Honda Civic 8g vs. Ford Focus MkII 2004-2011

Zdravím,

je tady někdo, kdo má dlouhodobější zkušenosti s Focusem II po faceliftu vs UFO a podělil by se s náma? Zajímaly by mě jízdní vlastnosti, spolehlivost, kvalita a hluk z interiéru po větším nájezdu. Civica miluju, jeho přednosti jsou špičkový motor v dané kategorii se super spotřebou, specifický nadčasový design, prostornost, praktičnost, určitě taky dlouhodobá spolehlivost. Ale na druhou stranu jsem zklamaný z podvozku a kvality interiéru, štve mě, že musím u docela drahé ojetiny s nízkým nájezdem neustále řešit rušivé pazvuky a vrzání ze všech stran a na tvrdost a hlučnost podvozku na nerovnostech si pořád nemůžu zvyknout. Být u nás silnice jako v Německu, tak nedojde k problémům s interiérem a podvozek by byl fajn, ale při denním ježdění začínám dost trpět spolu s autem....

Děkuji za jakékoliv osobní zkušenost s Focusem....Díky Směju se

Vložil the_klima, 5. Prosinec 2012 - 12:05
 

tomasr
příspěvků: 9
5D 2.2 Executive
mám od: 30.4. 2011

Tak to já mám úplně opačnou zkušenost. Měl jsem FF II rok 2006 sport tdci 80 kw a civic to je nebe a dudy o třídu lepší auto. Ano vadí mu příčné nerovnosti,ale teď jsem vyměnil tlumiče a paráda,žádné bouchaní,ani vrzání interieru. Naopak mě baví jizdní vlastnosti civiku,rád si prodloužím trasu jen,abych se mohl projed. Focus mě nenadchnul, motor ten moc nejel,interier příšerny, vrzání a podobně. Ford neumí dělat interier, Táta má ford mondeo 2009, 2 TDCI,taky hrůza interier vrzání. Na střední třídu teda nic moc.

--
7. Prosinec 2012 - 8:27
PSebi
příspěvků: 237
5D 1.8 Sport
mám od: 21.8. 2010

Tak to se s radostí podělím.
Měl jsem za svou dobu FF hned 2x a s klidným svědomým ti můžu fofa doporučit. Jízdní zábava je na úplně jiné úrovni než u Civica, vím že to spoustu lidí tady naštve, ale mě opravdu seděl mnohem více než Civic. I teď si ho občas půjčím a to jakým způsobem se s radostí stáčí do libovolné zatáčky (i cesta s dírama) mě vykouzlý úsměv, ikdyž jsi jen na to vzpomenu. Civica oproti tomu musím "doslova" přemlouvat a to máme také dva Civici, takže porovnání mám. Co se týče designu, líbí se mě asi celkově Civic, ikdyž občas najdu i větší zalíbení ve FF, jen si říkám že ho mohli udělat nižží. Závady? No já měl na prvním akorát výměnu těsnění pod víkem motoru, ale ten první byla první řáda a měl už 11 let jinak nic. Ale samozřejmě záleží i na kusu a od koho ho koupíš. Ve výběru taky zauvažuj nad paletou motorů. Jinak, na dálnici při těch cca 130km/h byly znatelněji tižší než Cíva.

--
7. Prosinec 2012 - 7:12

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".