Civic diesel 103kW při nízkých otáčkách cuká a dusí se

ahoj, 10 min po natankování jsem popojížděl asi 20 min v koloně na dálnici - na jedničku pár metrů a stop. Najednou přestal jít motor do otáček, bez tahu (jako když nejde turbo). Motor chcípnul. Po nastartování jsem se snažil držet otáčky a jel jsem po uzavírce dál na dvojku, chvíli na trojku. Proti kopci to téměř zastavilo. Asi po 5 min najednou naskočily otáčky a dojel jsem víc jak 200 km domů bez problémů.
Včera se to manželce stalo znovu při dlouhém průjezdu vesnicí 50 km/hod bez plynu.
máte někdo podobnou zkušenost? Dík

Vložil ajdl, 3. Říjen 2012 - 7:14

niio
bývalý majitel

na hondaclub.sk je to uzivatel M&P alebo nieco take. urcite ma & v nicku

--
19. Červenec 2013 - 11:50
marosh86
bývalý majitel

Ahojte, neviem kam tento prispevok zaradit, tak to supnem sem. Směju se Nema prosim niekto kontakt na chalana zo slovenskeho hondaclubu co vozi orig. nahraden diely z Rakuska so zlavou? Neviem najst to vlakno na fore. Vdaka!

Maros

--
19. Červenec 2013 - 9:40
Fargon
5D 2.2 Comfort
mám od: 4.8. 2010
v provozu od: 1.4. 2006

Po dlhsej dobe sa opat ozyvam..

Opat po zjazde z kopca mi auto stratilo tah a po restarte malo nepravidelny chod motora a ziadny tah do otacok na volnobehu.

Tak som sa nasral a dal to odtiahnut, a diagnostikat rovno do Hondy.
Na tu potvoru diagnostika prebehla az na druhy den, bez akychkolvek detekovanych chyb.
Tak som tam auto nechal.
Chyba sa udajne podarila nasimulovat, kde bol detekovany slaby tlak v palivovej liste.
Trisky su udajne podla vyjadrenia Honda servisu OK.
Po kontrole elektriky, prve podozrenie padlo na palivove cerpadlo, ktore dodava slaby tlak paliva do listy.
Na cerpadle sa diagnostikovalo viacero chyb, tak sa zrepasovalo (Agat diesel cca 380Euro).
Podla merani na stolici uz pracuje na 100percent a v ramci vsetkych meratelnych hodnot.
Po vymene cerpadla a pre istotu aj filtra sa chyba v servise udajne znovu objavila.
Tak padlo podozrenie na palivovu listu.
Tu som uz ale platit nemienil, tak som auto zobral na diagnostiku do Agat diesel, kde sa chyba neprejavila vobec a cerpadlo aj lista su OK.
Vedeli by este skontrolovat trisky, ale tie boli udajne kontrolovane v Honda Motorcar a mali by byt OK.
Asi tam chcelu na mne zarobit..

Tak sa na aute asi mesiac jazdilo..

Zena si vsak vcera neustrazila dojazd a dosla len tak tak na pumpu, kde pri dojazde auto udajne stracalo opat tah a nechcelo ist do otacok.
(na palubnom PC bol dojazd pri chybe 0Km. - Zaujimave je ze pred poslednym zastavenim na PP bol dojazd cca 20Km a po nastartovani 0km. Pumpa bola vzdialena asi 800metrov, tak sa na nu logicky vybrala)
Po natankovani a nastartovani mal motor nepravidelny chod, a po pridani plynu otacky nestupali, ale naopak sa motor dusil.
Tak som to nechal tak.
Po cca 4hodinach som nastartoval a otacky boli pravidelne a v normale, ale do otacok sa autu stale nechcelo.
Po dalsich cca 6 hodinach som uz nastartoval a bez akych kolvek problem zasiel na pumpu a dotankoval plnu. Auto ide opat normalne, tah normalny a otacky toci az po obmedzovac.
Asi zhoda nahod
Ak mate nejake ine vysvetlenie, necham si poradit.
Vopred dakujem.

--
21. Červenec 2013 - 23:14
Fargon
5D 2.2 Comfort

Dakujem, napisal som ti sukromnu spravu.

--
22. Únor 2013 - 9:28
dido
5D 2.2 Sport
mám od: 24.1. 2013
v provozu od: 23.6. 2006

Mne sa to stalo raz, diagnostika ukázala chybu tlaku v palivovom systéme ale len sporadicky takze rátam naftou prípadne filter, ak chces mam diagnostiku a som z ba mozeme kuknúť

--
20. Únor 2013 - 23:26
PSebi
5D 1.8 Sport
mám od: 21.8. 2010

Je to možné, ale tohle by odhalila Hondí diagnostika v servisu, teda měla by.

--
19. Únor 2013 - 5:58
Fargon
5D 2.2 Comfort

Vcera sa mi situacia prihodila zase.
Pomohol restart. Vypol som motor, vytiahol kluce, nastartoval a od razu opat vsetko OK.
Motor z nicoho nic stratil tah a isiel len slabo do otacok..
Neviem jeden kolega (taxikar/sanitkar) mi tvrdi ze podla neho jeho to cidlo vahy vzduchu a to iste sa im dialo na sluzobnej sanitke..
Co si o tom myslite?

--
18. Únor 2013 - 7:10
Fargon
5D 2.2 Comfort

Tyzden od poruchy stale bez problemov jazdim (cca 800km).
Zatial vsetko ok a teploty su v BA stale pod nulou, tak neviem.

--
8. Prosinec 2012 - 20:49
TECH
bývalý majitel

HandrejH napsal:
A co ked ten filter nebol vymeneny vobec napriklad? Never dneska uz ani originalnemu servisu.

Já jsem vždycky u toho chtěl být a trval jsem na tom.Je dobré si vždy tyhle věci označit, buď vyritím datumu či roku, prostě aby šel identifikovat a pak ho chtít vrátit.

--
6. Prosinec 2012 - 8:46
rasto1303
Obrázek uživatele rasto1303
5D 2.2 Sport
mám od: 1.6. 2009
v provozu od: 30.1. 2008

Dokazat to asi tazko a kedze vymena palivoveho filtra na 2.2i-CDTI je pomerne narocny a zdlhavy ukon tak sa velmi lahko môze stat ze ho v servise vôbec nevymenia aj ked si ukon vyuctuju.

Fargon napsal:
HandrejH napsal:
A co ked ten filter nebol vymeneny vobec napriklad? Never dneska uz ani originalnemu servisu.

Myslie, ze to budem vediet nejako dokazat?

--
5. Prosinec 2012 - 22:52

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".