v posledni řadě.Tohle by ale zas tak nevadilo a dá se to pochopit.Že ale nemají ani ty předváděčky, to je komix.Kupovat auto aniž bych se svezl....no pánové, to je možné snad jen u Hondy.

--
2. Únor 2012 - 12:33
TECH
bývalý majitel

padam napsal:
kremilek007: automat je v plánu pouze k 1.8

Asi nemají automat na ten krouťák, no a právě k dieselu by se to šiklo skoro víc než k benžu.

--
2. Únor 2012 - 12:30

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".