Civic diesel 103kW při nízkých otáčkách cuká a dusí se

ahoj, 10 min po natankování jsem popojížděl asi 20 min v koloně na dálnici - na jedničku pár metrů a stop. Najednou přestal jít motor do otáček, bez tahu (jako když nejde turbo). Motor chcípnul. Po nastartování jsem se snažil držet otáčky a jel jsem po uzavírce dál na dvojku, chvíli na trojku. Proti kopci to téměř zastavilo. Asi po 5 min najednou naskočily otáčky a dojel jsem víc jak 200 km domů bez problémů.
Včera se to manželce stalo znovu při dlouhém průjezdu vesnicí 50 km/hod bez plynu.
máte někdo podobnou zkušenost? Dík

Vložil ajdl, 3. Říjen 2012 - 7:14

TECH
bývalý majitel

ajdl napsal:
U mne to nespadlo do nouzového režimu, musel jsem několikrát startovat. Auto mám rozebrané u Hondy, poslali lištu, trysky a čerpadlo do Bosche, kde ho chtějí za 13 tis repasovat - prý přidřený váleček v čerpadle. Podotýkám, že nikdy se nerozsvítila žádná kontrolka poruchy. Podle Hondy je to špatnou naftou, kterou vytáhli z nádrže (topná).

Kde jsi tankoval?Apropo, že by Honda dělala test?Vždyť to stojí mazec peněz.....to ti určitě naučtují, pokud ne, tak test nebyl a může být vše jinak.Ale nevím....

--
26. Listopad 2012 - 10:30
rasto1303
Obrázek uživatele rasto1303
5D 2.2 Sport
mám od: 1.6. 2009
v provozu od: 30.1. 2008

Dávkovanie VIF-u je doporučené 20ml na 20l nafty ale najlepšie výsledky sú dosiahnuté pri dávkovaní 30ml na 20litrov nafty a tento pomer dodržiavam aj ja. (info získané z testu aditív štátnym výskumným ústavom palív a mazív v Prahe)

Fargon napsal:
Akurat som naftu preriedil vif-om.
Pomer podla navodu. (neprehal som to vacsim pomerom)
Uvidim co to spravi.
Tankujem prevazne stale na agip pumpe, takze by tam nejaka traktorova nafta nemala byt...
Nechcem s tym zatial moc chodit do Hondy, lebo nemienim platit za vymenu polky motora pokus omyl...zvlast, ked sa ten problem neda spolahlivo nasimulovat.
Uklada si palubny pocitac aj taketo chyby ktore sa nezobrazia na displeyi?
Ci sa vyplati urobit aspon diagnostika v servise..
--
22. Listopad 2012 - 14:14
Fargon
5D 2.2 Comfort
mám od: 4.8. 2010
v provozu od: 1.4. 2006

Vyzera to tak, ze asi zacnem zas tankovat v reichu...
Dufam ze to bude fakt nejaka blbost s palivom.
Ak niekoho este nieco napada, alebo sa stretol s niecim podobnym dajte vediet.
Diky

--
21. Listopad 2012 - 19:42
Hellboy
Obrázek uživatele Hellboy
5D 2.2 Sport
mám od: 28.5. 2008
v provozu od: 28.5. 2008

Za naftu chtějí nekřesťanské peníze a prodávají něco žluté vypadá to jak scanky a ničí to motory, povolili jim 4% bio a oni to ředí 1:1 přitom výrobce důrazně zakazuje bio složky.

--
21. Listopad 2012 - 19:22
Fargon
5D 2.2 Comfort

Akurat som naftu preriedil vif-om.
Pomer podla navodu. (neprehal som to vacsim pomerom)
Uvidim co to spravi.
Tankujem prevazne stale na agip pumpe, takze by tam nejaka traktorova nafta nemala byt...
Nechcem s tym zatial moc chodit do Hondy, lebo nemienim platit za vymenu polky motora pokus omyl...zvlast, ked sa ten problem neda spolahlivo nasimulovat.
Uklada si palubny pocitac aj taketo chyby ktore sa nezobrazia na displeyi?
Ci sa vyplati urobit aspon diagnostika v servise..

