Civic diesel 103kW při nízkých otáčkách cuká a dusí se

ahoj, 10 min po natankování jsem popojížděl asi 20 min v koloně na dálnici - na jedničku pár metrů a stop. Najednou přestal jít motor do otáček, bez tahu (jako když nejde turbo). Motor chcípnul. Po nastartování jsem se snažil držet otáčky a jel jsem po uzavírce dál na dvojku, chvíli na trojku. Proti kopci to téměř zastavilo. Asi po 5 min najednou naskočily otáčky a dojel jsem víc jak 200 km domů bez problémů.
Včera se to manželce stalo znovu při dlouhém průjezdu vesnicí 50 km/hod bez plynu.
máte někdo podobnou zkušenost? Dík

Vložil ajdl, 3. Říjen 2012 - 7:14

Hlavator
Obrázek uživatele Hlavator
4D 1.8 LS
mám od: 1.12. 2011
v provozu od: 13.11. 2008

nvm no..nepada to do nouzaku ? jinak co vim ja tak se radi dieslum pravidelne to pradne prohnat a vypalit

--
20. Listopad 2012 - 15:17
Fargon
5D 2.2 Comfort
mám od: 4.8. 2010
v provozu od: 1.4. 2006

Nazdar.

Dnes sa mi stalo nieco velmi podobne. Po zjazde z mierneho kopca na 5 rychlostnom stupni, klesla rychlost na cca 65km za hodinu.
Po zosliapnuti plynoveho pedala auto vobec nereagovalo a pokracovalo v spomalovani. Po podradeni a sliapnuti na plyn, to iste.
Ked som vyradil rychlost a stlacil plyn, otacky sa nezvysovali. Tak som sa dokotulal na krajnicu a vypol motor.
Ziadna vystrazna kontrolka nikde nesvietila. Po par sekundach som nastartoval a zrazu vsetko fungovalo OK.
Plyn reagoval atd.. auto zvysovalo rychlost na vsetkych stupnoch.
Tato vec sa stala aj mojej zene cca mesiac dozadu. Ostala stat na ceste.
Dosiel som za nou sadol do auta a isiel domov...
Vtedy som si myslel svoje, ale vidim, ze to bude nejaky problem...
Tankujem stale to iste, filtre boli komplet menene cca pred 2 mesiacmi.
Neviem si to vysvetlit. Skor mi to pripada ako nejaky bug v riadiacej jednotke...nakolko okamzite po nastartovani vsetko OK..
Skuste prosim poradit.
Dakujem

--
20. Listopad 2012 - 15:11
TECH
bývalý majitel

Nejsem zas takový odborník, ale buď máš problém s podáváním nafty - Rail(tuším) a nebo se vstřikovačema.TO jsou imho ND díly, které používají všichni výrobci automobilů do svých motorů, máš CR druhé generace.Tohle na vrakáči těžko seženeš a když tak jdeš do neznáma a levné to není ani na vrakáči-nevíš jestli budou-jsou dobré.Jeď přímo někam do Bosche, kde ty "čerpadla" dělají, repasují, mají zkušenosti.Může to být prkotina a oni, pokud to neumí - v Hondě, vymění "půl" motoru metodou pokus omyl.na tohle je potřeba odborník, fachman co má zkušenosti.Tyhle motory byli a jsou splehlivé.

--
6. Listopad 2012 - 9:57
ajdl
5D 2.2 Comfort
mám od: 11.1. 2011
v provozu od: 8.2. 2018

nešlo by to sehnat někde na vrakárně Japonců? Jak se ten díl správně jmenuje a nedá se zaměnit?
díky za radu, ajdl

--
6. Listopad 2012 - 7:58
TECH
bývalý majitel

ajdl napsal:
tak manželce volali z Hondy, že asi našli závadu - nějaké přidřené písty Bosch, které dodávají od nádrže naftu. Cena 50 tis za komplet, že je zkusí sehnat jednotlivě od Bosche.
Už jste někdo něco podobnýho slyšeli? A nehodí to hlášku!!

Filtry jsem vyměnil jako první, ten naftovej je samozřejmě za vzduchovým, vztekal jsem se nad tím skoro 3 hodiny.

Jasně, ASI....přidřít to může špatná nafta a nebo "žádná" nafta, asi máš na mysli RAIL.Měl si s tím jet přímo někam kde je BOSCH a mají nařadí, měřiče no všechno.To v Hondě většinou nemaji a budou to opravovat metodou pokus omyl.Taky se to musí udělat pořádně, najít i příčinu proč se to stalo, protože když se to blbě, špatně vymění,vyčistí atd, tak se to může za 2-3t km opakovat.Měl jsi jet k odborníkům.Jinak není vůbec běžné, že by se to přidíralo...jinak dá se to tou tuším repasovat.Vůbec bych se neunáhloval.
Kontaktuj Vaculíka ze světa motorů a on ti poradí co kde a jak.50 tkč je cenový nesmysl...

--
5. Listopad 2012 - 16:34
ajdl
5D 2.2 Comfort
mám od: 11.1. 2011
v provozu od: 8.2. 2018

tak manželce volali z Hondy, že asi našli závadu - nějaké přidřené písty Bosch, které dodávají od nádrže naftu. Cena 50 tis za komplet, že je zkusí sehnat jednotlivě od Bosche.
Už jste někdo něco podobnýho slyšeli? A nehodí to hlášku!!

Filtry jsem vyměnil jako první, ten naftovej je samozřejmě za vzduchovým, vztekal jsem se nad tím skoro 3 hodiny.

--
5. Listopad 2012 - 15:39
TECH
bývalý majitel

niio napsal:
TECH napsal:

je k něm,u přístup jak k penězům.

k palivaku sa dostanes v pohode len musis rozobrat cely stredovy panel. je to otazka 2min, ak si to uz niekedy robil, ak nie, tak pol hodina. Budes ale potrebovat velky kluc na vysrobovanie obruby palivaku, neviem, ci to pojde rukou, ale obruba ma priemer asi 10-12cm.
budes potrebovat jeden krizovy srobovak.

Já už Hondu nemám a měl jsem diesel a je to přesně tak jak pišu.

--
6. Říjen 2012 - 9:37
Storm
Obrázek uživatele Storm
majitel jiné Hondy

niio popisuje palivák u benzinu, u nafty jak píše Hellboy

--
5. Říjen 2012 - 18:58
Hellboy
Obrázek uživatele Hellboy
5D 2.2 Sport
mám od: 28.5. 2008
v provozu od: 28.5. 2008

niio:
palivový filtr není v nádrži ale za vzduchovým filtrem spíš pod je tam desný přístup Kleju

--
5. Říjen 2012 - 18:26
niio
bývalý majitel

TECH napsal:

je k něm,u přístup jak k penězům.

k palivaku sa dostanes v pohode len musis rozobrat cely stredovy panel. je to otazka 2min, ak si to uz niekedy robil, ak nie, tak pol hodina. Budes ale potrebovat velky kluc na vysrobovanie obruby palivaku, neviem, ci to pojde rukou, ale obruba ma priemer asi 10-12cm.
budes potrebovat jeden krizovy srobovak.

--
5. Říjen 2012 - 10:52

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".