Hledat |
Civic diesel 103kW při nízkých otáčkách cuká a dusí seahoj, 10 min po natankování jsem popojížděl asi 20 min v koloně na dálnici - na jedničku pár metrů a stop. Najednou přestal jít motor do otáček, bez tahu (jako když nejde turbo). Motor chcípnul. Po nastartování jsem se snažil držet otáčky a jel jsem po uzavírce dál na dvojku, chvíli na trojku. Proti kopci to téměř zastavilo. Asi po 5 min najednou naskočily otáčky a dojel jsem víc jak 200 km domů bez problémů. Vložil ajdl, 3. Říjen 2012 - 7:14
|
5D 2.2 Comfort
mám od: 4.8. 2010
v provozu od: 1.4. 2006
Myslie, ze to budem vediet nejako dokazat?
5D 1.8 Sport
mám od: 25.4. 2009
v provozu od: 25.4. 2009
A co ked ten filter nebol vymeneny vobec napriklad? Never dneska uz ani originalnemu servisu.
5D 2.2 Comfort
Prave pozeram do dielenskeho manualu do casti system riadenia naftoveho motora. Tuto cast bez vybavenia a znalosti nemam sancu nijako skontrolovat. uvidim ako sa to dalej bude spravat a budem sa nasledne musiet obratit na nejakych odbornikov. (same snimace, cidla, riadiaci modul ecm, cmp, ect, app. Mozem urobit akurat tak vizualnu kontrolu casi ktore su vidiet a skontrolvat poistky...)
5D 2.2 Comfort
Auto uz druhy den od "poruchy" uplne normalne funguje. Najazdil som dalsich cca 200km, spotreba v normale, ziadne zvlastne zvuky ani vystrahy som si nevsimol.
skontrolovali sme vacsinu kabelaze smerujucej z/k motoru a precistili jej uchytenie.
Idem este prebehnut dielensky manual.
Palivovy filter bol meneny v Honde Motorcar Bratislava v zaciatkom novembra.
Da sa vobec palivovy filter nejako zle namontovat a to tak, ze by to mohlo sposobovat taketo nahodne chyby, ktore vacsinou vyriesi restart? (to sa mi nezda, ale ako na potvoru to zacalo prave po navsteve servisu, kde sa menili komplet fltre,co moze ale aj nemusi byt nahoda.)
5D 2.2 Sport
mám od: 1.6. 2009
v provozu od: 30.1. 2008
Skúsil by som ešte dať pre istotu vymeniť palivový filter či nie je náhodou zanesený , ale možno je to aj elektronikou...
bývalý majitel
on ale nejde v nudzovom rezime, v nudzovom rezime je auto schopne jazdy. jemu to ale zdochyna a nereaguje na plyn.
nech skusi nastudovat dielensky manual a nech skusi otestovat tie veci, ktore jo schopny otestovat (napriklad otestovat tlak v palivovej sustave je uz nad sily bezneho vodica).
aj tak nakoniec asi bude musiet nechat auto v honde, nech tam zistia pricinu..
5D 2.2 Sport
mám od: 1.6. 2009
v provozu od: 30.1. 2008
A nemôže byť problém s niektorým CR-vstrekovačom, možno je čiastočne zanesený a preto to hádže do núdzového režimu...
bývalý majitel
co tak zmerat tlaky vo valcoch, v stave, ked to neslape? podomacky som to robil tak, ze som vysroboval sviecku a pritlacil na otvor rukou vicko od hociakeho spreja. pri nameranych 13(jednotky neviem) na tlakomeri bolo citit tlak z valca, ze mi vicko podfukovalo....neviem, ale ci je to bezpecna metoda pri modernych motoroch....a keby neslapal valec, tak by auto triaslo
ale ked sa nad tym zamyslim, tak to bude skor nejaka elektronicka prkotina, to nebude mechanicka vec...kukni do motora, ci su vsetky konektory zapojene, ci nejaky nie je poruseny, ci ti hlodavce neposkodili kable...
pozri do dielenskeho manualu sekciu:
dielensky manual-motor-palivo a emisie-system riadenia naftoveho motoru
5D 2.2 Comfort
Diagnoatika, neukazala absolutne vobec nic..
Ziadna chyba v pameti palubneho pc, ziadny error kod.
Rano auto normalne nastartovalo a bezi bez problemov.
Tak uz aom z toho fakt jelen..
5D 2.2 Comfort
A je to tu zas. Palivom to na milion percent nebude.
Presiel som od poslednej takejto situacie asi 1000km.
Vif som dal do druheho tankovania za sebou na pumpe agip v Bratislave.
Auto prestalo tahat po zjazde z miernho kopceka.
Situacia sa uz znovu nastartovanim nevyriesila.
Ked som auto opakovane nastartoval, tak bezi pravdepodobne vnudzovom rezime.Otacky vbec nereaguju s pohybom plynoveho pedala. Plny plyn a skoro ziadne zvysenie otacok. Motor sa dusi..
Dokonca som si to aj natocil (aby som nasledne v servise nebol za blbca)
ale nstastie to nasledne videl aj mechanik, ked sme mu auto doviezli.
(musel ma tahat svagor lebo pohnut sa nedalo, lebo ked som vyhnal otacky aspon na 2k a pomaly pustal spojku motor sa hned dusil a padali otacky pod volnobeh)
Zajtra sa spravi diagnostika a snad budeme mudrejsi.
Opakujem ze na palubnom pc absolutne ziade chybove hlasenie...
Som nasrany lebo auto mam 150km od domu a momentalne nepojazdne.