--
21. Listopad 2012 - 15:16
rasto1303
Obrázek uživatele rasto1303
5D 2.2 Sport
mám od: 1.6. 2009
v provozu od: 30.1. 2008

Treba pri každom tankovaní pridávať do nafty VIF aby sa čiastočne eliminovali problémy ktoré spôsobuje nekvalitná nafta...

--
21. Listopad 2012 - 14:02
ajdl
5D 2.2 Comfort
mám od: 11.1. 2011
v provozu od: 8.2. 2018

U mne to nespadlo do nouzového režimu, musel jsem několikrát startovat. Auto mám rozebrané u Hondy, poslali lištu, trysky a čerpadlo do Bosche, kde ho chtějí za 13 tis repasovat - prý přidřený váleček v čerpadle. Podotýkám, že nikdy se nerozsvítila žádná kontrolka poruchy. Podle Hondy je to špatnou naftou, kterou vytáhli z nádrže (topná).

--
21. Listopad 2012 - 11:18
Bully
Obrázek uživatele Bully
bývalý majitel

Pokud ti motor spadl do nouzoveho rezimu, pak nechapu proc nesvitila kontrolka (Check System). V podstate jde o sporadickou zavadu, kdyz se da "vyresetovat" opetovnym nastartovanim- nekdy musis mozna i navickrat. Nemelo by to ale byt nic vazneho.
Ciste teoreticky to muze byt cokoliv s palivem- palivovy filtr, mozna jenom nejaky binec co pujde proplachnout s nejakym aditivem, v horsim pripade palivova lista, vstriky. A klidne to muze byt poskozena tlakova hadice od turba od nejakeho hlodavce, to je celkem casta vec.
Uplnou jistotu budes mit jenom s provedenou diagnostikou u Hondy a ev. prohlidkou, kod chyby nemusi byt na konkretni vec.

Civic Type-R 8G Beruna

--
20. Listopad 2012 - 19:02
Dejv
Obrázek uživatele Dejv
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011

Fargon napsal:
(hlavne podozrenie mam na palivovy filter, ktory najprv nemohli zohnat a potom sa im to zazracne podarilo...)

Propánaboha,však to je základní věc a oni ho nedokázali sehnat? To sou jelita a ne servis... Koulím očima
--
20. Listopad 2012 - 18:50
Fargon
5D 2.2 Comfort

Praveze sa to zbehlo uplne rychlo.
Skratka idem pridat plyn na podtocenej 5tke a auto vobec netiahne ani na plny plyn.
Tak som podradil na 4, potom 3 a to iste. Medziplyn nula bodov.
Skratka ten elektronicky plyn ako keby nereagoval spravne auto sa vyslovene po stlaceni plynu drhlo.
Tak som sa dokotulal na kraj cesty a a vypol motor. Za 10sekund som nastartoval. Nasledne som na neutraly vyskusal plyn (reagoval normalne).
Potom som sa skusil pohnut pomaly do predu aj dozadu. Skusal som zaber spojky, vsetko ok.
Tak som sa normalne rozbehol a isiel domov. Po ceste som auto poriadne prevetral a skusal som ho aj dusit ale nepodarilo sa mi tu situaciu nasimulovat.
To iste sa stalo zene. Po tom co som ju cca mesiac do zadu vyzdvyhol po podobnej situacii som sa vozil 2 hodiny po obchvatoch, podtacal, vytacal motor, ale situacia sa do dnes neopakovala...
Rasti vo mne podozrenie na servis Motorcar Bratislava, kde som si nechal menit olej a komplet filtre. (hlavne podozrenie mam na palivovy filter, ktory najprv nemohli zohnat a potom sa im to zazracne podarilo...)

--
20. Listopad 2012 - 15:43

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".