Nova honda civic 2012

palmexman
Obrázek uživatele palmexman
bývalý majitel

Civic 9G a článek k němu resp. poslední odstavec o motorech 666Andílek
U obou jsem si říkal: “Tenhle bych bral.“ Rozhodnutí by bylo opravdu nelehké. Tak který zvolit?Směju se

--
21. Říjen 2014 - 19:38
nexus_cz
Obrázek uživatele nexus_cz
bývalý majitel
_Martin
majitel jiné generace

Zatím ještě nejsem majetel, ale už mám civica objednaného. Je v manuálu jak správně zajet motor 1,8?

--
5. Květen 2014 - 13:48
MajkL23
5D 1.8 Sport
mám od: 2.12. 2009

Nový Civic som ešte nešoféroval, len pridávam menšie postrehy.
- Oproti 8g mám vpredu menej miesta na nohy do šírky. Neviem sa tam tak kráľovsky rozvaliť Směju se a chýba mi tá mäkká časť na pravé koleno.
- Ručná brzda mi už nezavadzia ako v 8g, keď pri zapnutom tempomate som nohou do nej vrážal.
- Pri mojej výške (cca 195cm) je aj pri najnižšej polohe sedadla málo miesta nad hlavou. Zásadný problém je, že pri naklonení dopredu (napr. pri nehode) hlavou zavadím o strechu, čiže airbag je zbytočný, ak si predtým zlomím väz. Ináč mám pocit, že v novom CRV sa sedí nižšie ako v Civicu.
- Vzadu ťažko posúdiť, miesto na nohy asi rovnaké ale nad hlavou je menej miesta v 9g. Neplatí pre Tourer. Na druhú stranu, nohy sa mi v 9g nezmestia pod predné sedadlo grr.
- Interiér vyzerá trochu kvalitnejšie ako v 8g, predpokladám že tam nebude všetko v palubenj doske pukať a vydávať rôzne pazvuky.
- Tourer sa mi viac páči naživo ako z fotiek. Aj tak je proste iný ako všetko ostatné Směju se

Škoda toho, že nevidím žiaden posun v oblasti benzínovej jednotky (vraj ešte dlhšie prevody? wtf). Preto (aj kvôli mojej výške) zatiaľ nevidím dôvod meniť miláčka 8g za 9g.

--
26. Duben 2014 - 19:59
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

V dnešním Autosalónu je reportáž o C9G Tourer 1,6 i-DTEC Lifestyle.

--
26. Duben 2014 - 7:54
HandrejH
Obrázek uživatele HandrejH
5D 1.8 Sport
mám od: 25.4. 2009
v provozu od: 25.4. 2009

2bep napsal:
A nebo vzít holt něco dospělého, lehce ojetého, třeba Accord TypeS 2,4 i-VTEC
Palec nahoru

Ako sa hovori, clovek nevkroci do tej istej rieky 2 krat... Accord je pre mna velmi atraktivne auto

--
9. Leden 2014 - 18:37
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

A nebo vzít holt něco dospělého, lehce ojetého, třeba Accord TypeS 2,4 i-VTEC Jsem zlý
Jako bonus bude mít člověk auto bez ptákovin jako je Start-Stop a podobné supermoderní vychytávky, které Honda počínaje C9G a CR-V4G cpe do všeho Palec dolu

--
9. Leden 2014 - 13:38
Kubajsu
Obrázek uživatele Kubajsu
bývalý majitel

2bep napsal:
V budoucnu (nejspíš s C10G nebo novým HR-V alias "VEZEL") příjdou do EU nový atmo benzín 1,5 i-VTEC (cca 130k) a jeho oturbená varianta (až 200k).
Takže uvidíme, bohužel to vypadá, že se minimálně v EU rozhodla jít Honda cestou mainstreamu, takže se můžeme "těšit" na foukaný downsizeing Jsem smutný

Hmmm... Zřejmě nezbyde, než se po příštím autě porozhlédnout jinde Jsem smutný Zdá se, že jediný auto s atmo benzínem kolem 2l bude Mazda...

Spritmonitor.de

--
9. Leden 2014 - 10:38
2bep
Obrázek uživatele 2bep
Administrátor
bývalý majitel

Stačí se mrknout na oficiální stránky Hondy.

C9G MY14 přišlo o 2,2 i-DTEC (150k) a zůstaly pouze benzíny 1,4 (100k) a 1,8 i-VTEC (142k) a nafta 1,6 i-DTEC (120k).
Naštěstí jim došlo, že 1,4 i-VTEC je pro Tourera vražda a tak ho u kombi vyřadili.

Nic nového se pro C9G neočekává (když nepočítáme 2,0 VTEC TURBO pro CTR9G).
V budoucnu se plánuje úplné stažení 2,2 i-DTEC ze všech Hond (nahradit by ji měla 1,6 i-DTEC biturbo na cca 170k).

V budoucnu (nejspíš s C10G nebo novým HR-V alias "VEZEL") příjdou do EU nový atmo benzín 1,5 i-VTEC (cca 130k) a jeho oturbená varianta (až 200k).
Takže uvidíme, bohužel to vypadá, že se minimálně v EU rozhodla jít Honda cestou mainstreamu, takže se můžeme "těšit" na foukaný downsizeing Jsem smutný

Koho to zajímá víc, doporučuju si projít články na hondaclub.cz cca za poslední 2 - 3 měsíce.
např.: http://www.hondaclub.cz/default.aspx?a=2905

Offtopic
Dozví se tam například, že u NSX nebude atmo V6, ale V6 biturbo s cca 500k)

--
8. Leden 2014 - 18:42
Bully
Obrázek uživatele Bully
bývalý majitel

Popravde- osobne povazuju tyhle vsechny asistenty za kravinu. Ridit a vsechno zkontrolovat si musi clovek stejne sam, nechapu, ze to nekdo potrebuje a spoleha se na to. Navic za to jeste priplacet.
Nepouzivam ani tempomat, a to jezdim celkem casto i hodne dlouhe trasy. Jednak nechci za volantem usinat nudou a pri vyssich rychlostech chci auto skutecne ridit, to se deje i plynovym pedalem. Cokoli podobneho mam na aute, jsem rad za to, kdyz to jde na 100% vypnout. Ale jasne, ze na rodinnem Acco Tourer je treba VSA zapnuto skoro porad. Na rozdil od UFOna, kde ho vypinam hned po nastartovani snad uz automaticky.

Civic Type-R 8G Beruna

--
8. Leden 2014 - 18:35

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".