Hledat |
Koupě 8G SPORT 1.8 2006-07 co prověřit a na co si dát pozor?Ahoj všem, jsem tu nový a rád bych vás požádal o radu. Zvažuji koupi C8G 1.8 SPORT r.v. 2006-2007 (vzhledem k cenám). Jelikož s vozem nemám žádnou zkušenost, rád bych vás požádal o tipy čemu při testovací jízdě věnovat extra pozornost aneb čím první ročníky trpí? Četl jsem o: - Vrzajících zadních tlumičích (pokud je vůz neměl vyměněny na svolávací akci, lze toto absolvovat dodatečně nebo již po záruce nelze)? Pokud někoho napadá co ještě důkladně shlédnout případně jak jízdněé vyzkoušet, budu moc rád za rady. Díky, Pavel Vložil nexus_cz, 1. Červen 2013 - 14:29
|
5D 1.8 Sport
mám od: 1.10. 2010
v provozu od: 14.6. 2012
Ahoj,
mě tlumič vrzal vpravo vzadu u ročníku 2010 (chvíli po rozjezdu se rozhejbal a OK). Vyřešili to ve Stixu v rámci servisky (něčim to prostříkli). Pak OK. Žádnou výměnu nikdo nenabídl.
bývalý majitel
Za poslední půlrok vypadá průměrná cena u Civiců 1.8 (06-07) u nás prodaných takhle http://www.teas.cz/realprice/hledani.php?z=21&m=Civic&p=2&v1=2006&v2=2007&s1=1.1.2013&s2=10.6.2013&c=&sub=Zobrazit
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011
S těma sedačkama...záleží asi hodně na tom, jak komu narostl "krupon" v patřičných místech. Kámoš co se mnou jezdí to má zapnuté třeba nonstop celou cestu do práce, a říká to samé co ty- že to "slabě" cítí. A jednou sme si to schválně kvůli tomu vyměnili (protože mě to na místě řídiče hřálo víc než dost) a musel jsem to po 5minutách vypnout protože jsem měl pocit že budu mít puchýř. Takže asi tak. Co jednomu přijde jako "slabě", to druhého pálí.
A s tou cenou...dá se koupit i za 120.000, a pokud by se ti vážně líbil, klidně bych dal i 160.000 ale víc asi ne. Já např. mám 2011 a necením si ho na víc než na 250.000,-.
bývalý majitel
a. Ještě k těm vrzajícím tlumičům, chci se teď jet podívat na 2007 a žádná svolávací akce na něj není (buď prý byla provedena nebo se nevztahovala na konkrétní vůz). Byla svolávací akce na všechny 2006-2007 bez výjimky nebo pouze na konkrétní VIN?
b. Potom mám ještě dotaz k vyhřávání sedadel, u posledního Civica co jsem viděl mi přišlo, že sedačky moc nehřejí, ano venku bylo třeba 20°C ale i tak jsem vyhřívání cítil až tak po 2-5 min a docela slabě ačkoli bylo na HI, jak to máte vy?
c. Poslední otázka, jaká je adekvátní cena od oka pro 8G SPORT 1.8 man. 06-07 najeto do 90tis, 1. majitel + dokumentace. Dejme tomu, že stav bude ok.
Díky.
5D 1.8 Sport
mám od: 21.8. 2010
No jo no, mě zmátla ta reklama Škody
Vůbec ti to rozhodování nezávidím, u mě je výběr auta vždycky peklo Třeba nalezneš něco jiného později. Mám kámaráda, který vybírá Octavii II už skoro 3/4 roku a pořád ještě nic nemá, buď mu ji někdo vyfoukl doslova před očima nebo se objevily nějaké pochybnosti.
bývalý majitel
PSebi: Tohle prodává (komise) přímo Honda, to auto bylo kupované u nich, teď ho tam majitel prodává a bral si nového Civiva. Takže ty km asi sedí, měl servisku, dokumenty z STK, Cebii... jen mi to prostě přišlo zvláštní takhle osahaný a ten přístrojový štít byl taky dost odřený.
Potahy jsem chtěl sundat a auto zvednou a prohlédnout zespoda, nicméně když mi řekli, že majitel jim po telefonu řekl, že nepůjde pod 175 tak mě to dál nezajímalo.
Jelikož auto 175 000,- + pneumatiky (cca 10 000,-) + zrcátko vylomené (dle Hondy 7tis + práce) + druhé zrcátko se sklopilo asi jen o 2cm, možná teplotní pojistka co jsem tu tak pátral, ale možná taky celé zrcátko kdo ví a to jsme bratru na 192 s pneu a jedním novým zrcátkem bez práce a bez rezervy. To už mi přišlo dost, za 200 bez smlouvání je 2007ka. Možná proto jim už to auto na bazaru asi 3 týdny stojí.
bývalý majitel
Zas volant alespoň podle fotky moc ošmataný není - já ho mám po 85 tis. rozhodně "lesklejší".
http://moje.auto.cz/Kubajsu/honda.html
5D 1.8 Sport
mám od: 21.8. 2010
Mám najeto taky 60 tis, r.v. 2006, ale nemám až tak ošoupanou šajtru ani loketku. Faktem je, že jsem teď taky musel už brzdy měnit, gumy apd. Chtělo by to ty potahy na sedácích dolů a projít to s někým kdo 8g skutečně rozumí. Nechtěl bych se prodávajícího dotknout, ale mě příjde, že to autí má najeto mnohem více. Cena? Já nevím, pokud by mělo skutečně najeto tak cca 90 tis, tak se dá cena 170 tis., ještě akceptovat, pokud je jinak autí vpořádku. Nicméně, pokud máš pochybnosti, raději se podívat jinde (já bych po svých zkušenostech bral autí asi už jen přímo od autorizovaného prodejce), ikdyž s tak malým skutečným nájezdem se bude toto autí dle mne hledat těžko.
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011
No tak to především, cena neodpovídá stavu i bez ohledu na tvůj rozpočet. Někteří prodávající vážně neví, co by za ten svůj stoletý betlém měli chtít. 175.000 za skoro osmileté auto? Kde ti lidi žijou, v paralelním vesmíru? Já bych mu dal tak 120.000, za víc to nestojí protože (niio by ti to vysvětlil detailněji) na kilometrech v tomhle případě až tak nesejde.
bývalý majitel
Na to jsem myslel a zkoušel jsem co mě napadlo. Bohužel cena neodpovídala stavu vzhledem k mému rozpočtu.