Koupe 1,8 s 250t.km +?

Zdravim osazenstvo,

stejne jako kluci ve vedlejsich vlaknech, marne uz nejakou chvili shanim peknou cernou 1,8. I kdyz by se mi libilo mit kuzi, panoramu, navi a xenony, tak...na to to nejezdi.Směju se
Mam v planu koupit Civica tak na 3-4 roky, za tu dobu prijde budto sluzebak, nebo jiny naroky na prostor.Směju se Pocitam s najezdem tak 60t za celou dobu.

Ma otazka zni:
Co si myslite o koupi auta, ktery ma najeto skutecnych 260t.km, s cenou o 50-70t. nizsi, nez ostatni vozy s napsanymi 85t.km, ale realitou plnou pochyb, kdy muzou mit tech 260 taky, jen o tom nevime. Za tech 70t.kc by bylo mozny udelat servis, vymenit co je potreba a mit jistotu, ze je vymeneno a auto ty 4 roky bez problemu vydrzi. S tim, ze pri tech 260t. uz mohlo mit kopu veci vymeneno v origo servisu.
Konkretneji treba tady:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda/civic/15871460?goFrom=list

Jakoukoli debatu o servisu beru jako UP a radu, takze pokud mate zkusenosti se servisem pri 300t.km, sem s nimi.

Dal jsem to do tema bazaru, protoze se to nikam jinam nehodilo.
Diky za rady.Směju se

Vložil Icing, 17. Červenec 2014 - 12:36

nexus_cz
Obrázek uživatele nexus_cz
bývalý majitel

Překrucuješ věci co jsem nikdy nenapsal a pak si ještě přijdeš ukřivděný že s tebou nesouhlasím, přitom se v několika věcech shodneme.

Dalej tu na fore je kopec ludi z IT oblasti, tak sa mi nesnaz tvrdit, ze nevedia, co paypal je.
Pracuju v IT, u nás mají PayPal tak 4 lidé ze 30 a Ti to ani neumí vyslovit.

A pokial je pre teba usetrenych cca 500 euro ako u mna v pripade setu spojky s dvojhmotou par drobnych, tak musis mat velmi dobre platenu pracu.
Psal jsem někde, že je pro mě 500 EURO, několik drobných? Ne nepsal a je logické, že úspora na tomto díle bude vyšší, jedná se o jednu z nejdražších součástek na autě. Psal jsem že na spoustě věcí ušetříš právě jen těch pár drobných, můžeš si to přečíst znovu, pokud jsi to špatně pochopil, ale vyjádřeno je to myslím dost srozumitelně.

A preco nekupit auto s 250000 km? Pokial je za dobru cenu, ze aj s dodatocnymi nakladmi na opravy/vymeny sa auto vyrazne nepredrazi oproti novsim rocnikom s nizsim najazdom a tym padom pri predaji aj drahsim autam.
Tohle je hloupost, kup si auto co má najeto 250 a pak si kup o pár desítek tisíc dražší automobil co má najeto 100 tisíc a je v hezkém stavu. Nasyp peníze do výměny dílů u toho s 250tis (jasně můžeš jezdit ve stavu jakém bude, tedy podvozek za zenitem, pak jsi ale nezodpovědný blázen) a za pár let auta prodej a porovnej prodejní ceny včetně investic, uvidíš jak se ti to "vyplatilo"...

Neviem preco mas potrebu sa hadat s kazdym, kto si dovoli mat iny nazor ako ty. Pozeras sa na vec iba zo svojho uhla pohladu a ten vnucujes aj ostatnym.
Já Ti nic nevnucuju, jestli si chceš koupit Cívu se čtvrt miliónem, klidně si ho kup, já jen píšu proč to neudělat, autor topicu se ptal na názory.

..ale ja som len poukazal na to, ze existuje aj nieco ine ako origo diely (aj ked asi nie k vsetkym dielom existuje druhovyroba).
Ano existuje, otázkou je kdy jí lze použít a kdy ne. Ono vyměnit třeba tyčky stabilizátorů, ušetřit pár stovek a po pár tisících je měnit znovu.. nebo věci s horším přístupem, HK klouby, atp... u nás se říká "levné věci, se kupují 2x". A některé rádoby renomované značky dokáží vyrábět pěkné zmetky. Nejsem zastánce jen a jen OEM dílů, ale někdy je třeba se zamyslet a přečíst recenze, jestli rameno, co je levnější o 3tis Kč vydrží totéž, respektive jeho čep a nebo zda ujede 30 tisíc a pak budeš stejně muset koupit to OEM.

