Nový Civic 2016 - 10.generace

Vložil kovzby, 8. Duben 2015 - 18:15

Milos57
Obrázek uživatele Milos57
bývalý majitel

Tak jsem dnes viděl desítku v černé barvě. Když pominu v uvozovkách praktičnost této barvy, tak vypadá to auto velmi dobře. Zmizely ty plácačky na mouchy a ostatní plasty, včetně masky. Velmi zajímavé, aspoň dle mě. I ta černá je za příplatek.

--
26. Květen 2017 - 20:15
Shi
bývalý majitel

HandrejH napsal:
Tak to s celym Giro d'Italia potom trafili asi trochu vedla Mates Nie vazne, A a zvacsa aj B-stlpiky su u modernych aut vyrabane z vysokopevnostnej ocele a nejake staticke zatazenie ich v ziadnom pripade neohrozi.

Praskání skla při běžném provozu může být dáno tím, že se kastle za jízdy kroutí, nebo že je něco sesazeno tak natěsno, že vlivem tepelné roztažnosti karoserie se vzniklé tlaky přenáší na okno. V pevnosti sloupků bych problém vážně nehledal - globální model musí vyhovět crashtestům v EU, USA i Austrálii a minimálně někde je součástí testu únosnost střechy kvůli bezpečnosti posádky při převrácení vozu.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2017

--
26. Květen 2017 - 10:59
HandrejH
Obrázek uživatele HandrejH
5D 1.8 Sport
mám od: 25.4. 2009
v provozu od: 25.4. 2009

petous napsal:
To mne jen tak napadlo, proč je u sedana nulová nosnost střechy a u HB cca poloviční než je obvyklé. Další možností je, že třeba nestojí o ostudné týpky co si na sportovním nástroji vozí kola a jiné nesmysly a kazí tím Hondě image luxusně-sportovního výrobce kabrioletů. Na kabrioleta si taky nic nedáš a nikdo si nestěžuje....

Tak to s celym Giro d'Italia potom trafili asi trochu vedla Mates Nie vazne, A a zvacsa aj B-stlpiky su u modernych aut vyrabane z vysokopevnostnej ocele a nejake staticke zatazenie ich v ziadnom pripade neohrozi.

--
25. Květen 2017 - 20:57
petous
bývalý majitel

To mne jen tak napadlo, proč je u sedana nulová nosnost střechy a u HB cca poloviční než je obvyklé. Další možností je, že třeba nestojí o ostudné týpky co si na sportovním nástroji vozí kola a jiné nesmysly a kazí tím Hondě image luxusně-sportovního výrobce kabrioletů. Na kabrioleta si taky nic nedáš a nikdo si nestěžuje....

--
25. Květen 2017 - 15:23
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Osobně vidim problém spíš v samotném skle, přiliš levné/nekvalitní, což by nás v Evropě moc zajímat nemuselo, když se sedan/kupé vyrábějí pro tamní trh přimo v USA/Kanadě/Mexiku a skla budou také od tamních dodavatelů.
Nevšiml jsem si, že by aspoň jeden ze stěžovatelů explicitně uvedl, že má 5D. Evropská/Turecká (sedan) výroba bude mít vlastní dodavatele. Uvidíme, jestli se podobné zvěsti začnou šířit i od Evropských majitelů.

--
25. Květen 2017 - 9:27
niio
bývalý majitel

predne stlpiky maju vydrzat prevratenie auta a kotrmelce, nejaky bicykel na streche alebo lyze nemozu byt problem.
v dnesnej dobe specialnych hlinikov a oceli tenke != menej pevne. bude za tym nejaka habadura Směju se

--
25. Květen 2017 - 8:22
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Já Ti nevim, ale z těch komentů jsem pochopil spíš to, že za louží má Civic problém s kvalitou skla a laku. A pouze se debatuje, jak moc to může způsobovat aerodynamika čumáku.

Nic o tenkých sloupcích či zatížení střechy. A k těm sloupkům, A-slouky jsou tenčí než u C8/9G, ale více vystupují do vnitřního prostoru. Podobně to má řešeno třeba Focus II, aby řidič neměl šikmo dopředu tak velké slepé úhly a obdobně to má i CXG.

Něco jsem s CXG 5D různých verzí po Středočeských okreskách najezdil a víme jak tady silnice po zimě vypadaj, ale kupodivu sklo drží Směju se

--
24. Květen 2017 - 21:07
petous
bývalý majitel

Nemožnost zatížit střechu možná už nemá neznámou příčinu. Včera jsem na to kápnul Pískám si Má to opravdu hodně tenké přední sloupky. Když se to zatíží tak tomu praská sklo, ale spoustě chudáků praská i bez zátěže, stačí malá trhlinka od kamínku. Občas se něco nepovede: www.civicx.com/threads/cracked-windshield.3605/ .

--
24. Květen 2017 - 19:54
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Na Jarov konečně dorazil i sedan, tak jsem ho musl jít omrknout (srovnání 5D vs. 4D).

INTERIER:
- 5D má kompletně tmavý interier, 4D má od úrovně oken nahoru vše světlé.
- 5D má přes palubku lištu v designu "carbon", 4D "hliník".
- ergonomie na předních sedačkách je identická. Se svými 187cm a kolmým posazem škrtám vlasama jak o panoramu u 5D, tak o šíbr u 4D.
- vzadu jsem měl pocit, že je ve 4D o chlup více místa na nohy, ale bude to tak o 1cm max. Zároveň má 4D více místa pro hlavu vzadu. u 5D je limitních tak 180cm, u 4D možná až 185cm.

EXTERIER (na Jarově mají v bílé jak 4D Executive, tak 5D Sport):
- na první pohled je jasné, že 4D hraje na elegantnější notu, 5D je výrazně agresivnější a sportovnější (napovídá tomu i jiné obutí 4D 215/50 R17 vs. 5D 235/45 R17).
- ikdyž u mě vyhrává svými tvary 5D Sport (i zadek Mrk ) asi jediné co bych vytknul je zaoblená linka nárazníku na spodní straně kufru. Ostrá hrana jako u 5D mi k autu sedí nějak líp.

PRAKTIČNOST:
- bohužel z neznámých důvodu platí katalogová nemožnost montáže střešního nosiče ani na pevnou střechu u 4D Jsem smutný
- kufr je sice o 41L (519L 4D vs. 478L 5D "bez výfuků"), resp. 99L (519L 4D vs. 420L 5D "s výfuky") větší, ale otevřený otvor u 4D mi přišel dost malý ve srovnání třeba se sedany C8G, A7/8G. Obávám se, že třeba na kočárek to moc nebude, ale to nechám na posouzení ty, kteří kočárek do sedanů dávají.

CXG sedan

--
20. Květen 2017 - 10:52
jc
Obrázek uživatele jc
bývalý majitel

Mozna by se potom vytratil ten zvuk osmi az dvanactivalce Smích

--
16. Květen 2017 - 13:50

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".