Hledat |
Brzdy a destičkyPři podzimní servisní akci jsem byl obviněn z agresivní jízdy - destičky mám sjeté na 6 mm za 11000 km. Tvrdili, že to je asi polovina životnosti. Neřekli někomu z vás, jak jsou na tom ty vaše? Docela by mě to zajímalo. Je fakt, že je asi namáhám víc, než většina z vás, protože cca polovinu mého nájezdu tvoří německé dálnice a tam se necourám... Takže jak jste na tom vy a po kolika km je "normální" měnit destičky? 2bep napsal: Určitě někomu pomůže toto vlákno, hlavně první Danyho příspěvek (popisuje základní TypeR rozměr brzd, tedy 300mm). Vložil Bruure, 6. Listopad 2006 - 10:55
|
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006
no ja by som si tipol, ze nebude zly kotuc ako skor platnicky alebo, co je este logickejsie vysvetlenie a to ze prava strana ti zabera viac ako lava a tym padom budu aj viac zjazdene platnicky na tej strane a budu viac likvidovat kotuc. Skusil by som odvzdusnit pravdepodobne
Don´t Look To The Eyes Of A Stranger
5D 1.8 Sport
mám od: 27.11. 2008
kluci mám problémek s paravým kotoučem na zadku .... je pořád jako by z půlky načernalej z půlky vyleštěnej a vybraný dražky jako prase..... a to ma najeto 15tis. zbytek kotouču krásně vyleštěný a pomalu bez drážek.... to mají ty zadní kotouče tak malou životnost?????
5D 1.8 Executive
Ja som to bral ako normalnu vec, ze to proste patri k vybaveniu servisu, ale mozno len u inych automobiliek lebo moj mechanik si to severenne vytiahol, nastavil nadstavec podla velkosti,ani sa na nic nepatal. No v com musim manual pochvalit je, ze rozoberanie naraznikov, tapacirungov a podobne je tam popisane vyborne.Taketo veci om v nom vobec neriesil, to ma vediet mechanik, berie za to penize.
3D 2.0 Plus
mám od: 7.2. 2009
no podla mna su casto tie manualy praveze ako pre nesvojpravnych... Ale toto zorvna nie.. A veru mi este este hovoril kamarat, ze v autorizovanom servise mu veru na prvykrat zadne dosticky nevymenili (mal jeden z prvych 8G a spiekol zadky skoro), lebo nevedeli ako
:) Potom si objednali tu sadu a bolo... 
5D 1.8 Executive
To Pepa:
suhlasim, zatial mi so vsetkym pomohol a ked nebolo popisane, tak som sa vzdy vynasiel, zatial som s nim spokojny. Babo sa stazoval ze tam nepisu nic o sucasnom zatlacani a toceni.
4D Hybrid
mám od: 5.2. 2007
v-tec-inside : He,he, Ani být nemůže, je to manuál pro profesionály, není tam psáno jak se to dělá, ale co je nutno udělat. Profesionál má povědomí o běžných přípravcích a znalosti ze školení o speciálních přípravcích. Jen zápal a nadšení nestačí, bohužel.

5D 1.8 Executive
NA manual sa neda na 100 % spoliehat, nie je tam zase vsetko popisane, to sm zistil uz aj ja
3D 2.0 Plus
no ale v tom manuale to sakra zjavne nei je napisane, ze srobovat aj tlacit...
Toto co hovoris je ale jedine rozumne vysvetelenie. Rozhodne ale budem mat vecicku a tou to pojde v poho
5D 1.8 Executive
Sj srobovat, aj tlacit........samozrejme, to vsetko robi ta vecicka. Ked iba tocis, tak sa nic nedeje a stoji to ne mieste.
3D 2.0 Plus
pepavasa: snazil som sa to tu najst, nepodarilo sa mi
padam, vtec: oni sa dosky parkrat menili, takze nejakym zhrdzavenim atd. to byt nemohlo. Kamos nie je mechanik profik (ale je doslednejsi a sikovnejsi ako 90% v autorizovanych servisoch), ale robil uz na 10 hondach a tam bol ten srob normalny, si styrikrat otocil a bol klud, prasiatko sa krasne vratilo
:) To ho soklo, ze zrazu to ma honda tak... 
Ale malo sa to srobovat? Sme otocili 20 obratok a nic... nie nahodou aj srobovat, aj tlacit? Sakra, aj v tom mauale sa tvaria, ze len srobovat... Dokonca tam ani nie je nakreslene to udelatko, je to iba pri vymene prednych brzd. No som z toho jelen. Inak mi tie zadky vymenia v utorok na garncke, pohoda... a udelatko si objednam 
Presne inak tu sadu si objednam aj ja, aj na predok sa to hodi, aspon si urcite nic neskrizis na pietiku atd. Takze diky Pavle za link