Zkus ještě prodejce z Českých Budějovic. Taky umí cenu hodně srazit. GL
--
18. Červen 2013 - 17:15
Tomík010
Administrátor
mám od: 11.5. 2006
Podělte se o zkušenosti s nákupem nového Civica. Kde vám vyšli nejvíce vstříct, nabídli největší slevu či bonus, férový protiúčet, apod.
Dělám si soukromý průzkum před generační výměnou. Zatím mám nejlepší nabídky od Autoelegance Brno, Denar Mladá Boleslav a Jarov Praha.
Jo a prý několik menších prodejců končí s prodejem Údajně by se tom mělo týkat Roudnice, České Lípy a některých dalších...
--
18. Červen 2013 - 17:08
hondík
mám od: 20.6. 2008
Nevíte kde se dá stáhnout servisní manuál pro nového civika v češtině?
Na tradičních webech jsem toho zatím moc nenašel...
--
2. Červen 2013 - 12:21
sveto
mám od: 24.1. 2009
Vystihol si to výborne
niio napsal:
mne na 9G vadia: ziadne odkladacie priestory. Priehradka pred spolujazdcom je zalostne mala, do 8G sa tam zmestia 3 1.5litrove flase na vychladenie! Priehradka na stredovom paneli uz neexistuje, je tam klima. manzeta na radiacej pake a celkovo paka mi dava pocit skodovkosti. budiky uz nie su optitronove. velmi velmi skaredy volant.
keby sa na 8G vymenili materialy, ako ine tlacitka, kolecka s nejakym chromovym lemovanim, tak je to na dalsich 6 rokov neprekonatelny interier.
ale stale je to lepsie, ako sprosta fabia, to ma clovek pocit, ze sedi v tanku, pri jazde do zakruty hrozi, ze vypadne zo sedadla a interier tak priserne plastovy, ze to clovek moze kludne umyvat vapkou...
--
23. Květen 2013 - 14:09
niio
bývalý majitel
mne na 9G vadia: ziadne odkladacie priestory. Priehradka pred spolujazdcom je zalostne mala, do 8G sa tam zmestia 3 1.5litrove flase na vychladenie! Priehradka na stredovom paneli uz neexistuje, je tam klima. manzeta na radiacej pake a celkovo paka mi dava pocit skodovkosti. budiky uz nie su optitronove. velmi velmi skaredy volant.
keby sa na 8G vymenili materialy, ako ine tlacitka, kolecka s nejakym chromovym lemovanim, tak je to na dalsich 6 rokov neprekonatelny interier.
ale stale je to lepsie, ako sprosta fabia, to ma clovek pocit, ze sedi v tanku, pri jazde do zakruty hrozi, ze vypadne zo sedadla a interier tak priserne plastovy, ze to clovek moze kludne umyvat vapkou...
--
23. Květen 2013 - 11:07
hondík
Já myslel,že zajímavé čtení je to jako celek.Ten článek i ta diskuze.
--
23. Květen 2013 - 8:40
Dejv
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011
Zase něco od Kinga.V odkazu nahoře je další test 1,6 i-DTEC. Zajímavé čtení
--
22. Květen 2013 - 22:29
2bep
Administrátor
bývalý majitel
Pocit luxusu v interieru
Možná někomu příjde 9G v interieru luxusnější, mě osobně příjde ale hůře ergonomicky řešená (umístění ovladačů klimy dole před řadící pákou, menší úložné prostory atd.). V 8G je interier oproti tomu i dnes, skoro po 8 letech existence na trhu, krásně vyjímečný.
1,6 i-DTEC vs. 1,8 i-VTEC
Stáhnul jsem ze spritmonitoru srovnání spotřeby (min -> prům -> max):
C8G 1,8 MT: 3,95 -> 7,80 -> 30,00
C9G 1,8 MT: 6,38 -> 7,59 -> 13,20
C8G 1,6 MT: 4,00 -> 4,81 -> 5,17
Neni to sice dokonalé srovnání (C8G cca 500aut, C9G 1,8 cca 20 aut a 1,6 cca 8 aut), ale docela zajímavá čísla.
I přes všechny úpravy motoru a fci ECO jezdí 1,8 skoro za stejno v průměru a čísla 1,6 jsou hodně zajímavá, ikdyž jen z malého vzorku a auta vlastně v záběhu.
Velkým negativem 1,6 i-DTEC je dle mě váha, auto je o 100kg těžší než s 1,8 i-VTEC
--
10. Květen 2013 - 11:47
JOE
mám od: 5.9. 2006
v provozu od: 5.9. 2006
Tak jsem i já absolvoval pár km v novém Civicu (cca 60). Jel jsem v 2.2 dieslu.
