Hledat |
Civic diesel 103kW při nízkých otáčkách cuká a dusí seahoj, 10 min po natankování jsem popojížděl asi 20 min v koloně na dálnici - na jedničku pár metrů a stop. Najednou přestal jít motor do otáček, bez tahu (jako když nejde turbo). Motor chcípnul. Po nastartování jsem se snažil držet otáčky a jel jsem po uzavírce dál na dvojku, chvíli na trojku. Proti kopci to téměř zastavilo. Asi po 5 min najednou naskočily otáčky a dojel jsem víc jak 200 km domů bez problémů. Vložil ajdl, 3. Říjen 2012 - 7:14
|
bývalý majitel
...
bývalý majitel
Jo to vypadá na ucpaný filtr a hlavně pokud by to blblo dál, zajeď k odoborníkům na CR systémy, rozhodně to nedělej u Hondy.Používej aditiva, doporučuji VIF.
Kolik jsi najel na palivový filtr?Pokud jsi to nekupoval nové, tak věz že nemusel být vyměněn, je k něm,u přístup jak k penězům.
5D 2.2 Comfort
mám od: 11.1. 2011
v provozu od: 8.2. 2018
tak už to dělá častěji, ca polovinu jízdy.
rada zní vyměnit filtry a pak se uvidí.
Divný je, že se nikdy nerozsvítila porucha, přestože to auto evidentně nejede.
5D 2.2 Comfort
Kontrolka se žádná nerozsvítila, ani porucha.
Váha vzduchu když mi odešla na oktávce, tak to bylo postupný dlouhodobý zhoršování, tohle prostě buď jede dobře, nebo vůbec ne. Teď volala manželka, že jí v servise něco namontují do auta na 1000 km a pak to odečtou.
jsem zvědavý, kolik to bude stát
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011
DPF = filtr pevných částic. Ale to neřeš, tím to pravděpodobně nebude protože při jeho samočištění (které by vysvětlovalo občasné jiné/zhoršené chování motoru) by se ti rozsvítila na palubovce nějaká kontrolka.
Jinak by to mohla být ještě i vadná váha vzduchu.
5D 2.2 Comfort
nevím, co je DPF.
Filtr jsem měnil v únoru, když nám zatuhla nafta. Najeto 80 tis. Manželce už se to před měsícem jednou stalo. Tankoval jsem na ONO a na stránkách ČOI uvedeni jako nepoctiví nebyli. Předtím téměř vždy u stejné pumpy.
Navíc pak jsem jel 200 km bez sebemenších potíží, po dálnici i 200km/ hod.
Mně to přišlo, jako kdyby v nízkých otáčkách nešel třeba podtlak na ovládání turba (nevím, jestli to civic má, moje druhé auto ano). Takže pak turbo nejde do otáček a až teprve to rozjedu do otáček, tak se podtlak obnoví a reguluje turbo. Jenom můj pocit.
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011
Nemáš náhodou verzi s DPF (FAP)?
bývalý majitel
Nebral si u nějaké neobvyklé pumpy (horší kvalita paliva)? Kolik máš nalítáno, co palivový filtr měníš ho v předepsaných intervalech (u nafty po 2letech/40.000km)?