--
24. Červenec 2014 - 13:02
Goku_SSJ4
Obrázek uživatele Goku_SSJ4
bývalý majitel

2 nexus_cz:
Presne ako pises. Nie kazdy vie objednavat zo zahranicia, ale to neznamena, ze tu taki nie su. Dnes uz ma dost ludi paypal. Dalej tu na fore je kopec ludi z IT oblasti, tak sa mi nesnaz tvrdit, ze nevedia, co paypal je. Neviem ako je to v Cesku, ale ja mam debetnu kartu zo SLSP (Visa) a mozem nou platit cez net (ano, zadam cislo karty, ano, zadam overovaci kod atd...). Taktiez nie kazdy ma zaujem davat do auta zbytocne predrazene origo diely, ked v mnohych pripadoch sa da zohnat druhovyroba, ktora je lacnejsia a automaticky to neznamena, ze je horsej kvality (suhlasim, ze si treba davat pozor a nekupovat najlacnejsie diely z Polska). Ak sa v tom clovek nevyzna, nech zoberie auto k sikovnemu mechanikovi, ten mu diely objedna a auto spravi. A pokial je pre teba usetrenych cca 500 euro ako u mna v pripade setu spojky s dvojhmotou par drobnych, tak musis mat velmi dobre platenu pracu.

A preco nekupit auto s 250000 km? Pokial je za dobru cenu, ze aj s dodatocnymi nakladmi na opravy/vymeny sa auto vyrazne nepredrazi oproti novsim rocnikom s nizsim najazdom a tym padom pri predaji aj drahsim autam. Ale urcite by som ho isiel obhliadnut s niekym, kto sa v tom vyzna. Ked najde chyby, da sa zjednavat na cene. Potom ked diely vymenis ako bonus mas istotu, ze su OK. Po motorickej stranke su na tom hondy velmi dobre. Vsetko zalezi na tom, na aky kus narazis. To auto moze byt v lepsom stave ako auto s polovicnym najazdom. Nemozes to zovseobecnit, ze auto s 250tkm a viac su zle. Spoza monitora sa neda o aute povedat nic, iba odporucit, ako si to urobil hned v prvom prispevku ty, ze co si ma kupujuci vsimnut, kedze kazde auto ma svoje muchy.

Neviem preco mas potrebu sa hadat s kazdym, kto si dovoli mat iny nazor ako ty. Pozeras sa na vec iba zo svojho uhla pohladu a ten vnucujes aj ostatnym. V poslednych tyzdnoch to tu dokazujes skoro v kazdom vlakne. Ty si mozno pedant a pre lepsi pocit chces mat v aute iba origo diely (ktore pre hondu niekto musi vyrobit), ale kazdy z nas je iny. Samozrejme, ze kto sa rozhodne ist do hondy, tak musi pocitat so zvysenou cenou nahradnych dielov, ale ja som len poukazal na to, ze existuje aj nieco ine ako origo diely (aj ked asi nie k vsetkym dielom existuje druhovyroba). PEACE.

--
24. Červenec 2014 - 12:36
nexus_cz
bývalý majitel

Tady je jeden vnější, jak vypadá a zda tam vůbec půjde nevím..

odkaz

2bep napsal:
Upraven odkaz.
--
24. Červenec 2014 - 10:54
niio
bývalý majitel

mna by zaujimali homokinetaky. Existuje nejaka druhovyroba? 280e za 1ks, to je neumerna palka, ked na feldu sa daju kupit za 30e. nech je to smejd za tych 30e, ale tak normalny nech potom stoji 100e a nie 280!
So zlavou si to viem zohnat za 200e, aj tak je to sakra vela...

--
24. Červenec 2014 - 10:48
nexus_cz
bývalý majitel

Dobře, tak jinak, ne každý umí objednávat v zahraniční, ne každý má kreditní kartu, ne každý umí anglicky aby si díly našel v angličtině nebo neví co je to paypal atd. Navíc velká část dílů se z UK ani nevyplatí objednávat jelikož ušetříš pár drobných, ale na věci čekáš, mohou objednávku poplést, je problém se zárukou na díly, atd.

Takoví lidé si těžko zboží z UK objednají. V takovém případě je tu cena dílů co jsem napsal níže tedy originál díly pro Hondu a originál díly pro (v tomto případě VW). Ano máš pravdu dá se sehnat druhovýroba, ale jen na mizivou část věcí.. další otázkou je kvalita té druhovýroby, například zmiňovaných silentbloků.

Tahle debata je zbytečná, myslím si ale, že dostatečně ukázala, že Civic není auto co najede 250ti km bez nutnosti vyménit některé komponenty podvozku které rozhodně nejsou laciné, není to Fabia, jak jsi napsal.

--
24. Červenec 2014 - 9:35
Goku_SSJ4
bývalý majitel

O podvozku som pisal, ze rozhodne by som nedaval origo. A ked nastane cas vymeny ci uz pruzin alebo tlmicov tak sa poobhliadnem po niecom inom. Kazdy kto spravil vymenu, si to iba pochvaluje, jazdne vlastnosti sa zlepsili.

