Zdravim osazenstvo,
stejne jako kluci ve vedlejsich vlaknech, marne uz nejakou chvili shanim peknou cernou 1,8. I kdyz by se mi libilo mit kuzi, panoramu, navi a xenony, tak...na to to nejezdi.
Mam v planu koupit Civica tak na 3-4 roky, za tu dobu prijde budto sluzebak, nebo jiny naroky na prostor. Pocitam s najezdem tak 60t za celou dobu.
Ma otazka zni:
Co si myslite o koupi auta, ktery ma najeto skutecnych 260t.km, s cenou o 50-70t. nizsi, nez ostatni vozy s napsanymi 85t.km, ale realitou plnou pochyb, kdy muzou mit tech 260 taky, jen o tom nevime. Za tech 70t.kc by bylo mozny udelat servis, vymenit co je potreba a mit jistotu, ze je vymeneno a auto ty 4 roky bez problemu vydrzi. S tim, ze pri tech 260t. uz mohlo mit kopu veci vymeneno v origo servisu.
Konkretneji treba tady:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/honda/civic/15871460?goFrom=list
Jakoukoli debatu o servisu beru jako UP a radu, takze pokud mate zkusenosti se servisem pri 300t.km, sem s nimi.
Dal jsem to do tema bazaru, protoze se to nikam jinam nehodilo.
Diky za rady.
5D 2.2 Executive
mám od: 13.12. 2013
v provozu od: 20.6. 2007
+ to auto s 250t km může mít už dávno ty zásadní komponenty po výměně, kdežto například auto se 150t km nemusí... jako já.. já mám najeto 170t km a budu muset dělat spojku, setrvačník, ramena, poloosy...(ani nechci vědět kolik to bude stát) kdežto kdybych koupil auto s 200t+ km tak už bude mít tyto komponenty vyměněné
5D 2.2 Executive
mám od: 13.12. 2013
v provozu od: 20.6. 2007
tohodle auta s 250t km bych se vůbec nebál, je jasně vidět, že auto bylo na dlouhé cesty podle opotřebení interiéru... já mám najeto prověřených 170t km a mám nechutný interiér jelikož to bylo auto používané pro prahu, takže má za sebou mnohem více než než právě auto s 250t km... 250t km je pro auto nic, pokud je o něj dobře pečováno a provádějí se preventivní opravy a ne až auto přestane jet. Hlavně u auta jako je Honda bych se vůbec nebál nájezdu. Jenom je třeba před koupí důkladně auto prověřit do posledního detailu
bývalý majitel
Tos asi jeste nevidel poradne dlouhej odkaz.. dobre pro priste budu zkracovat nebo a href-ovat.
bývalý majitel
Dávejte si bacha na ty dlouhý odkazy... (nexus_cz, a zrovna Ty jako Iťák )
Obvzláště ty z elitcar, autokelly apod. jsou na
bývalý majitel
Protoze jsi psal ze se neco vyplati z coxmotor.. A ja psal ze neco ano, ale na necem ze usetris jen tech par drobnych. Rozumnej ceny dilu u nas a v UK.
bývalý majitel
Nexus: Nejako sme sa asi nepochopili. Ty si sem dal ceny origo dielov, ja som dal ceny druhovyroby (pricom coxmotorparts je myslim origo) a povedal som, ze to nie je az take hrozne s nahradnymi dielmi ako to na prvy pohlad vyzera (pricom s tebou suhlasim, ze v niektorych pripadoch je aj druhovyroba o nieco drahsia ako originalne diely napriklad na skodu), pokial ti staci aj druhovyroba.
Dvojhmotu, spojku, silentbloky, kladky, brzdy, stierace som dal priklad iba preto, lebo som ich menil. Ine diely som moc nepozeral a nerad sa vyjadrujem k niecomu, s cim nemam osobnu skusenost.
