Hledat |
Brzdy a destičkyPři podzimní servisní akci jsem byl obviněn z agresivní jízdy - destičky mám sjeté na 6 mm za 11000 km. Tvrdili, že to je asi polovina životnosti. Neřekli někomu z vás, jak jsou na tom ty vaše? Docela by mě to zajímalo. Je fakt, že je asi namáhám víc, než většina z vás, protože cca polovinu mého nájezdu tvoří německé dálnice a tam se necourám... Takže jak jste na tom vy a po kolika km je "normální" měnit destičky? 2bep napsal: Určitě někomu pomůže toto vlákno, hlavně první Danyho příspěvek (popisuje základní TypeR rozměr brzd, tedy 300mm). Vložil Bruure, 6. Listopad 2006 - 10:55
|
3D 1.8 Plus
mám od: 3.4. 2009
1. Keby sa to dopravilo do Prahy, viete si to tam nejak rozdistribuovat?
2. Nejazdi nahodou niekto trochu pravidelnejsie trasu Bratislava-Praha?
bývalý majitel
Když jsem se ptal v Hondě tak za zadní destičky chtějí 2100,-Kč.
Taky bych se připojil k objednávce, jak potom vyřešit tu dopravu.
Je možnost ještě se připojit k objednávce nebo je pozdě?
bývalý majitel
No nevím, já o Ferodo Premier slyšel spíš něco jako toto:
FERODO je dobrá volba, ale FERODO DS2000 na daily auto super a DS2500 na street auto taky super, ale Premier bych nedal ani na trabanta. Jednou sem je koupil na auto a užil sem si s nima hodně horký chvilky, když přestali brzdit. Jinak kamarád je měl na Passatu a po pár zabržděních akorát smrděli a nebrzdili. Takže podle mě je to hodně špatně.
Zdroj:
http://www.jdm-meeting.cz/forum/viewtopic.php?f=8&t=2658#p44089
bývalý majitel
orientacne cca cena nizsie +30% + DPH
cena z EPC:
45251-SMG-E31 Front disk €84 (w/o VAT)
450220SMG-E50 Pad set €74 (w/o VAT)
42510-SMG-E20 Rear disk €73 (w/o VAT)
430220SMG-E01 Pad set €53 (w/o VAT)
--
Martin
bývalý majitel
Teď mě čeká další vyměna destiček, jelikož jsem vyzkoušel EBC Green a nijak mě nenadchly, dávat za destičky víc jak 5500 Kč (DS 2500)se mi taky nechce, rozhodl jsem se vyzkoušet tyhle feroda.
http://brzdy-ferodo.cz/?p=-&v=2&vyrobce=HONDA&model=Civic Mk7&motor=1.8&hp=140
Mám je otestované na Mondeu, brzdí super, ani po zahřátí nijak nevadnou, samozřejmě do extrémních teplot jsem je na Mondeu nedostal, ale čistě v městském provozu mi vydržely na předku 60tk a na zadku jsou po 30tk na 70%.
Cena za kterou jsem je kupoval je cca o 25% nižší než na odkazu, což je super
Až je otestuju na Civicu, dám vědět
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008
A nevíte kolik si účtuje honda za nové destičky? Já to teď v plánu nemám, ale když je ta hromadná objednávka, tak bych možná koupil do zásoby. Pokud je to stále aktuální a vyšlo by to levnější než origo.
bývalý majitel
Nemam, ale mozna by se pridal nekdo z H-C.
3D 1.8 Plus
mám od: 3.4. 2009
cakal som trochu vacsi zaujem o hromadnu objednavku... nevadi...
@humidor&jc: chlapi, mate nejaky napad, ako brzdy dostat z Bratislavy k vam? postovne za balik by cenu pomerne slusne navysilo (10-12 EUR/balik)...
5D 2.2 Sport
mám od: 30.10. 2009
díky
bývalý majitel
Po ujetí několika set km (nepočítá se dálnice, kde skoro nebrzdíš), takže 200 až 400 km po okreskách a ve městě to chce dokončit zapečení a to takto:
Se střední intenzitou tedy relativne intenzivně, ale tak, aby ještě nezabíralo ABS) cca 5x - 7 x co nejrychleji za sebou brzdit z cca 130 km na cca 30 km/h a pak desetiminutovou jízdou bez zastavení dochladit a je to.
Prvních pár brždění může být (mělo by být) z nižší rychlosti, aby se brzdy rozehřívaly postupně - uvolňování plynů chvíli trvá a není dobré to uspěchat. Já to dělal: 80 km/h, 100 km/h, 130 km/h, 130 km/h, 130 km/h. Pokud není k dispozici dálnice, tak brzdit z nižší rychlosti, ale vícekrát a hlavně s horkýma brzdama nezastavovat, kotouče se furt musí točit a vzduch musí proudit. Dělat za sucha, aby na kotouč nešplíchala voda. Pro normální používání auta je toto zapečení destiček a kotoučů dostatečné. Pokud hodláš jezdit opravdu ostřeji, tak může být vhodné celý cyklus dělat po vychladnutí brzd ještě jednou a tentokrát do okamžiku, než:
a) brzdy začnou hodně smrdět,
b) destičky začnou jevit známky vadnutí,
c) kotouče začnou ve volantu při brždění vibrovat, protože už mají dost (pokud vibrují, ale
dochladíš je jízdou, tak je to vratná změna a nepoškodí se a za jízdy nevibrují)
d) kapalina začne vřít a auto přestane brzdit.
Podotýkám, že c) a d) by nemělo nastat, ale pokud to člověk přežene a přehlédne a) a b), tak pak může nastat i c nebo d.
"Zvlnit" se může cokoliv, protože zvlnění je u normálního auta málokdy způsobeno přehřátím, většinou je to nános materiálu z nezapečených - nezajetých destiček.