type r 2016 oficiálně- 310ps 400Nm

Johnyka
Obrázek uživatele Johnyka
majitel jiné generace

Zdá se, že výjimka potvrzuje pravidlo. Já jsem se docela držel, protože by si určitě něco našli a dohadovat se mi opravdu nechtělo Jsem zlý . Tak jsem dal na "tvou" radu a jelikož už mám skoro 2 000 km zkusil jsem to vytočit až k 5 000. Pokud mě někdo pozoroval, jak jsem vysmátý, tak si asi musel myslet, že na něčem jedu Hlasitě se směju . Rychlost v té chvíli no Offtopic . Tak a teď trochu k - Type R.
1) Nejde nastavit vnitřní osvětlení tak, že když otevřu dveře, tak se rozsvítí stropní lampičky (Večer by se to hodilo).
2) Honda Connect - ovládání OK, člověk si to osahá a zvykne si, zkoušel jsem Navigaci a ta se raději ani nezapne a pokud už se uráčí, že jo, tak načte mapu, funguje 30 sec. a pak zkolabuje (Už řeším se servisem, bude se přehrávat Firmware).
3) Bez AC v teplých dnech ani ránu, je v tom jako ve skleníku. (U 8G jsem měl panoramatickou střechu a takové horko jsem v autě snad nikdy neměl)
4) Start/Stop - Proč ???, naštěstí jde vypnout

--
11. Červen 2016 - 14:31
pilot
5D 1.8 GT
mám od: 11.1. 2019
v provozu od: 26.7. 2010

vida, většinou bývají právě ti starší nějak víc v pohodě, ale vyjímka nejspíš potvrzuje pravidlo Jsem potměšilý . Tak hlavně ať z toho není pravidlo Jsem zděšený !! Asi bych byl protivný ale už taky Jsem potměšilý ..
Jinak pravda, každý motor si zaslouží zajet Andílek , osobně preferuji střídání režimů, včetně střídání otáček a zatížení. Hlavně ať z něj nevychováš "lenocha", občasné "vystřelení" otáček Andílek +-do5000ot/min bez většího zatížení (s ohřátým motorem!!!) nepovažuji za chybu ani u Hondy. Ale neber/te mě za slovo, není to můj typeR Jsem zamilován...666 ..

--
10. Červen 2016 - 19:54
Johnyka
majitel jiné generace

To Niio:
Výška je o trochu nižší než 8G. Pokud je obrubník nízký, tak se dá zajet i předkem, když je však vysoký, tak k němu couvám. Díky bohu, za senzory a parkovací kameru, která má velice pěkné rozlišení a přenos se vůbec neseká. Po "hrbolaté" cestě se s tím asi dát bude, pokud by na to dal někdo 18" tak by to bylo samozřejmě pohodlnější. S lesní cestou bych to neriskoval...na to jsou jiné auta.

To pilot:
No byli dva (cca 35, 55), asi už jsou chytřejší Palce nahoru . Ten starej byl protivnej jak ****. Nejdříve se mu nelíbilo, že mám převozní značku přilepenou na předním skle. Vytasil na mě všemožné paragrafy, zákony a vyhlášky. Když jsem mu ukázal, jak to auto vypadá ze zadu, a že by přes to "obří křídlo" a totálně černé sklo asi hodně neviděl, tak se zaměřil na povinnou výbavu, pak chtěl vidět u druhou část od dálniční známky. Mladej byl v pohodě, snažil se toho starého klidnit, ale ten si mlel pořád svoje. Tak jsem to aspoň při odjezdu trochu protočil 666 . Točím pořád do 3 500, více bych chtěl dát, až tam budu mít najeto cca 2 500 km. Jinak jezdím tak na 1/2 plynu. Zkoušel jsem i +R režim a ten je opravdu brutální. Celé auto ztvrdne, reakce na plyn je agresivnější, i zvuk je hlubší.

