MY 2009

Dnes sa mi podaril v praci takyto ulovok,podla toho obrazku by sa mali v novom modelovom rocniku objavit nove motory.
16092008032.jpg

Vložil džulio, 16. Září 2008 - 7:50

Iček
Obrázek uživatele Iček
5D 1.8 Comfort
mám od: 12.6. 2006

Džulio: InformacePalce nahoruNápadTak to mrkám

To je boží!

--
9. Listopad 2008 - 23:04
next art
Obrázek uživatele next art
5D 1.4 Comfort
mám od: 6.3. 2008

ještě jsem našel jednu fotečku z 1,4ky modelový rok 2009. Koncovky výfuků. Doufejme, že se budou dát objednat samostatně a nebudou tak drahé jako nabízí nyní (celokovové s mřížkou místo díry, u těchto nových je tam černý plast)...

koncovka.jpg

--
9. Listopad 2008 - 18:19
džulio
Obrázek uživatele džulio
5D 1.8 Sport
mám od: 8.4. 2009

Nový motor 1.4 i-VTEC s výkonom 73 kW (100 k)
Verzia 1.4 i-VTEC s vylepšenou automatizovanou prevodovkou i-Shift a asistentom pre rozjazd do kopca
Verzia 1.8 i-VTEC s novou automatickou prevodovkou
Konektor AUX pre pripojenie externého audio zariadenia
Konektor USB pre pripojenie MP3 prehrávača alebo flash disku (verzie Sport a Executive)
Zadné parkovacie senzory (verzie Sport a Executive)
Ukazateľ radenia pre ekonomickú jazdu (u verzií s manuálnou prevodovkou)
Systém výstrahy poklesu tlaku v pneumatikách
Nové komfortnejšie odpruženie

Vitajte v pilotnej kabíne. Posaďte sa k volantu nového Civica a budete mať pocit, akoby ste sa sami stali neoddeliteľnou súčasťou vozidla. Ojedinelý dvojzónový prístrojový panel prináša všetky podstatné informácie do Vášho zorného poľa, takže nepotrebujete odvracať pozornosť od situácie na ceste. Všetky hlavné kontrolné a ovládacie prvky sa nachádzajú pohodlne v dosahu okolo volantu. Je to vrcholne ergonomické riešenie, pri ktorom sú všetky konštrukčné prvky okolo vodiča účelne zamerané presne na jeho potreby. A vďaka tomu je vedenie vozidla príjemným, bezpečným a nenúteným zážitkom.

Nová priekopnícka konštrukcia modelu Civic posúva toto vozidlo ďaleko dopredu. Môže sa pochváliť maximálnou eleganciou a každý si v ňom nájde množstvo prekvapení a noviniek. Jeho silný a účelný vzhľad podporuje podsaditá spodná časť karosérie, ktorá sa takmer dotýka vozovky, znížená mriežka pripomínajúca včelý plást a kompaktné zoskupenie predných a zadných svetiel. Vozidlo má úplne integrovaný výfukový systém a spoiler mu dodáva výrazný športový nádych. Elegantné prevedenie interiéru zaisťuje maximálnu priestrannosť, pohodlie a účelnosť.

Vo vnútri nového Civica bolo prevedené množstvo zmien v usporiadaní interiéru. Veľmi kompaktná vaňa motora a palivová nádrž boli posunuté dopredu, čím sa zväčšila kabína a vznikol tak veľký priestor pre nohy cestujúcich na zadných sedadlách. Dozadu sme umiestnili takzvané „magické sedadlá”, ktorá sa dajú jednoducho zložiť tak, aby sa za operadlami predných sedadiel vytvoril úžasný úložný priestor, do ktorého umiestnite bicykel priamo z chodníka. Aby bol plne využiteľný úložný priestor v zadnej časti vozidla, dajú sa zadné dvere otvoriť až do uhla 80°.

V súlade s aerodynamickým tvarom a športovým vzhľadom je nový Civic vybavený adekvátnymi pohonnými jednotkami, pričom vybrať si môžete medzi tromi rôznymi motormi. Poslednou technickou novinkou sú motory so zdvihovým objemom 1,4 a 1,8 litra, ktoré využívajú technológiu i-VTEC poslednej generácie. Náš celosvetovo uznávaný naftový motor s obsahom 2,2 litra bol označený ako najtichší a najprepracovanejší motor, s ktorým sa môžete stretnúť, ponúka bezkonkurenčný výkon a nízku spotrebu paliva. A pretože vysoký výkon je našou vášňou, postarali sme sa o to, aby bol nový Civic ľahko ovládateľný a jeho riadenie bolo príjemné, tak ako to každý od vozidiel značky Honda očakáva.

--
8. Listopad 2008 - 4:22
Iček
Obrázek uživatele Iček
5D 1.8 Comfort
mám od: 12.6. 2006

Viděl jsem dnes v AM Servis+ Brno také MY 2009 a mám na to tento pohled:

Přední maska, ač dravější, tak nyní nepůsobí již tak esteticky uceleným dojmem, ty průduchy jsou hodně agresivně stylizovány a znak H je zcela obnažen. Nevím, co na to řekne aerodynamický koeficient? Ale ten znak H se tutově budou nenechavci snažit vylomit (na mnoha autech v komínském sídlišti v Brně mi emblémy ulomili kluci), u Civika to doposud nešlo!

