Nova honda civic 2012

TECH
bývalý majitel

hondík napsal:
;) Nedávno jsem měl možnost se svézt v novém Civiku a srovnat ho se svým 8g executivem.Asi bych měl popsat zážitky.Když ale čtu předcházející příspěvky myslím,že to není nutné. Skoro všechno už bylo řečeno.
Měli bychom se smířit s tím,že těžko může Honda po 8g vyrobit nové auto,které bude stejně vyjimečné a stejně nadčasové.
A proto to má nový model o hodně těžší než u konkurence.Měli bychom spíš srovnávat s ní....

No tak ono 9G je až na pár prkotin ve všem lepší než 8G, takže není co řešit a nezbejvá než Hondu pochválit.Vzhled je holt kapku jiný,ale i tak je na silnici vidět a rozhodně jde i na první pohled poznat.Dobré auto s vyšší cenou.Rozhodně také v dnešní době více konkuruje v jízdních vlastnostech a pohodlí konkurenci, než ve své době 8G.Taky proto něco Honda udělala....včetně horšího přístupu do kufru.

--
27. Březen 2012 - 12:50
TECH
bývalý majitel

Technické parametry 1,6litrového dieselového motoru:

Zdvihový objem

1 596 ccm

Max. výkon

88 kW (120 k) při 4 000 ot./min.

Max. točivý moment

300 Nm / 2 000 ot./min.

CO2

95 g CO2 /km

zdroj:Honda.cz

--
26. Březen 2012 - 16:52
hondík
Obrázek uživatele hondík
5D 2.2 Executive
mám od: 20.6. 2008

Mrk Nedávno jsem měl možnost se svézt v novém Civiku a srovnat ho se svým 8g executivem.Asi bych měl popsat zážitky.Když ale čtu předcházející příspěvky myslím,že to není nutné. Skoro všechno už bylo řečeno. Měli bychom se smířit s tím,že těžko může Honda po 8g vyrobit nové auto,které bude stejně vyjimečné a stejně nadčasové. A proto to má nový model o hodně těžší než u konkurence.Měli bychom spíš srovnávat s ní....

--
23. Březen 2012 - 19:35
Bully
Obrázek uživatele Bully
bývalý majitel

Nemuzu se ubranit tomu abych se nesmal nad tim lamentovanim "predchozi generace jeste byla o necem, ta nova stoji za prd". Bezte na jakoukoli diskuzi o Hondach a uvidite totozny scenar s kazdou novou generaci Civiku. Dokonce jsou ted reakce mnohem vlaznejsi nez kdyz se opevoval (predtim taky zatracovany Hlasitě se směju ) C7G a vsichni nadavali na C8G Pískám si
Proc mi prijde ze Honda nedela posledni dobou auta co by se proste libila, ale vyrabi modely na ktere je potreba si "zvyknout".

Civic Type-R 8G Beruna

--
23. Březen 2012 - 17:58
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

TECH napsal:
Homer_Simpson napsal:
...

... Pokud nabídnou v budoucnu i benzínové Turbo, mohlo by se to i více prodávat.Myslím že i ta 1,6 v ropě, prodejům hodně pomůže.Jsme v Evropě, takže ropák je důležitou součástí nabídky, ať se to někomu líbí či ne.Já bych dnes asi preferoval benzín, ale chtěl bych turbenej....emise VTEC prostě umrtvili.

Vím, že je to věc názoru, ale osobně jsem moc rád, že jsou v Evropě dostání ještě auta s atmosférickým benzínem (Honda, Mazda, Toyota... Korejci). Evropská mánie v downsizeingu u normálních aut a následné potřebné turbení je mi silně proti srsti. Naštěstí i Honda do budoucna plánuje zůstat u atmosféry, tedy krom CTR 9G s foukanou 1,6 aspoň podle posledních informací Směju se

--
23. Březen 2012 - 15:00
balistik
bývalý majitel

Naživo jsem viděl 9G až teď o víkendu v Ženevě. Co mě překvapilo, že i když jsem měl sedačku v nejnižší poloze, tak mezi hlavou a stropem bylo jen asi 1cm místa. Nejsem nijak extrémně vysoký, 187cm, ale opěradlo mám nastavené dost kolmo a v 8G mám ještě asi 7cm prostoru nad hlavou.