--
9. Červen 2016 - 19:27
pilot
5D 1.8 GT

Mě by docela zajímala ta kontrola od hluchavek Jsem potměšilý .. = co se jim nelíbilo na novém autě Jsem šokován ..??
A pak takové ty postřehy: jak často vytočíš motor a kam až to už lze, tj. jak se daří zajíždění a zda je znát nějaká změna vzhledem k motoru.. Určitě se toho najde víc až osobně Andílek666 ..

--
9. Červen 2016 - 17:24
niio
bývalý majitel

a co vyska podvozku? co som meral, tak je to rovnako ako pri 8G. da sa s tym parkovat po obrubnikoch? pripadne ist niekde k jazeru po hrbolatej ceste alebo po rozbitej lesnej ceste?

--
9. Červen 2016 - 16:59
Johnyka
majitel jiné generace

Jelikož děti zatím nemám, tak nedokáži posoudit, kolik je potřeba převážet věcí. Vždy to jde ale vyřešit Boxem na střechu (taky je v plánu). Co se týče kufru, tak je srovnatelný s 8G, má výhodu v absenci dojezdového kola, tudíž je tam dvojité dno, do kterého se vleze opravdu hodně věcí. S místem na zadních sedačkách zatím taky nikdo moc problém neměl, auto má teda jen 4 místa. Používám ho denně, jiné auto nemám, a troufám si říct, že 8G bylo mnohem víc nepohodlnější, ale třeba je to pouze můj dojem. Co se týká hlučnosti, tak tam dávám 1*. V 8G jsme se při 135 přeřvávali, tady nic, člověk mluví jako při 50, dokonce i v těch 150 to bylo úplně v pohodě.

--
9. Červen 2016 - 12:44
niio
bývalý majitel

napis potom aj, ci je to pouzitelne, ako hlavne auto do rodiny s dvomi malymi detmi, ci je to na denne dochadzanie do roboty, co ti tam vadi a tak...lebo vsetky recenzie sa skoncili tak, ze auto super, ale na denne jazdenie nie...aka je hlucnost pri 135 oproti 8G?

--
9. Červen 2016 - 12:36
Johnyka
majitel jiné generace

Tak jsem si opět našel chvíli, abych tedy něco napsal. Předem děkuji všem za pochvalu. Jsem rád, že to tady někdo sem tam přečte a má smysl něco o tomto autě psát. Momentálně máme najeto cca 1 000 km, dvě nádrže pryč, ale tolik zážitků, jako nikdy předtím. Včera jsem absolvoval trasu Ostrava - Brno s nastaveným tempomatem na 135 km/h s výslednou spotřebou u domu 7,4 l, občasné zrychlení až k hranici 3 500 ot/min. Jinak už máme taky první kontrolu od našich milých ochránců zákona Hovínko v životě jsem nezažil větší BUZERACI !!!. Mám v plánu udělat FB stránku a možná i youtube kanál. Klidně piště, co vás zajímá. Budu se snažit odpovědět. Jinak na sraz do Prahy nemám problém dojet, jen mám takový pocit, že se mi kryje s dovolenou v AT.

--
9. Červen 2016 - 12:31
dolby68
majitel jiné generace

Ten Most by byl skvělý nápad, pokud bude samozřejmě Johnyka souhlasit. Palec nahoru Ale i Praha by byla super Palec nahoru

--
9. Červen 2016 - 11:24
pilot
5D 1.8 GT

Á propos: připojuji se ke gratulaci Palec nahoru
Mžná by to tu sneslo nějakou samostatnou kolonku k reálným pocitům z typeR 9g, ať víme, co nás čeká Andílek (Martine [2bep], šlo by to Červenám se ..??) Nebo bude vyhovovat v tomto vláknu..(?) = já bych to klidně nechal tady Koulím očima ..
A setkání v Brně by tedy mohlo vyjít + co takhle se podívat i do Mostu 666 ..??
Zatím jsem s 9g typeR neměl tu čest, tak jsem docela dost zvědav Cool

--
8. Červen 2016 - 17:30

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".