Koupě 8G SPORT 1.8 2006-07 co prověřit a na co si dát pozor?

Ahoj všem, jsem tu nový a rád bych vás požádal o radu. Zvažuji koupi C8G 1.8 SPORT r.v. 2006-2007 (vzhledem k cenám). Jelikož s vozem nemám žádnou zkušenost, rád bych vás požádal o tipy čemu při testovací jízdě věnovat extra pozornost aneb čím první ročníky trpí?

Četl jsem o:

- Vrzajících zadních tlumičích (pokud je vůz neměl vyměněny na svolávací akci, lze toto absolvovat dodatečně nebo již po záruce nelze)?
- Vůle v sedadle řidiče
- Podvozek všeobecně, asi bych projel někde kus nekvalitní cesty.

Pokud někoho napadá co ještě důkladně shlédnout případně jak jízdněé vyzkoušet, budu moc rád za rady.

Díky, Pavel

Vložil nexus_cz, 1. Červen 2013 - 14:29

2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Spíš než divočení jsem měl na mysli, ozkoušení motoru i v zátěži, aby se Ti až pak po koupi neobjevily nějaké potíže záludnosti Směju se
Přeci jen po starším pánovi může být motor trochu "zatuhlý", nezvyklý chodit do otáček. Případně se Ti projeví načatá spojka.

--
6. Červen 2013 - 16:32
nexus_cz
Obrázek uživatele nexus_cz
bývalý majitel

Zkoušel jsem různé režimy, ale k 7tis jsem ho zase nepustil to ne. Směju se Já jsem klidný řidič a v cizím prostředí jsem se spíš díval ne cestu a snažil se vnímat chování/zvuky, atd.

--
6. Červen 2013 - 16:23
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Pak máš x možností, pokud na nové auto nespěcháš, můžeš pána trochu podusit a po pár týdnech měsících povolí. Nebo se můžeš rozhlédnout jinde. Malý nájezd nemusí být vždy 100% to nejlepší. Zkoušel si i ostřejší tempo, motor vytočit k 7.000ot? Podvozkově to bylo OK?

--
6. Červen 2013 - 15:39
nexus_cz
bývalý majitel

Auto jelo hezky, nepostřehl jsem žádné anomálie. Historii znám to jsem měl zjištěné než jsem tam jel, díky. Možná využiji v budoucnu. Cena mi byla nabídnuta o deset méně, což bych akceptoval, ale ne když byla špatná obě zrcátka (o těch mi samozřejmě nikdo neřekl) a tak jsem chtěl 165 což majitel, který tam dal auto do komise, odmítl, prý si zakládá na malém počtu km. Nicméně pán z Hondy Pardubice mi řekl, že se jim ani moc nechtělo auto za tolik peněz do komise brát, ale majitel tam kupoval 9G... Když mi tedy nebylo s cenou vyhověno, už jsem ani vůz nechtěl zvednout a potahy sundat, což jsem plánoval.

--
6. Červen 2013 - 15:13
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Vypadá zachovale interier/exterier a bez šrámů, pokud od nich získáš VIN, zkusil bych Ti sehnat historii od Hondy. Klidně SZ.

Pokud je to koupené v CZ/SK, tak by tam dojezdovka být měla. Tyhle Michelinky byly šlupky už po 1. roce a najetých max 15tkm. Natož po 8 letech, takže bych je tlačil cenou dolu, pokud máš tedy o tento konkrétní kousek zájem, jelikož je to koupě auta defakto bez gum.
Projel si to? Brzdy se Ti nezdály vizuálně nebo to fakt špatně brzdí? Minimálně z fotek, ten přední kotouč nevypadá zle. Být Tebou, chtěl bych vidět sedačky bez potahů.

--
6. Červen 2013 - 15:00
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Brzdy: Otázkou je, zda jsou v háji jen destičky nebo i kotouče, ale za pár tisíc tam budeš minimálně.
Pneu: 225/45 R17 od rozumné firmy jsi tam tak za 8.000 - 10.000,- včetně obutí.
Zrcátka: Ti Honda naúčtuje 10.000,- za opravu jak nic.
Cena 185.000,- neni nijak extrémně vyjímečná, najdeš v podobném stáří a nájezdu několik kousků (včetně výbavy Executive).

p.s. Zkus oslovit Roma z Honda-clubu: http://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=896606#896606 vozí Hondy z Německa a jeho klienti jsou s ním nadmíru spokojeni.

--
6. Červen 2013 - 14:49
nexus_cz
bývalý majitel
--
6. Červen 2013 - 14:42
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Případně nahoď přímo link na ten inzerát, z Tvé fotky toho moc k posouzení neni, kromě toho že má na sedačkách nějaké potahy.
Třeba se tady pak najde i někdo ochotný jít s Tebou to auto omrknout, projet.
Brdzy + pneu, zde souhlasim s Dejvem, to auto bude mít nejspíš ještě původní osazení, 7let a 60tkm to je po nějakém důchodci, ne?

--
6. Červen 2013 - 14:38
nexus_cz
bývalý majitel

Díky. Dejve cena byla 185 000 Kč, nabídnuta byla sleva 10 (tzn 175tis), což bohužel pokryje tak to jedno nefunkční zrcátko. Nicméně nevím co je tam dál + jsou nutné hned nové pneu. Rezerva taky chyběla. Opravte mě, ale myslel jsem že 8G Sport měl v CZ rezervu v základu. Tady byla jen lepící sada. Trochu pana podezřívám, že rezervu přenesl do 9G které u prodejce kupoval a sadu z něj hodil do 8G. Směju se Jinak ano, pneu byly rok výroby 05 někde kolem 30 týdne.

--
6. Červen 2013 - 14:38
HandrejH
Obrázek uživatele HandrejH
5D 1.8 Sport
mám od: 25.4. 2009
v provozu od: 25.4. 2009

Po 66t km na pake nemam ziadne znamky opotrebenia a vek u paky myslim nie je az taky podstatny, kedze rozhodujuce je kolko krat sa clovek paky chyti Směju se Na druhej strane staci, ze dotycny(na) nosila prsten. To iste pneu, po 66t km maju relativne vela dezenu akurat ze tvrdnu, a starsia pneu straca pomalsie dezen, takze tazko povedat. Nespochybnujem to, iba som chcel povedat ako je to s inymi civicami.

-----> www.fmeracingteam.eu

--
6. Červen 2013 - 14:32

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".