Hledat |
Brzdy a destičkyPři podzimní servisní akci jsem byl obviněn z agresivní jízdy - destičky mám sjeté na 6 mm za 11000 km. Tvrdili, že to je asi polovina životnosti. Neřekli někomu z vás, jak jsou na tom ty vaše? Docela by mě to zajímalo. Je fakt, že je asi namáhám víc, než většina z vás, protože cca polovinu mého nájezdu tvoří německé dálnice a tam se necourám... Takže jak jste na tom vy a po kolika km je "normální" měnit destičky? 2bep napsal: Určitě někomu pomůže toto vlákno, hlavně první Danyho příspěvek (popisuje základní TypeR rozměr brzd, tedy 300mm). Vložil Bruure, 6. Listopad 2006 - 10:55
|
3D 2.0 Plus
mám od: 7.2. 2009
no ja myslim, ze 3krat za sebou das z 230 na 80 a mozem tym platnickam zamavat
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006
V zivote som o nich nepocul, nejaky Taiwan asi
Don´t Look To The Eyes Of A Stranger
3D 2.2
mám od: 12.11. 2008
co poviete na brzdy od XYZ?? http://www.motortech.sk/motortech.htm
www.xyz-racing.com
3D 2.0 SE
mám od: 30.3. 2009
Ano, uz to objednal, tak to snad stihne, nech mu to tam vsetci poriadne prebrzdime
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006
Darmo tu budes nad tym rozmyslat, pretoze tarox vyraba kity priamo pre 1.8 vratane 1.4 a pod 17" kolesa sa zmestia. Tusim na stranke tarox.cz som to videl.........studuj lebo neviem kam chodis na niektore info (5-6 mm podlozky??? - to si odoka odhadol )
Zrovna som smejdil na tej stranke a vsimol som si ze ponukaju brzdove hadice Goodridge a tusim pre FN sedi aj na FK, aspon podla katalogu.
Don´t Look To The Eyes Of A Stranger
bývalý majitel
Myslím, ze GS nejaké brzdenie na diaľnici zvládnu s prehľadom, čo im robí problém je dlhodobá vysoká záťaž, napríklad na okruhu alebo dole nejakým dlhým prudkým kľukatým zjazdom. Keď sa prehrejú cez nejakú kritickú teplotu tak sa fakticky zničia a prestanú brzdiť úplne.
3D 2.0 SE
mám od: 30.3. 2009
Pokial sa jednemu tajparistovi podari, Tarox bude mozne vidiet na zraze vo Vsemine, snad to dovtedy stihne nahodit. To len tak fyi.
bývalý majitel
Nie je podstatné uchytenie brzdiča, ale smer otáčania kolesa. A ten je rovnaký vpredu aj vzadu. Čiže opačne to treba dať ak mienite hlavne cúvať.
Inak ten smer sa dá vydedukovať aj z toho, že tie drážky majú odvádzať prach, čo sa z doštičiek uvoľňuje. Logicky by to malo byť zvnútra von, a nie naopak, takže smer je z toho podľa mňa jasný. Drážky musia do brzdičov prichádzať konkávnou stranou napred.
3D 2.0 Plus
to som ale fakt zvedavy, ake brzdy Ti tam daju. Priamo na 5D toho moc nie je a asi ani nebude a nejake green stuff pri pokusoch 230 na dialnici species len o nieco neskor
3D 2.0 Plus
No ano, TAROX BIG KIT sa na 1.8 musi dat, ved ked idu na 1.8 CTR brzdice, tak jasne, ze idu aj TAROX. Akurat ani TAROX by sa asi nezmestil pod OEM 17x7 ET55 kola, ale museli by ist 5-6mm podlozky, alebo ine kola.
Cana 1500 EUR sedi, tak nejak to stoji