Hledat |
Nova honda civic 2012Mno naciel som dake spy fotky noveho civicu http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/254821/next_honda_civic_pictures.html Vložil wladobbb, 23. Červenec 2010 - 7:54
|
bývalý majitel
No tak ono 9G je až na pár prkotin ve všem lepší než 8G, takže není co řešit a nezbejvá než Hondu pochválit.Vzhled je holt kapku jiný,ale i tak je na silnici vidět a rozhodně jde i na první pohled poznat.Dobré auto s vyšší cenou.Rozhodně také v dnešní době více konkuruje v jízdních vlastnostech a pohodlí konkurenci, než ve své době 8G.Taky proto něco Honda udělala....včetně horšího přístupu do kufru.
bývalý majitel
Technické parametry 1,6litrového dieselového motoru:
Zdvihový objem
1 596 ccm
Max. výkon
88 kW (120 k) při 4 000 ot./min.
Max. točivý moment
300 Nm / 2 000 ot./min.
CO2
95 g CO2 /km
zdroj:Honda.cz
5D 2.2 Executive
mám od: 20.6. 2008
bývalý majitel
Nemuzu se ubranit tomu abych se nesmal nad tim lamentovanim "predchozi generace jeste byla o necem, ta nova stoji za prd". Bezte na jakoukoli diskuzi o Hondach a uvidite totozny scenar s kazdou novou generaci Civiku. Dokonce jsou ted reakce mnohem vlaznejsi nez kdyz se opevoval (predtim taky zatracovany
) C7G a vsichni nadavali na C8G 
Proc mi prijde ze Honda nedela posledni dobou auta co by se proste libila, ale vyrabi modely na ktere je potreba si "zvyknout".
Vím, že je to věc názoru, ale osobně jsem moc rád, že jsou v Evropě dostání ještě auta s atmosférickým benzínem (Honda, Mazda, Toyota... Korejci). Evropská mánie v downsizeingu u normálních aut a následné potřebné turbení je mi silně proti srsti. Naštěstí i Honda do budoucna plánuje zůstat u atmosféry, tedy krom CTR 9G s foukanou 1,6 aspoň podle posledních informací
bývalý majitel
Naživo jsem viděl 9G až teď o víkendu v Ženevě. Co mě překvapilo, že i když jsem měl sedačku v nejnižší poloze, tak mezi hlavou a stropem bylo jen asi 1cm místa. Nejsem nijak extrémně vysoký, 187cm, ale opěradlo mám nastavené dost kolmo a v 8G mám ještě asi 7cm prostoru nad hlavou.
Byla to luxusnější verze s koženými sedačkami. Ve verzi s látkovými jsem měl nad hlavou asi 3cm.
Bohužel s takto malým prostorem nad hlavou se nedá jezdit, už kvůli bezpečnosti (náraz zezadu), dotýkání se vlasy stropu a kvůli špatnému výhledu.
Mého chování v autě si všiml jeden hostes (nebo jak se nazývá pánská verze hostesky) a názorně mi předvedl, že on problém nemá a do auta se vleze (měřil tak 170cm). To ovšem můj problém neřeší
5D 2.2 Executive
mám od: 20.4. 2007
v provozu od: 14.1. 2008
Civic 9G ??? SUPER,technika 1000%. Ale tie zadné svetlá

a zadný stierač 

Keby to bol Francúz, nazval by som to VRED na karosérii.
Možno si zvyknem
Asi môj Civic 8G tak skoro nevymením za 9G.
majitel jiné generace
melfi: přední část v polepu http://www.honda-club.cz/forum/files/img_8026_973.jpg
s nalakované lemy + karbon prahy http://www.honda-club.cz/forum/files/img_8021_204.jpg
včera jsem měl jízdu v 1,8 sport a zvyknul bych si asi už po cestě domů
tichoučko, tlumení, řazení...
moc se mi nepozdává umístění ruční brzdy, automaticky jsem jí nahmatával u stehna
u parkování se mi zamlouvala couvací kamera
3D 1.8 Sport
mám od: 23.8. 2008
Jsem ráda, že komenty který tady čtu, mi jsou blízké i když jsem "jen" ženská;-)Nová Honda už není to, co pro mnohé znamenal Civic G8 a dodnes znamená. Taky se s ním budu jednou nerada loučit a taky vím, že ho G9 nenahradí ve smyslu výjimečnosti. Lidi, kteří sem vesměs píšou, nemají auto jen jako nutnost, ale hledají, a v G8 to určitě našli i úžasné potěšení z jízdy a to i po několika letech pořád a pořád stejný a taky radost z pozdravů ostatních Civiků, když se potkáváme.Nedávno jsem se svezla v opravdu pěkným a výjímečným autě, určitě jich v ČR bude jezdit jak šafránu, moc se mi líbilo, bylo to SUV víc nenapíšu, ale jedno vím jistě. I kdybych ho někdy v budoucnu měla, určitě si už nikdy neužiju to, co v Hondě G8. Je mi líto, že nový Civic je auto sice pěkný, ale ničím výjímečný.
5D 1.8 Sport
mám od: 5.9. 2006
v provozu od: 5.9. 2006
Koukal někdo z Vás do ceníku na rozdíl mezi benzínem a dieslem? U 8G to bylo 50 tis, u 9G je to 70 tis! Nejspíš si už rovnou udělali cenový prostor pro umístění nové 1.6 diesel (tipuju, že právě ta bude +50 tis jako byla 2.2ka u 8g). Z čistě ekonomického hlediska, se diesel za tuto cenu, vyplatí jen hodně malému procentu českých řidičů.