Třeba levný dopravce nebo levný zdroj. Způsobů je asi více. Přeci na něčem musí vydělat.
--
22. Srpen 2011 - 11:56
Fanda
bývalý majitel
Stewee napsal:
...Ked vsak preratate vyssiu cenu premioveho benzinu a date ju do rovnosti s cenou usetreneho pollitra, aka realna uspora je v prevadzke Civica?...
Přesně! Celé to je marketingová bublina. Pokud zůstanu u korun (v éčkách to je obdobně), tak ten "lepší" benzín stojí vždy nejméně o Kč na litr více. Takže plná nádrž s ním je +50Kč. Při ceně benzínu (ať nežeru) cca 36Kč bych musel na nádrži ušetřit 1,4L, abych byl vůbec na nule. Pokud by úspora byla fakt alespoň 0,5l/100km, tak OK. Na nádrž se ujede +-600km, úspora by tak byla 3L (cca 108Kč), tedy vlastně po odečtení zvýšených vstupů ušetřím možná 60Kč. Je to ale celé pravda?
--
22. Srpen 2011 - 11:50
Stewee
mám od: 19.5. 2011
v provozu od: 19.5. 2011
Mili Civicania, mnohi tu pisete skusenost v tom, ze pri benzine s vyssim oktanovym cislom badate cca. 0,5 litra uspory benzinu na 100 km jazdy. Ked vsak preratate vyssiu cenu premioveho benzinu a date ju do rovnosti s cenou usetreneho pollitra, aka realna uspora je v prevadzke Civica? Mylim, ze ziadna, skor naopak, ze?
Cize jwdine, co nas moze hriat, ked dame Civicu lepsi benzim je to, ze ma kvalitnejsiu stravu, pri (takmer pre vsetkych) necitelnej zmene vykonu. O uspore penazi pri prevadzke s premiovym benzinom vsak v tomto smere asi nebude ani reci
Bolo by celkom uzitocne, ak niekto vie o nejakom nedavnom teste benzinov co sa tyka ich kvality alebo teste sieti jednotlivych znaciek, ci sa skutocne natankovany liter paliva rovna realnemu litru objemoveho merania. Hodte sem link, nech zistime, ci nase vypoctu spotreby nebudeme musiet od zakladov preratavat
To je sice pěkná cena, ale musíš mít takovou stanici buď v dosahu domova, nebo jako průjezdní bod. Tedy místní výhoda ?
Ale i tato skutečnost má svoji váhu i když jde o motorovou naftu. ------ Čerpací stanice: TANK ONO s.r.o., Kokořínská 3733, Mělník Pokutovaný subjekt: TANK ONO s.r.o. Datum kontroly: 12.7.2010 Pokuta: 80 000 Kč Zjištěné porušení jakosti: NM - bod vzpl.37,0°C Hodnota specifikace: bod vzpl. min. 53,0°C
--
17. Srpen 2011 - 8:46
zitnyp
Administrátor
bývalý majitel
jo vopruz to byl ale takhle jednou za cas me to i bavilo :D
rybiz napsal:
To musel bejt děsnej vopruz
Fakt si myslíš že to za těch pár šupů stojí
Nevím jestli není lepší tankovat u pumpy kde je benzín za 31,90 a jet tak abych měl alespoň trochu požitek jízdy Přijedeš domů o půl hoďky dřív, dáš si v ušetřeném čase pivko a budeš rozjímat jak jsi se zase jednou pěkně svezl A ještě budeš mít dobrý pocit že si těm zlodějům u Shellky (OMV)nedal ani korunu :thumbup:
U firmy Tank Ono. Přehled aktuálních cen benzínu a nafty u jednotlivých firem najdeš zde
--
17. Srpen 2011 - 8:20
2bep
Administrátor
bývalý majitel
No osobně spíš začínám experimentovat s Carerou95 resp. 100 od OMV a při stejném stylu to vypadá na 0,5 na 100 úsporu.