Plastové lemy karoserie jsou leštěny (nebo lak?), jakož i přední a zadní maska (ta je bez voštin), ty naše matové působí klidněji, leštěné se zřejmě ke každé barvě nebudou tolik hodit (?), si myslím já. Ta zadní "bezvoštinová" maska působí velice rozporuplně, až bych řekl, že celá zadní část dělá dojem jako když si sedá člověk s velkým zadkem. Fakticky!

Zadní sdružené plexi jaksi vylepšili, včetně blinkrů. Ale méně informovaný člověk to ani nerozpozná.

Stálo tam asi 10 nových Civiků a tak jsem je obešel a koukal jsem, zda-li mají vodu pod tím zadním spoilerem. A mají! Všechny, ačkoliv je tam těsnění, voda se tam dostane. Bavil jsem se o tom s technikem a ten řekl, že to pokaždé na slunci vyschne a hlavně nemá to kam zatéct, kde by pak mohla vzniknout koroze. Buďte klidní! Abych byl spravedlivý ke svému Civiku, tak já tu vodu tam nemám, ani jsem ji nikdy nezpozoroval.... Koulím očimaHvězda

To je boží!

--
7. Listopad 2008 - 18:27
v-tec-inside
Obrázek uživatele v-tec-inside
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006

kostal napsal:
Chromové koncovky vypadají prostě líp než plastový trojuhelník. A jestli má motor 80 nebo 200 koní je jedno. Honda prostě vyšla vstříc svým zakazníkům a nový model už je má! Dodatečná instalace koncovek je to samé jako montování křídla s Type-R nebo stříkaní plastů. Jde jen a jen o vzhled auta.
To je prostě můj názor, ale V..inside má jiný HovínkoSměju se

TO Next art: má nová 1.4ka 5 nebo 6 kvaltů ?

nebud zas moc mudry, k....l.....zaslepene vyfuky, mna porazi Hovínko
a zaslepky na ostrekovanie svetiel to nahodou nema nalepene

--
7. Listopad 2008 - 18:11
next art
5D 1.4 Comfort

v-tec-inside napsal:
next art napsal:
To auto které jsem fotil mělo černou barvu a s těmi plasty lakovanými do tmavší stříbrné metalízy nevypadlo až tak zle. Já se spíš nemohu přenést přes tu přední masku... A chromové koncovky přeci nemají s výkonem motoru nic společného...

akoze nie? Ked su tam koncovky, tak asi su aj 2 vyfuky, alebo v tych dierach vyfuky nie su mi chces povedat? Pri ciernej nie, ja som pisal o cervenej a oranzovej

..no 1,4ka 2009 sice má dva výfuky, ale vyvedené pod auto...a to vím na 100 procent, protože jsem pod to auto lezl a viděl dnes ráno na vlastní oči. Chromové koncovky jsou prostě zaslepené...a jsou tam jen z toho důvodu, který popsal níže kostal (vono to stejně nemá cenu...)
to kostal: dýler pravil, že je tam i nová převodovka a šestikvalt. Nezbývá zatim než mu věřit, ani jsem se nekoukl na fofrklacek, jestli tam je 6 číslíček.
--
7. Listopad 2008 - 16:33
kostal
Obrázek uživatele kostal
5D 1.4 Comfort
mám od: 3.2. 2008

Chromové koncovky vypadají prostě líp než plastový trojuhelník. A jestli má motor 80 nebo 200 koní je jedno. Honda prostě vyšla vstříc svým zakazníkům a nový model už je má! Dodatečná instalace koncovek je to samé jako montování křídla s Type-R nebo stříkaní plastů. Jde jen a jen o vzhled auta.
To je prostě můj názor, ale V..inside má jiný HovínkoSměju se

TO Next art: má nová 1.4ka 5 nebo 6 kvaltů ?

--
7. Listopad 2008 - 16:04
Luky87
bývalý majitel

k tej cervej a oranzovej keby davali plasty lakovane na cierno to by sa celkom dalo Směju se

--
7. Listopad 2008 - 15:50
v-tec-inside
Obrázek uživatele v-tec-inside
5D 1.8 Executive
mám od: 10.11. 2006

next art napsal:
To auto které jsem fotil mělo černou barvu a s těmi plasty lakovanými do tmavší stříbrné metalízy nevypadlo až tak zle. Já se spíš nemohu přenést přes tu přední masku... A chromové koncovky přeci nemají s výkonem motoru nic společného...

akoze nie? Ked su tam koncovky, tak asi su aj 2 vyfuky, alebo v tych dierach vyfuky nie su mi chces povedat? Pri ciernej nie, ja som pisal o cervenej a oranzovej

--
7. Listopad 2008 - 15:31
next art
5D 1.4 Comfort

--
7. Listopad 2008 - 14:54

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".