Hledat |
Civic diesel 103kW při nízkých otáčkách cuká a dusí seahoj, 10 min po natankování jsem popojížděl asi 20 min v koloně na dálnici - na jedničku pár metrů a stop. Najednou přestal jít motor do otáček, bez tahu (jako když nejde turbo). Motor chcípnul. Po nastartování jsem se snažil držet otáčky a jel jsem po uzavírce dál na dvojku, chvíli na trojku. Proti kopci to téměř zastavilo. Asi po 5 min najednou naskočily otáčky a dojel jsem víc jak 200 km domů bez problémů. Vložil ajdl, 3. Říjen 2012 - 7:14
|
5D 2.2 Executive
mám od: 24.4. 2012
v provozu od: 6.11. 2007
Dnes mi mechanik cistil ten EGR ventil a veru potrubie a aj ventil bolo uplne zanesené sadzami,vsetko vycistil a pre kontrolu mi zatial odstavil EGR ventil tak ze ucpal tu malu gumovu hadicku,auto mi islo zhruba 20 km bez problemu trhania a hlásenia lenze ako som dojel domou nechal som vychladit motor a vtom mi vyskocilo hlasenie poruchy motora takze auto zaregistrovalo ze je ten ventil odstaveny.Teraz je otázka ci mi auto prepne do núdzoveho rezimu a budem musiet ventil znova zapojit a zhánat nový lebo casom sa ten stary isto zacpe skor ako nový alebo sa s tým bude dat jazdit.Zajtra budem skusat ci sa mi auto prepne do toho nudzoveho rezimu alebo nie.Potom dám vediet ako som dopadol.Nemá niekto info kolko može stát nový EGR ventil?
5D 2.2 Executive
Ja už som dohodlí z mechanikom a cez týzden mi ten EGR ventil skusí vycistit aby sme zistili ci to pomoze.Potom dám vediet ci to pomohlo a ak by si prisiel na nieco aj ty daj vediet.Teraz mi to cuká už častejsie.
5D 2.2 Executive
mám od: 25.11. 2011
v provozu od: 15.5. 2006
Mam podobny problem ale stáva sa to len sem tam. Vsetky filtre menim pred každou zimou. Ale mam podozrebie na egr ventil ci?
5D 2.2 Executive
Zdravim chcem vás poprosit o radu,ked brzdím motorom a následne idem pridat plyn tak motor ako keby sa dusil a auto par sekund trhá neviete co by to mohlo byt?Palivový filtr som menil pred 20 000 km.
5D 2.2 Sport
mám od: 24.1. 2013
v provozu od: 23.6. 2006
To fargon:
No bol to tej egr ventil, jednak bol totalne spinavy a tazko sa pohyboval. Rozchodil som ho ale
časom mozno vymena. Odvtedy cca.1200km bez problemov.
bývalý majitel
jj, objednal, vsetko OK.
5D 2.2 Comfort
mám od: 4.8. 2010
v provozu od: 1.4. 2006
Nemam tam ziadny podobny zabezpecovaci system.
Zial nemam priestor ani sikovneho technika na sirsi trobleshooting. Od poslednej situacie mam uz druhu nadrz a auto ide ako hodinky.
V mojom pripade nastal cas na rozlucenie sa.
Auto je na predaj a tento tyzden pravdepodobne pojde dalej. Z vykupov uz mam nejake ponuky.
Podla mna ten problem je vyrieseny, len zene to uz nevysvetlim a nechce s ufom jazdit..
Dalsi kandidati su nove 9G alebo nova astra sedan.
Uvidime ktory presvedci viac pri testovacich jazdach.
bývalý majitel
Mozno by sa taketo odkazy mohli dat do Odkazov/Kontaktov alebo by sa mohla zriadit nova sekcia.
bývalý majitel
Dikes, uz som to nasiel, uzivatel M&R. Inak objednaval si daco cez neho? Vsetko ok?
bývalý majitel
@fargon a nemas tam nejaky zabezpecovaci system proti zlodejom, co ma co docinenia s palivom? ze by on sposoboval zavzdusnenie...v dielenskom manuali je inac o teste palivoveho systemu toho popisane hodne, skus si ho postudovat a doma vyskumat, ze co je tam zle...