Zdravim osazenstvo,
stejne jako kluci ve vedlejsich vlaknech, marne uz nejakou chvili shanim peknou cernou 1,8. I kdyz by se mi libilo mit kuzi, panoramu, navi a xenony, tak...na to to nejezdi.
Mam v planu koupit Civica tak na 3-4 roky, za tu dobu prijde budto sluzebak, nebo jiny naroky na prostor. Pocitam s najezdem tak 60t za celou dobu.
Ma otazka zni:
Co si myslite o koupi auta, ktery ma najeto skutecnych 260t.km, s cenou o 50-70t. nizsi, nez ostatni vozy s napsanymi 85t.km, ale realitou plnou pochyb, kdy muzou mit tech 260 taky, jen o tom nevime. Za tech 70t.kc by bylo mozny udelat servis, vymenit co je potreba a mit jistotu, ze je vymeneno a auto ty 4 roky bez problemu vydrzi. S tim, ze pri tech 260t. uz mohlo mit kopu veci vymeneno v origo servisu.
Konkretneji treba tady:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda/civic/15871460?goFrom=list
Jakoukoli debatu o servisu beru jako UP a radu, takze pokud mate zkusenosti se servisem pri 300t.km, sem s nimi.
Dal jsem to do tema bazaru, protoze se to nikam jinam nehodilo.
Diky za rady.
5D 1.8 Sport
mám od: 30.9. 2014
v provozu od: 23.6. 2007
Jakym zpusobem se da sehnat servisni historie? V Honda servisu mi to vydaji? Nebo Cebie? Ta taky nema vsechno...
4D 1.8
mám od: 28.4. 2012
v provozu od: 27.7. 2006
Když si pořídíš Civica koupeného v ČR, tak si podle VIN zjistíš kompletní servisní historii a kupuješ auto bez rizika, že bylo bourané, má stočený tachometr a jiné pasti, které hrozí u auta z dovozu.
Já osobně bych nekupoval Civica s více jak 120 000 km. Nejenom kvůli většímu opotřebení, ale i následnému prodeji.
Samozřejmě je ale důležitější konkrétní stav než stav tachometru.
bývalý majitel
Ano, žena je druhý nejčastější řidič. V Německu sice jsou, jen ne každý chce absolvovat dovoz, rizika a platby s ním spojené.
Bývalý spolužák si nedávno dovezl z Německa Passata, od té doby jen opravuje, přidřená vačka, turbo K.O., průnik nafty do oleje, atd.. když to má člověk takhle z první ruky tak vidí, že ani Říše není spása.
5D 1.8 Sport
...a stoji tam uz minimalne 2 mesice.
Cca pred mesicem tam jeden peknej za 180 visel, ale behem dopoledne byl fuc. Od ty doby nic moc.
Na druhou stranu v Nemecku jich je jeste stale, zda se, docela dost.
A kdyz se divam na ridice Civicu, tak vidim v 70% pripadu zenskou. Tak ci tak ho chci.
Na koupi mam jeste stale dost casu, proto to nechci uspechat a kazdej den vyhlizim.
bývalý majitel
U benzínu 1.8 není 250 tisíc běžný nájezd, většina aut z 2007 bude mít do 100tis km, psal jsem to tu několikrát, povětšinou tohle auto řídí pánové 50-60+ let a ti toho už moc nenajezdí, podívej se kolem sebe koho uvidíš za volantem. Že jsme tady na foru povětšinou do 35ti let je proto, že hodně majitelů ve věku co jsem psal zkrátka nesjíždí internet.
Ano ceny se drží vysoko, vím to moc dobře, auto jsem kupoval loni a vím jaká byla dřina ho sehnat ve stavu co jsem chtě! Navíc myslím, že bych ho dnes prodal téměř za stejné peníze..zkrátka na trhu nejsou. Ale věř mi, že koupit auto s 250tis km na tachometru nebude žádný med. Ano, může být v dobrém stavu, ale moc tomu nevěřím, obzvlášť když stojí v bazaru.
5D 1.8 Sport
Prodej na konci jsem nejak nedomyslel.
Bohuzel se bojim, ze vetsina aut bude stejne s podobnymi kilometry, jen o tom nebudu vedet a budu do toho muset sypat dalsi penize jeste nad vyssi porizovaci hodnotu.
Co me ale ted toci je, jak nesmyslne vysoko se u nas ceny vetsinou drzi, v Nemecku jsou v lepsim stavu/vybave za mensi penize i pri nasem prastenym kurzu. Bohuzel si pripocitavam 10-20t. za dovoz/prihlaseni, pak uz se to zas nevyplati. Zvlast se tam hnat za necim, co clovek nakonec nebude chtit vzit.
A ted babo rad.
bývalý majitel
Nekupovat, nedávno to někdo řešil na H-C a psal jsem mu něco ve smyslu ať se podívá co stojí například:
(ORIGO)
- Tlumiče
- Ramena
- Spojka
- Brzdy
- Homokineťáky
- Ložiska kol
- Silentblonky nápravnice, pokud seženeš, když ne, tak celá za 25 000,-
Ve zkratce jen za origo tlumiče a ramena dáš kolem 40 tis Kč... když si je přidáš rovnou, koupíš auto, který jednou prodáš a nebudeš s ním jezdit po servisech...když koupíš něco s 300tis km, tak už to nikdo za solidní peníze nekoupí...