Dalsou vecou je, ze vytecenie tlmica, vymlatenie capu atd sa ti neudeje z hodiny na hodinu a pokial auto nepouzivas iba ako presuvadlo z bodu A do bodu B, ale aj pocuvas motor, citis, ako auto reaguje na riadenie, prechadza nerovnostami, das ho obcas skontrolovat do servisu tak vies, co sa chysta odist a co bude potrebne vymenit a vies sa na to pripravit. Z UK mi vzdy objednane veci prisli do tyzdna, co je prijatelna cakacia doba.

Tymto samozrejme netvrdim, ze nahradne diely su lacnejsie ako u ostatnych aut (napriklad teraz idem menit silentbloky a ich cena (znacka NIPPARTS) je 100 euro za pravy aj lavy dokopy (cena v lingshondaparts by bola 210 euro), pricom kamarat na starsej fobii ich mal za 20 euro), iba poukazujem na to, ze sa daju kvalitne diely zohnat aj lacnejsie, ako si pisal ty. Nemam potrebu sa tu o tom s tebou cely den hadat a spamovat toto vlakno, zaver nech si spravi kazdy sam. Zi dlho a v mieri Směju se .

--
24. Červenec 2014 - 9:28
nexus_cz
bývalý majitel

Najdi mi rameno z druhovýroby co vypadá 1:1 jako origo, totéž prosím s poloosou. Jak jsem napsal, srovnání je to dostatečné, když ti vyteče tlumič nebo se vymlátí čep v rameni nemáš jaksi čas objednávat z UK když potřebuješ jezdit... jasný něco se dá naplánovat a počkat, ale spousta věcí ne.

Já nemám potřebu teď hledat ceny dílů, vím co to stojí na Hondu a vím co to stojí na Golfa, ceny jsem hledal vždy když bylo něco potřeba a samozřejmě jsem se snažil najít co nejlépe, nakupuji pravidelně v zahraničí atd.. takže myslím, že mi nemusíš vysvětlovat co jaký díl stojí, já to vím, proto jsem zde uvedl relevantní příklady pro dotazujícího, ORIGO díly z CZ na (v tomto případě) VS vs ORIGO díly z CZ na Hondu.

--
24. Červenec 2014 - 9:01
Goku_SSJ4
bývalý majitel

Spojku som dal priklad iba preto, lebo som ju odtial objednaval. U nas som nasiel za cca 2 nasobne ceny a viac. Dalej pohladaj si vlakno, co sa riesil nakup stieracov, ze o kolko vysli origo stierace lacnejsie z COX ako stoja u nas v autorizovanych servisoch. Na coxmotorparts maju nielen iba veci, ktore maju na stranke. Treba im napisat a vedia ti nacenit vsetko. Alebo ak si dobre pamatam, tak sa tu v niektorom vlakne debatovalo o tom, ze niekto z hondaclubu vie doniest lacnejsie origo diely z rakuska. Takze este raz hovorim, ze porovnavat eshop s vysokohorskymi cenami autorizovanych servisoch je minimalne zavadzajuce, ak nie blbost. Netreba byt lenivy, staci trosku "pointernetovat :)" a da sa vsetko.

V neposlednom rade je tu aj druhovyroba, ktora rozhodne nie je o nic horsia ako origo diely. Ved aj origo diely musi niekto vyrobit a urcite si vsetko automobilky nevyradaju same. Oleje pre BMW robi castrol a tym, ze sa zmeni nazov z castrol na BMW, tak sa zdvihne aj cena. A povedzme si narovinu, ze kto ma moznost, tak si rozhodne neda pri vymene podvozku alebo brzd originalne diely.

--
24. Červenec 2014 - 8:44
nexus_cz
bývalý majitel

S eshopom to porovnávám protože prodává originální koncernové díly, které platíš při servisu a do systému VW přístup nemám ani nevím zda existuje, pokud najdeš eshop s origo díly Honda za lepší ceny, hoď sem prosím link. Myslím si, že tohle srovnání o cenách je dostatečné, origo díly vs origo díly.

Díl na naftu co jsi sem hodil mě nezajímá, porovnávám 2 benzínová auta, která nemají takový nesmysl jakým je dvouhmotový setrvačník.

--
24. Červenec 2014 - 8:23
Goku_SSJ4
bývalý majitel

Preco porovnavas ceny autorizovaneho servisu s eshopom? Daju sa zohnat aj lacnejsie. Napriklad tu stoji spojka (komplet sada aj s dvojhmotou) po prepocte 565 euro + nejakych 15 euro postovne.

Nehovorim tym, ze diely budu lacnejsie ako na nejaku fobiu, ale predsa nie je tajomstvom, ze v autorizovanych servisoch su prehnane.

--
24. Červenec 2014 - 8:17

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".