Nový Civic 2016 - 10.generace

Vložil kovzby, 8. Duben 2015 - 18:15

niio
bývalý majitel

podla mojej jazdy hluk sposobuju hlavne pneu. takze seriove pneu a zrnity asfalt je naozaj zla kombinacia. motor som prakticky neregistroval a ked tak, bol to prijemny zvuk...

--
20. Duben 2017 - 9:18
petous
bývalý majitel

Předpokládám, že si při testu v Praze těžko přesáhl 130km/h nebo si seděl vzadu i při jízdě po dálnici?

--
19. Duben 2017 - 22:07
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Dnes jsem strávil pár hodin na Jarově a s panem Pichlem jsem projížděl 1,5 CVT Sport Plus a 1,0 MT Executive + Premium paket. Navíc jsem se snažil z něj dostat nějaké obecné informace o autě.

střecha a její nosnost:
Nízkou nosnost pevné střechy taky nepobírají. Otevíratelná střecha nepodporuje střešní nosič, jelikož neni "blbuvzdorná" pojistka, která by znemožnila otevření okna při namontovaných nosičích.
Každopádně montáž oreginálu je stejně na "renaulta" jako u C8/9G, takže za mě Thule za rám dveří a můžou mi Vyplazuju jazyk Lišty řezat už nikdy nenechám.
Navíc na mé současné sestavě "4ks patek 754, 4ks kitu 1416, 2 ks hliníkových ALU tyčí WingBar 969 (127 cm)" by měla stačit výměna kitu 1416 za 1852 (investice cca 1.000,-) jinak je set identický.

benzíny vs. DPF filtry:
Benzínové motory jsou na filtry připravené, jediné co se neví je jejich nástup. Ale prodejci by měli být informováni cca 1/2 roku předem. Tak uvidíme.

Variabilita výbav:
Bez šance. Ber tak jak leží na papíře a nic nevymýšlej.
Takže kdo by chtěl třeba Sport a připlatit si za adaptivní tlumiče jako já, má smůlu. Aspoň, že i standartní tlumiče, resp. vypnuté adaptivní tlumiče fungují velice dobře jak po stránce komfortu, tak sportovnějších jízdních vlastností Směju se

CVT:
Mile mě Hondí CVT překvapilo. Je na hony vzdálené hrůze z Insightu a výrazně lepší než u Levorgu 1,6 CVT. Reaguje svižně, žádné variátorové vití či hledání těch správných otáček. V městském provozu jsem jí žádnou mouchu nenašel. Pádla lze používat jak v režimu D, tak S. V obou režimech se chová CVT dost podobně, jediný znatelný rozdíl jsou vyšší otáčky ať už maximální, kam si vytáčí motor, tak udržovací. Tam kde to v Praze D drželo na 1.500ot, jezdilo S na cca 2.000ot.
Otázkou je, jak by si CVT vedlo při troše divočení na okreskách.

1,5 VT:
Vůbec by mi postup z 1,8 i-VTEC na 1,5 VT nevadil. Určitě je to lepší varianta než R18 přeladěná na 105kW a na to jak auto narostlo by mi byla málo i R20 (115kW). CXG 1,5 pojede výrazně lépe než C8G 1,8 a spotřebu odhaduju maximálně na svých současných kulatých 8L/100km Směju se

Warťas 1,0 VT:
Můj šálek kávy to není, ale nejelo se mi s ním špatně. Dynamikou je mnohem blíž 1,8 i-VTEC než 1,4 i-VTEC.
Tahle jednotka bude primárně bojovat s předsudky a jen budoucnost ukáže, jak se zákazníkům zamlouvá. Stejně tak její životnost, resp. poruchovost.

Hluk:
Na začátku jízdy jsem se nechal povozit chvíli vzadu a ano, vzadu je hluk výraznější než vepředu. Ale že by to byla tragedie nebo by mi to bránilo se ze zadu
bavit s řidičem se absolutně říct nedá. Dětem to bude jedno a tchýni mám v pohodě Cool

Klasický klíček vs. Keyless:
Honda se vyvarovala faux-pas z C9G, kdy záslepka startovacího tlačítka v nižších výbavách s klasickým klíčkem vypadala hnusně. V CXG neni co zaslepovat. Verze bez Keyless na místě startovacího tlačítka nemají žádný otvor k zaslepení. Jen čistý plastový díl spodku palubky (dnes jsem zapomněl, v pátek v Kolíně vyfotim).

Za mě:
Umím si čím dál reálněji doma představit 1,5 Sport v Brilliant Sporty Blue Směju se Uvidíme jak moc budu muset spěchat kvůli nástupu DPF filtrů.

p.s. turbo-benzíny vs. ostatní Hondy:
Bylo mi potvrzeno, že že 1,0 VT nahradí s faceliftem 1,3 u Jazze resp. 1,5 u HR-V. A CR-V4G dostane 1,5 VT.

--
19. Duben 2017 - 19:42
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Koho by zajímal rozdíl v tlumičích mezi 1,5 Sport s klasickými a 1,5 Sport Plus s adaptivními, tak dle Jarova by mělo nastavení klasických tlumičů odpovídat režimu Comfort u adaptivních.
Zatím si to člověk na vlastní kůži asi moc nevyzkouší, jelikož většina předváděček 1,5 v CZ jsou výbavy Sport Plus.

--
13. Duben 2017 - 11:49
JardaBar
Obrázek uživatele JardaBar
3D 2.0 Plus
mám od: 1.10. 2014
v provozu od: 28.5. 2007
--
11. Duben 2017 - 7:42
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel
--
10. Duben 2017 - 8:13
tomika
Obrázek uživatele tomika
bývalý majitel

Je to neuvěřitelné, ale snad poprvé jsem viděl reklamu na Civic v českých TV. Honda to snad hodlá i prodávat či co. Sice krátká a nic neříkající, ale je tam.

Spritmonitor.de

--
10. Duben 2017 - 7:46
PSebi
5D 1.8 Sport
mám od: 21.8. 2010

No jo, asi už ty auta mají tak dobře vymyšlené, že se vývojáří nudí a vymýšlejí blbosti. Hlasitě se směju

--
10. Duben 2017 - 4:58
Rogger01
Obrázek uživatele Rogger01
bývalý majitel

Trochu humoru. Vývojáři ve Fordu přišli s revoluční novinkou. Zavedli vyhřívání zadního okna z obou stran. A to z důvodu, aby uživatele při tlačení vozu v zimě nezábly ruce. Palce nahoru

PSebi napsal:
Ford nejhorší???? No, pardón!
Čím máš to tvé tvrzení podložené? Napiš objektivní důkazy.
V mnoha důležitých parametrech je naopak lepší než Civic (krom designu, ale to je subjektivní).
--
7. Duben 2017 - 16:19
niio
bývalý majitel

tak nazivo astra ma hrozny dizajn aj vonku aj vo vnutri, take auta sa robili pred 15 rokmi. vobec som z toho auta nemal sportovy dojem. naopak oktavia velmi prijemne prekvapila.
ku cti sluzi astre, ze technologicky je to spickove auto, aj cena najlepsia na trhu. audio parada.
ak to porovnam s civicom, odhliadnuc dizajn, civic by mal byt o 3 litre lacnejsi, uz len kvoli tomu nechutnemu audiu...

--
7. Duben 2017 - 15:13

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".