MY 2009

Dnes sa mi podaril v praci takyto ulovok,podla toho obrazku by sa mali v novom modelovom rocniku objavit nove motory.
16092008032.jpg

Vložil džulio, 16. Září 2008 - 7:50

TECH
bývalý majitel

jc napsal:
Ano, podvozek by se dal naladit i lip, ale urcite to neni takova hruza. Da se s tim jezdit rychle i na nerovnem povrchu, jen je potreba si zvyknout a nebat se :)

To máš pravdu, problém v tomto není.Jenže co lidi co si koupěj auto opravdu jen na běžné ježdění,těm to moc po chuti není.Na předváděcí jízdě si toho člověk většinou nevšimne.IMHO měli udělat u 5D dva podvozky.Normál a Sport.Jeden na "pohodlno" a druhý na sportovno.Ale je mi jasné že každej tu tvrdost a pohyby karoserie řešit nebude.

--
24. Září 2008 - 14:18
padam
Obrázek uživatele padam
Administrátor
bývalý majitel

jc napsal:
Da se s tim jezdit rychle i na nerovnem povrchu, jen je potreba si zvyknout a nebat se :)

Souhlas. Pocitově zadek sice jakoby "plave", ale na stabilitu to nemá vliv, je to jen pocit. Člověk se nesmí bát.
--
24. Září 2008 - 12:39
jc
Obrázek uživatele jc
bývalý majitel

Ano, podvozek by se dal naladit i lip, ale urcite to neni takova hruza. Da se s tim jezdit rychle i na nerovnem povrchu, jen je potreba si zvyknout a nebat se Směju se

--
24. Září 2008 - 12:24
TECH
bývalý majitel

2pepavaša:No dejme tomu, nebudu to pitvat...měli ho dát ale i dozadu. Směju se

--
24. Září 2008 - 11:57
TECH
bývalý majitel

Shi napsal:
TECH napsal:
2SHI:Ano to je pravda, ale o to mi snad ani nešlo.Řeším normalní jízdu a tam Civik na špatnem povrchu jakoby poskakuje(krauluje) ačkoli kola jsou pevně na silnici.IMHO to není dané torzkou, ale špatným naladěním.Vždy je asi něco za něco.V každém případě to dělá i předek a tam torzka není že...:)

Naštěstí jezdím po poměrně dobrých cestách, takže tento jev jsem ještě nepozoroval.

Na dobrých cestách to nezpozoruješ, tam je Civik excelentní.Ale zeptej se Kinga, ten ti můj názor potvrdí.

--
24. Září 2008 - 11:55
Shi
bývalý majitel

TECH napsal:
2SHI:Ano to je pravda, ale o to mi snad ani nešlo.Řeším normalní jízdu a tam Civik na špatnem povrchu jakoby poskakuje(krauluje) ačkoli kola jsou pevně na silnici.IMHO to není dané torzkou, ale špatným naladěním.Vždy je asi něco za něco.V každém případě to dělá i předek a tam torzka není že...:)

Naštěstí jezdím po poměrně dobrých cestách, takže tento jev jsem ještě nepozoroval.

--
24. Září 2008 - 11:49
pepavasa
Obrázek uživatele pepavasa
Administrátor
4D Hybrid
mám od: 5.2. 2007

Je, a říká se jí přední příčný stabilizátor. Dost důležitá věcička.
Směju se

My Japan nickname is Nokunokarukaarika

--
24. Září 2008 - 11:30
TECH
bývalý majitel

2SHI:Ano to je pravda, ale o to mi snad ani nešlo.Řeším normalní jízdu a tam Civik na špatnem povrchu jakoby poskakuje(krauluje) ačkoli kola jsou pevně na silnici.IMHO to není dané torzkou, ale špatným naladěním.Vždy je asi něco za něco.V každém případě to dělá i předek a tam torzka není že...Směju se

--
24. Září 2008 - 10:55
Shi
bývalý majitel

chyshney napsal:

Nie som v tomto expert, ale vraj prave torzka je ten dovod, preco to odskakuje. Ak teda toto myslis. A aj napriek absencii multilinku je naladeny vraj velmi dobre. To aspon pisali v kazdej druhej recenzii.

Četl jsi porovnání podvozků 5D, TypeR a Kolyho 5D ? Myslím, že to je oč tu běží. Standardní naladení podvozku 5D je takové že je tvrdoměkký - tvrdé tlumiče, měkké pružiny, ve výsledku při dvojitém esíčku lze podvozek poměrně nepěkně rozhodit. Stalo se mi při cca 60 km/h na suchém asfaltu (při prasečím stylu jízdy), že se ozvala stabilizace právě z toho důvodu, že se kastle při třetí změně směru jízdy zhoupla a nebylo to nikterak příjemné. Podobně přejezd horizontu s prudkým klesáním a se zatáčkou těsně za horizontem - měkotvrdý podvozek se zase zcela zbytečně zachoval tak nějak zvláštně a zadek auta se jakoby hrnul kupředu. A podle Kolyho zjištění by možná stačily jen jiné pružiny.

--
24. Září 2008 - 10:23
chyshney
5D 1.8 Sport
mám od: 10.3. 2008

TECH napsal:
chyshney napsal:
Na zlepsenie chovania sa podvozku by asi museli naviac menit celkovu koncepciu zadku a to by uz bolo nakladne. Proste raz sa vybrali cestou velkeho kufra, poznali plusy a minusy, hralo im to do kariet pri znizovani ceny, tak pochybujem, ze toto budu menit v sucasnej generacii.

Myslel jsem naladění podvozku, ne víceprvek.Kufr je velkej(to je dobře) a torzka stačí.Jen je blbě (myšleno všeobecně) naladěná, což neznamená že by Civik byl díky podvozku pomalej, naopak.Mě jen vadí ty pohyby karoserie na horším povrchu.(tzv kraulování)

Nie som v tomto expert, ale vraj prave torzka je ten dovod, preco to odskakuje. Ak teda toto myslis. A aj napriek absencii multilinku je naladeny vraj velmi dobre. To aspon pisali v kazdej druhej recenzii.

--
23. Září 2008 - 20:40

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".