Největší pozitiva:
Odhlučnění podvozku
Aerodynamický hluk
Pocit luxusu
Tempomat zůstává zapnutý i při přeřazení (poprvé mě to sakra vylekalo, ale ve finále je to dobrá funkce)
Největší negativa:
Užší opěradlo sedáku (tlačilo mě do lopatek)
Návrat ke klasickým stěračům. To mě vadilo úplně nejvíc. Pravý stěrač nahrne vodu přesně do zorného pole. Strašně mě to rozptylovalo.
Měl jsem trošku stísněný pocit.
Nelíbí se mi kožená manžeta kolem řadící páky.
Určitě je to skvělé auto. S 1.6kou naftou, se zázračnou spotřebou, to bude myslím hit, ale naštěstí pro mě, nenabízí nic tak zásadního, co by mě nutilo přemýšlet nad výměnou.
Co se týče 2,2 nafty, tak z toho mám smíšené pocity. Spotřeba je fajn, ale benzín je prostě benzín. Kdybych dnes Civica kupoval, asi by z rozumu vyhrála 1.6ka nafta.
bývalý majitel
Zkus ještě prodejce z Českých Budějovic. Taky umí cenu hodně srazit. GL
5D 1.8 Sport
mám od: 11.5. 2006
Podělte se o zkušenosti s nákupem nového Civica. Kde vám vyšli nejvíce vstříct, nabídli největší slevu či bonus, férový protiúčet, apod.
Dělám si soukromý průzkum před generační výměnou. Zatím mám nejlepší nabídky od Autoelegance Brno, Denar Mladá Boleslav a Jarov Praha.
Jo a prý několik menších prodejců končí s prodejem Údajně by se tom mělo týkat Roudnice, České Lípy a některých dalších...
5D 2.2 Executive
Nevíte kde se dá stáhnout servisní manuál pro nového civika v češtině?
Na tradičních webech jsem toho zatím moc nenašel...
5D 1.8 Comfort
mám od: 24.1. 2009
Vystihol si to výborne
bývalý majitel
5D 2.2 Executive
Já myslel,že zajímavé čtení je to jako celek.Ten článek i ta diskuze.
5D 1.8 Sport
mám od: 1.4. 2011
v provozu od: 1.4. 2011
Zajímavé čtení je hlavně tam ta diskuze pod článkem.
5D 2.2 Executive
http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=2764
Zase něco od Kinga.V odkazu nahoře je další test 1,6 i-DTEC. Zajímavé čtení
bývalý majitel
Pocit luxusu v interieru
Možná někomu příjde 9G v interieru luxusnější, mě osobně příjde ale hůře ergonomicky řešená (umístění ovladačů klimy dole před řadící pákou, menší úložné prostory atd.). V 8G je interier oproti tomu i dnes, skoro po 8 letech existence na trhu, krásně vyjímečný.
1,6 i-DTEC vs. 1,8 i-VTEC
Stáhnul jsem ze spritmonitoru srovnání spotřeby (min -> prům -> max):
C8G 1,8 MT: 3,95 -> 7,80 -> 30,00
C9G 1,8 MT: 6,38 -> 7,59 -> 13,20
C8G 1,6 MT: 4,00 -> 4,81 -> 5,17
Neni to sice dokonalé srovnání (C8G cca 500aut, C9G 1,8 cca 20 aut a 1,6 cca 8 aut), ale docela zajímavá čísla.
I přes všechny úpravy motoru a fci ECO jezdí 1,8 skoro za stejno v průměru a čísla 1,6 jsou hodně zajímavá, ikdyž jen z malého vzorku a auta vlastně v záběhu.
Velkým negativem 1,6 i-DTEC je dle mě váha, auto je o 100kg těžší než s 1,8 i-VTEC
5D 1.8 Sport
mám od: 5.9. 2006
v provozu od: 5.9. 2006
Tak jsem i já absolvoval pár km v novém Civicu (cca 60). Jel jsem v 2.2 dieslu.
Největší pozitiva:
Odhlučnění podvozku
Aerodynamický hluk
Pocit luxusu
Tempomat zůstává zapnutý i při přeřazení (poprvé mě to sakra vylekalo, ale ve finále je to dobrá funkce)
Největší negativa:
Užší opěradlo sedáku (tlačilo mě do lopatek)
Návrat ke klasickým stěračům. To mě vadilo úplně nejvíc. Pravý stěrač nahrne vodu přesně do zorného pole. Strašně mě to rozptylovalo.
Měl jsem trošku stísněný pocit.
Nelíbí se mi kožená manžeta kolem řadící páky.
Určitě je to skvělé auto. S 1.6kou naftou, se zázračnou spotřebou, to bude myslím hit, ale naštěstí pro mě, nenabízí nic tak zásadního, co by mě nutilo přemýšlet nad výměnou.
Co se týče 2,2 nafty, tak z toho mám smíšené pocity. Spotřeba je fajn, ale benzín je prostě benzín. Kdybych dnes Civica kupoval, asi by z rozumu vyhrála 1.6ka nafta.
LPG!