Byla to luxusnější verze s koženými sedačkami. Ve verzi s látkovými jsem měl nad hlavou asi 3cm.
Bohužel s takto malým prostorem nad hlavou se nedá jezdit, už kvůli bezpečnosti (náraz zezadu), dotýkání se vlasy stropu a kvůli špatnému výhledu.

Mého chování v autě si všiml jeden hostes (nebo jak se nazývá pánská verze hostesky) a názorně mi předvedl, že on problém nemá a do auta se vleze (měřil tak 170cm). To ovšem můj problém neřeší Nejsem si jist

--
23. Březen 2012 - 14:50
kpso
5D 2.2 Executive
mám od: 20.4. 2007
v provozu od: 14.1. 2008

Civic 9G ??? SUPER,technika 1000%. Ale tie zadné svetlá Jsem nadšenJsem nadšenJsem nadšen a zadný stierač Jsem nadšen
Keby to bol Francúz, nazval by som to VRED na karosérii.
Možno si zvyknem Pomoc!
Asi môj Civic 8G tak skoro nevymením za 9G. Jsem smutný

--
23. Březen 2012 - 14:26
xenon04
Obrázek uživatele xenon04
majitel jiné generace

melfi: přední část v polepu http://www.honda-club.cz/forum/files/img_8026_973.jpg
s nalakované lemy + karbon prahy http://www.honda-club.cz/forum/files/img_8021_204.jpg

včera jsem měl jízdu v 1,8 sport a zvyknul bych si asi už po cestě domů Směju se tichoučko, tlumení, řazení...
moc se mi nepozdává umístění ruční brzdy, automaticky jsem jí nahmatával u stehna
u parkování se mi zamlouvala couvací kamera

--
23. Březen 2012 - 14:02
Jana
Obrázek uživatele Jana
3D 1.8 Sport
mám od: 23.8. 2008

Jsem ráda, že komenty který tady čtu, mi jsou blízké i když jsem "jen" ženská;-)Nová Honda už není to, co pro mnohé znamenal Civic G8 a dodnes znamená. Taky se s ním budu jednou nerada loučit a taky vím, že ho G9 nenahradí ve smyslu výjimečnosti. Lidi, kteří sem vesměs píšou, nemají auto jen jako nutnost, ale hledají, a v G8 to určitě našli i úžasné potěšení z jízdy a to i po několika letech pořád a pořád stejný a taky radost z pozdravů ostatních Civiků, když se potkáváme.Nedávno jsem se svezla v opravdu pěkným a výjímečným autě, určitě jich v ČR bude jezdit jak šafránu, moc se mi líbilo, bylo to SUV víc nenapíšu, ale jedno vím jistě. I kdybych ho někdy v budoucnu měla, určitě si už nikdy neužiju to, co v Hondě G8. Je mi líto, že nový Civic je auto sice pěkný, ale ničím výjímečný.

--
23. Březen 2012 - 13:16
JOE
Obrázek uživatele JOE
5D 1.8 Sport
mám od: 5.9. 2006
v provozu od: 5.9. 2006

Koukal někdo z Vás do ceníku na rozdíl mezi benzínem a dieslem? U 8G to bylo 50 tis, u 9G je to 70 tis! Nejspíš si už rovnou udělali cenový prostor pro umístění nové 1.6 diesel (tipuju, že právě ta bude +50 tis jako byla 2.2ka u 8g). Z čistě ekonomického hlediska, se diesel za tuto cenu, vyplatí jen hodně malému procentu českých řidičů.

--
23. Březen 2012 - 13:06

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".