Ale hlavně, dlouhodobě jezdim pod spotřebou dřívější mazdy 1,5. Takže jsem spokojený
zitnyp napsal:
ja jsem si tim jen overoval, ze kdyz pojedu celou tu trasu cca 100 (v praze podle ceduli) vs kdyz jsem jel tam, ze po dalnici tech 130 a skrz prahu tak jak jsou psany cedule, tak ze rozdil casu je cca 15minut
cesta tam me trvala cca 1:30, cesta zpet cca 1:45
cestou tam jsem mel 6.8litru, coz jsou 2litry uspora, coz na 150km pri cene benzinu 35.5,- (cena shell a OMV v HK) dela 3litry, coz je usetrenejch 106.50,-
z cehoz soudim, ze usetrenejch 100kacek za 15minut me prijde fajn pokud clovek nevydela za hodinu jeho prace rekneme 300kacek resp. 400kacek a vice, pak uz to neni tak rentabilni )
4D Hybrid
mám od: 5.2. 2007
Třeba levný dopravce nebo levný zdroj. Způsobů je asi více. Přeci na něčem musí vydělat.
bývalý majitel
Přesně! Celé to je marketingová bublina. Pokud zůstanu u korun (v éčkách to je obdobně), tak ten "lepší" benzín stojí vždy nejméně o Kč na litr více. Takže plná nádrž s ním je +50Kč. Při ceně benzínu (ať nežeru) cca 36Kč bych musel na nádrži ušetřit 1,4L, abych byl vůbec na nule. Pokud by úspora byla fakt alespoň 0,5l/100km, tak OK. Na nádrž se ujede +-600km, úspora by tak byla 3L (cca 108Kč), tedy vlastně po odečtení zvýšených vstupů ušetřím možná 60Kč. Je to ale celé pravda?
5D 1.8 GT
mám od: 19.5. 2011
v provozu od: 19.5. 2011
Mili Civicania, mnohi tu pisete skusenost v tom, ze pri benzine s vyssim oktanovym cislom badate cca. 0,5 litra uspory benzinu na 100 km jazdy. Ked vsak preratate vyssiu cenu premioveho benzinu a date ju do rovnosti s cenou usetreneho pollitra, aka realna uspora je v prevadzke Civica? Mylim, ze ziadna, skor naopak, ze?
Cize jwdine, co nas moze hriat, ked dame Civicu lepsi benzim je to, ze ma kvalitnejsiu stravu, pri (takmer pre vsetkych) necitelnej zmene vykonu. O uspore penazi pri prevadzke s premiovym benzinom vsak v tomto smere asi nebude ani reci
Bolo by celkom uzitocne, ak niekto vie o nejakom nedavnom teste benzinov co sa tyka ich kvality alebo teste sieti jednotlivych znaciek, ci sa skutocne natankovany liter paliva rovna realnemu litru objemoveho merania. Hodte sem link, nech zistime, ci nase vypoctu spotreby nebudeme musiet od zakladov preratavat
4D Hybrid
Ostravák může koupit benzín u Orlenu v obci Branice(PL) za 29.50 anebo v obci Chalupki(PL), také u Orlenu, za 31.00 Kč. MrkniSeSem
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011
No jó, všechno zdá se v středočeském kraji. V Ostravě pod 34 nic.
5D 1.8 Sport
mám od: 28.11. 2008
v provozu od: 28.11. 2008
By mě zajímalo jak se jim podařilo snížit bod vzplanutí o 16°C
4D Hybrid
To je sice pěkná cena, ale musíš mít takovou stanici buď v dosahu domova, nebo jako průjezdní bod. Tedy místní výhoda ?
Ale i tato skutečnost má svoji váhu i když jde o motorovou naftu.
------
Čerpací stanice: TANK ONO s.r.o.,
Kokořínská 3733,
Mělník
Pokutovaný subjekt: TANK ONO s.r.o.
Datum kontroly: 12.7.2010
Pokuta: 80 000 Kč
Zjištěné porušení jakosti:
NM - bod vzpl.37,0°C
Hodnota specifikace: bod vzpl. min. 53,0°C
bývalý majitel
jo vopruz to byl ale takhle jednou za cas me to i bavilo :D
Petr Žitný
4D Hybrid
U firmy Tank Ono. Přehled aktuálních cen benzínu a nafty u jednotlivých firem najdeš zde
bývalý majitel
No osobně spíš začínám experimentovat s Carerou95 resp. 100 od OMV a při stejném stylu to vypadá na 0,5 na 100 úsporu.
Ale hlavně, dlouhodobě jezdim pod spotřebou dřívější mazdy 1,5. Takže jsem spokojený