A preco som porovnaval cenu druhovyroby s cenou origo v zahranici? Lebo neviem kolko stoji u nas, ale ty ti napisal, ze je to cca 1:1 s tou strankou. Predpokladam, ze cena origo dielov SK a CZ je zhruba rovnaka.
bývalý majitel
Omylem odeslano 2x z mobilu.. Omlouvam se.
bývalý majitel
Nemusime sa bavit iba o dvojhmote. Dal som ti priklad aj so silentblokmi. Origo podla tvojej stranky okolo 210 euro, znacka nipparts 100 euro. Pre mna nie je par sup ani tych 110 euro a to sme len pri silentblokoch.
Proc porovnavas druhovyrobu a OEM dil a predkladas to jako bych to zpochybnoval!? Ja psal o rozdilu mezi OEM u nas a v zahranici, ne o rozdilu OEM a druhovyroba, to jsou dve zcela jine veci!
5D 1.8 Sport
mám od: 9.6. 2012
v provozu od: 1.11. 2007
motoricky by nemal byt pri normalnom majitelovi/servisovani problem ani pri 300k km ( mozno kat uz nebude v 100% stave a lambdy uz tiez nebudu na tom najlepsie, treba pozret na EK ci nebudu zdvihnute emisie), naco by som si dal pozor je podvozok, brzdy, treba dat skontrolovat mechanikovi ktoremu veris, ale nebal by som sa nicoho, pri tom najazde asi daval dlhsie trasy, mozno by som sa bal viac, keby to auto ma za 7 rokov 70 000km, take mestske-primestske poskakovanie, kedy sa ani motor nestihne ohriat. Ja som spravil za rok okolo 45k km, vacsina cesta do prace, 90% dialnica, ziadne vytlky (a nebola to ceska D1)... Na 6g honde mam 315 000km, a menil som na naprave par silentov. capy a stabilizatory (za par drobnych), tlmice su este stale ok (viem ze 8g uz s nimi ma vacsie problemy), proste km maju urcite vplyv na cenu, ale zaujimat by ta mal celkovy stav auta... nexus sa nejak rozohnil, ale aspon ti dal tipy, co skontrolovat... a aj originalne diely sa daju zohnat cca s 30% zlavou.
bývalý majitel
Takze kedze u vas vo firma nevedia ludia co je paypal, tak podla toho sudis ostatnych? U nas fo firme sedim v kancli s dalsimi 4mi programatormi a kazdy ma paypal a kazdy pravidelne nakupuje cez ebay. Dovolim si tvrdit, ze dobrych 30% ludi z mojho okolia ma paypal ucet. Mozno to bude tym, ze este nemam ani 30 rokov a mladi ludia beru paypal skoro ako beznu vec.
Nemusime sa bavit iba o dvojhmote. Dal som ti priklad aj so silentblokmi. Origo podla tvojej stranky okolo 210 euro, znacka nipparts 100 euro. Pre mna nie je par sup ani tych 110 euro a to sme len pri silentblokoch.
Podla kurzu mi vysla cena toho auta nejakych 4700 euro. Dal som si namahu a na autobazare som si pozrel, ze cena 1.8 manual zacina od nejakych 7300 euro. Z toho mi vychadza, ze mam 2600 euro na opravy. A ako pisal, na 3-4 roky, na kolko potrebuje auto, mu to bohate postaci. Zalezi od cloveka, ci chce peniaze vyhodit hned alebo davat do auta postupne.
Pokial ide o mna, tak by som jazdene auto uz asi nekupoval. Bud by som kupil lacne na dorazenie alebo nove. O tom ti hovorim z vlastnej skusenosti. Pred 3,5 rokmi som kupoval 2.2CTDI MY2007 so 110000km za skoro 11000 euro a uz som na nom vymienal spojku, dvojknotu, remen, kladky, lozisko klimy kompresora, brzdove kotuce + platnicky, prevadzkove kvapaliny, zatekalo mi do 5tych dveri... . Takze si to mozes spocitat, kolko som uz musel investovat do auta, ktore som kupoval ako 3 rocne s nie velkym km najazdom.
A ako vravis, pytal sa na nazor, tak som napisal svoj, ze existuje aj nieco ine ako originalne diely kupene v autorizovanych servisoch na Slovensku/Cesku, len ty si mal potrebu to dalej rozpitvavat.